یک مسئله ریاضی حل کنید و یک میلیون دلار جایزه بگیرید
رأی دهید
به گزارش نیویورک پست، فرضیه ریمان را اولین بار برنهارت ریمان، ریاضیدان آلمانی، در سال ۱۸۵۹ مطرح کرد و یکی از دشوارترین و مهمترین مسئلههای حلنشده ریاضیات محض محسوب میشود.
این فرضیه بر اساس تابع زتای ریمان است و میگوید «صفرهای تابع زتای ریمان فقط در اعداد منفی زوج حقیقی یا اعداد مختلط با بخش حقیقی ۲/۱ است». این فرضیه نتایج حاصل از توزیع عدد اول را نشان میدهد.
پاسخ به فرضیه ریمان یک «بله» یا «خیر» ساده است، اما راههای فرضی زیادی برای رسیدن به این پاسخ وجود دارد، و تمام آنها بهشدت دشوارند.
در صورتی که این فرضیه اثبات شود، حقایق بسیاری در زمینه اعداد اول، فاش خواهد شد.
شواهد زیادی ریاضیدانان را به این نتیجه رسانده است که فرضیه ریمان درست است، اما لازم است اثبات شود.
مت پارکر، ریاضیدان، توضیح میدهد که اعداد اول پایه تمام اعدادند. او میگوید اعداد اول در ریاضیات مانند اتم در شیمی و آجر در صنعت ساختوساز است.
پارکر در ادامه میافزاید: «برای بررسی اعداد به عامل اول آنها نگاه میکنید، بهعنوان مثال ۶۳ حاصل ضرب ۳×۳×۷ است. اعداد اول عامل ضرب ندارند.»
بنابراین، اگر فرضیه ریمان درست نباشد، بیشتر آنچه بشر در مورد ریاضیات میداند اشتباه است.
در ۱۶۴ سالی که از طرح فرضیه ریمان میگذرد، چند ریاضیدان سعی کردهاند آن را حل کنند، اما هیچکدام بهعنوان اثبات این فرضیه پذیرفته نشد.
اکنون، موسسه ریاضی کلی در ماساچوست به هرکس که بتواند این مسئله را بهصورتی اثباتپذیر و موثق حل کند یک میلیون دلار جایزه میدهد.
در سال ۲۰۰۰، فرضیه ریمان را معمای هزاره نامیدند، یکی از هفت مسئله ریاضی که برای افزایش دانش ریاضی ضروریاند.