جمهوری فساد اخلاقی؛ بازخوانی رسوایی جنسی کارگزاران نظام

ایران وایر، سولماز ایکدر
رسوایی جنسی مقام‌های جمهوری اسلامی وارد مراحل بی‌سابقه‌ای شده است. هر روز خبر جدیدی از فساد اخلاقی و جنسی یکی از مقامات نظام منتشر می‌شود و تشت رسوایی یکی دیگر از منسوبان نظام اسلامی در ایران از بام می‌افتد.

***


در تازه ترین رویداد که ۲۷‌مرداد۱۴۰۲ افشا شد، تصاویر ارتباط جنسی خارج از چارچوب شریعت «محمد مسعودیان‌فر»، مدیرکل مجتمع آموزشی و رفاهی صداوسیما، با زنی محجبه منتشر شد که براساس ادعای منتشر کننده ویدیو، زنی کارمند صدا‌و‌سیما و متاهل است. این تصاویر را «رادیو گیلان» منتشر کرده است.

تنها واکنش حکومت جمهوری اسلامی به انتشار این سند از روابط خارج از چارچوب شرع یک مقام صدا‌و‌سیما، این ادعا بود که او اخراج شده است.

موج جدید انتشار و افشای اسناد فساد جنسی مقامات نظام جمهوری اسلامی با ویدیویی مربوط به «رضا ثِقَتی»، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان آغاز شد؛ ویدیویی حاکی از ارتباط جنسی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و مردی جوان که به‌نظر می‌رسید در رابطه‌ای پرقدمت دارند.

چهره هیچ کدام از افراد در این ویدیو قابل تشخیص نیست، اما موضوع ارتباط جنسی یکی از مدیران میانی نظام اسلامی با یک مرد، اول در مجلس شورای اسلامی و سپس به گفته «محمدباقر قالیباف»، در جلسات شورای عالی امنیت ملی نیز به بحث گذاشته شد.

رضا ثِقَتی مدیر تراز جمهوری اسلامی، و از مدافعان سرسخت حجاب اجباری است.

 در کارنامه‌ او، مدیریت مجتمع فرهنگی و هنری خاتم‌الانبیا متعلق به سپاه رشت، ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی رشت، مدیریت امور ایثارگران اداره‌کل ارشاد گیلان، عضویت در هیات‌رییسه جبهه فرهنگی گیلان، سردبیری نشریه کانون‌های فرهنگی مساجد استان گیلان و دبیری چندین جشنواره حکومتی به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی یا سالگرد جنگ با عراق، و تاسیس کارگاه عفاف و حجاب به چشم می‌خورد.

اولین بار کانال تلگرامی «گیل خبر» بود که روز چهارشنبه ۲۸تیر۱۴۰۲، خبر از برکنار رضا ثِقَتی «به‌دلیل حواشی ایجاد شده در روزهای اخیر» داد.

به فاصله کوتاهی پس از آن نیز تصاویری از ارتباط جنسی «سیدشهاب الدین سید موسوی»، قاری قرآن، با یک زن توسط «گیل خبر» منتشر شد که به ادعای این وبسایت، زن درون ویدیو متاهل بوده و وادار به برقراری ارتباط جنسی با سید موسوی شده است.
زندگی خصوص مقامات حکومتی به مردم مربوط است
به‌رغم اینکه سیدشهاب الدین سید موسوی از‌جمله قاریان قرآن در حسینیه امام خمینی بود، خبر ارتباط جنسی خارج از چارچوب ازدواج رضا ثِقَتی، انعکاس بیشتری در افکار عمومی یافت. زیرا که از یک سو فرد دوم در ویدیوی منتشر شده مرد بود و از سوی دیگر، این مقام برکنارشده دولت سیزدهم در ماه‌های گذشته موضع‌گیری‌های تندی علیه زنان و اعتراض مدنی آنان به حجاب اجباری اتخاذ کرده بود.

رضا ثقتی از آذر سال ۱۴۰۰ به‌عنوان مدیر‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان منصوب و «قرارگاه فرهنگی عفاف و حجاب محله محور در گیلان» تحت‌نظر او تاسیس شده بود.

پس از انتشار ویدیو مربوط به ارتباط جنسی مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، بارها در شبکه‌های مجازی مورد بازخوانی قرار گرفت «دشمن برای از بین بردن زیست عفیفانه و تضعیف باورهای عمیق دینی و اعتقادی و اسلامی در تلاش است. مردم پای کار هستند و از زیست عفیفانه شهر و دیار خود پاسداری می کنند.»

در‌حالی‌که در «حکومت‌های خوب»، اصل عدم دخالت دولت در حریم خصوص شهروندان به دقت رعایت می‌شود؛ اتفاقا این جزییات زندگی حاکمان است که با دقت بررسی می‌شود؛ از جمله جزییات مالی و روابطی که آن‌ها برای شهروندان ممنوع و حرام می‌دانند،‌ اما خود در خلوت در شنیع‌ترین اشکال ممکن، به آن مشغولند.

در لوای جمهوری اسلامی اما رویه برعکس است، این حاکمان هستند که در تمامی ارکان زندگی شهروندان دخالت می‌کنند و چهل سال است به ضرب و بند، ادعا می‌کنند که می‌خواهند مردم را به بهشت رهنمود کنند، هرچند خود چون به خلوت می‌روند، آن کار دیگر می‌کنند.
رابطه غیرافلاطونی باجناق‌ها
جمهوری اسلامی طی بیش از چهل سال گذشته با ادعای اجرای قوانین دینی و دستورات فقهی، بیشترین فشار را بر اعضای جامعه رنگین کمانی وارد کرده است.

طبق قانون مجازات اسلامی، سزای ارتباط جنسی با همجنس از شلاق تا اعدام است. این در‌حالی‌ است که براساس اسناد منتشر شده، مقامات جمهوری اسلامی علاقه ویژه‌ای به این نوع از ارتباط جنسی دارند. در پرونده رضا ثقتی، مدیرکل ارشاد استان گیلان، مشخص نیست که شریک جنسی او چند ساله است و آیا او از جایگاه قانونی‌اش برای اجبار آن فرد به برقراری ارتباط جنسی استفاده کرده است یا خیر؛ به همین دلیل، «ایران‌وایر» مستقلا نمی‌تواند موضوع «تعرض» یا «تجاوز» جنسی را تایید را رد کند.

مورد سید «مهدی حق‌شناس»، دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان گیلان، اما متفاوت است.

ویدیوهایی از ارتباط جنسی دبیر سابق ستاد امر به معروف استان گیلان با باجناقش به همراه چت‌های این دو، نشان‌دهنده ارتباط جنسی بین این دو روحانی بود.

کانال تلگرامی رادیو گیلان در رابطه با پرونده ارتباط جنسی حق‌شناس و باجناقش «عباس باقی‌پور» نوشته بود که «همسر حجت الاسلام مهدی حق‌شناس، با حضور در دادسرای ویژه روحانیت، تایید نموده که تصاویر منزل شخصی خودشان است.»

مدیر رادیو گیلان نیز در همین رابطه گفته «پرونده فساد اخلاقی سید مهدی حق‌شناس به دادگاه روحانیت کشیده شد، اما با ورود آیت‌الله فلاحتی، نماینده خامنه‌ای در گیلان، ماست مالی شد.»
قاریان قرآن، فاسدان دارای حاشیه امن
سید«شهاب الدین سید موسوی»، اولین و تنها قاری قرآنی نیست که نامش به‌دلیل رابطه جنسی خارج از چارچوب ازدواج مطرح می‌شود. طی هفته‌های گذشته دو فیلم دیگر منتشر شده که گفته می‌شود مربوط به «محمد صفری»، عضو شورای اسلامی شهر بندر انزلی است.

در فیلم اول، دو فرد تقریبا عریان زیر پنجره پای منقل تریاک می‌کشند و در فیلم دوم، یکی از همان افراد در همان محل دراز کشیده و در حال تماشای تصاویری در تلفن همراه است که بخشی از تصویر سانسور شده، اما به‌نظر می‌رسد در حال خودارضایی است.

این ویدیوها را ۳۰ تیر، کانال تلگرامی رادیو گیلان با بیش از ۱۱۰ هزار دنبال‌کننده منتشر کرده است.

مشهورترین قاری قرآن سال‌های اخیر اما «محمد گندم‌نژاد طوسی»، معروف به «حاج سعید طوسی» است. قاری قرآن بیت رهبر جمهوری اسلامی و متهم به سوءاستفاده جنسی از کودکان. سعید طوسی، قاری قرآن و کارشناس شورای عالی قرآن، از حدود ۱۰ سال پیش با اتهام «آزار و اذیت جنسی» روبه‌رو است.

پس از افشای برخی موارد «آزار‌و‌اذیت جنسی» توسط این قاری قرآن، والدین برخی از قاریان نوجوان از او شکایت کردند، ولی قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی در بهمن‌ ۱۳۹۶ او را «تبرئه» کرد.

زمانی که خانواده‌های قربانیان درخواست تجدیدنظر دادند، دادگاه یادشده در حکم تبرئه سعید طوسی نوشت که «شوخی‌های رکیک و زننده و بیان مطالب غیراخلاقی و حتی ماساژ دادن و مُلاعِبه، از ارکان متشکله بزه محسوب نمی‌شود.»

عموما مقامات جمهوری اسلامی در صورت متهم شدن به روابط جنسی غیرشرعی، از اتهامات مطرح شده، مبری می‌شوند.

براساس اخبار منتشر شده توسط رادیو گیلان، پس از انتشار ویدیوهای مربوط به محمد صفری، قوه‌قضاییه او را احضار کرده است، اما این قاری قرآن پس از آنکه انتساب تصاویر منتشر شده به خودش را انکار کرد، آزاد شد.
فساد می‌کنند بدون مجازات
در میان خیل مقامات نظام که «بند را آب می‌دهند»، آن‌هایی که فسادشان آشکار می‌شود، تنها در بدترین شرایط، از کار برکنار می‌شوند. در بیشتر موارد اما خبر چند بازداشت و وعده مجازات مسول خاطی منتشر می‌شود، بدون آنکه این وعده اجابت شود.

سال ۱۳۹۹ فیلمی از فرماندار لنگرود در حال سوءاستفاده از موقعیت خود و تعرض جنسی به زنان منتشر شد.

آن زمان رسانه‌های ادعا کردند که فرماندار فاسد برکنار شده و دادستان لنگرود نیز اعلام کرد دستور بررسی صحت‌و‌سقم موضوع توسط پلیس اطلاعات و امنیت عمومی صادر، و در این خصوص پرونده قضایی تشکیل شده تا در صورت صحت، برابر قانون مجازات اسلامی با مرتکبین بدون اغماض و با قاطعیت برخورد قانونی معمول گردد. تا امروز اما خبری از مجازات این فرماندار منتشر نشده است.

همچنین شهریور ۱۳۹۷، امام جمعه بابل در خطبه نماز جمعه از «رسوایی بزرگی» پرده‌برداری کرد و از ارتباط چهار عضو شورا با یک زن خبر داد. پس از این خبر، تعداد دستگیری‌ها در مجموع شورا و شهرداری افزایش پیدا کرد و حتی پای برادر «مرمر فیروز پور»، یکی از اعضای شورا در پرونده فساد باز شد.

گفته شده بود زنی با نام «رکسانا» که در یک آتلیه فعالیت می‌کرده، اعضای شورا را به خانه‌ای که از قبل تهیه شده بود کشانده و با شش دوربین که در زاویه‌های گوناگون جاساز شده بود، از فساد خود با اعضای شورای شهر فیلمبرداری کرد. هشت تن در خصوص پرونده شورای شهر بابل دستگیر شدند.

در همین رابطه، اوایل سال ۱۳۹۲، ویدیو کوتاهی در شبکه‌های اجتماعی پخش شد که به «کامران دانشجو»، وزیر علوم «محمود احمدی‌نژاد» منتسب شده بود. ویدیویی که در یوتیوب و فیسبوک نیز گسترده پخش شده بود، از طریق دوربین مخفی یک آسانسور گرفته شده و فردی را با ظاهر اسلامی در کنار یک زن به تصویر کشیده بود. این ادعا نیز هرگز تایید یا تکذیب نشده است.

عجیب‌ترین پرونده فراموش شده فساد اخلاقی مسولان اما شاید مربوط به فرمانده سابق پلیس تهران، سرتیپ «رضا زارعی» باشد. خبر دستگیری او در اسفند ۱۳۸۸ منتشر شد. براساس اخبار منتشر شده، آن زمان رییس پلیس استان تهران در یک خانه فساد به همراه ۶ زن بازداشت شد. برخی رسانه‌ها به نقل از زنانی که بازداشت شده بودند نوشته بود که زنان در جریان بازجویی و تحقیقات، از درخواست عجیب سردار زارعی ازجمله برگزاری نماز جماعت به‌صورت برهنه در آن خانه خبر داده بودند.

اغلب اما این شاکیان هستند که مجازات می‌شوند و حتی گاه جان خود را از دست می‌دهند.

در آخرین روزهای عمر مجلس هفتم، بازداشت نماینده ملکان خبرساز شد. روایت‌های متفاوتی برای بازداشت «خدادادی» در همان زمان مطرح شد. زمان بررسی اعتبارنامه‌های نمایندگان مجلس هشتم که رسید، پشت‌پرده ماجرای بازداشت کوتاه‌مدت «سلمان خدادادی»، نماینده ملکان تا حدی افشا شد. شعبه ۱۳ بررسی اعتبارنامه‌های نمایندگان مجلس هشتم به ریاست «روح‌الله حسینیان»، با اعتراض «فاطمه آلیا»، اعتبارنامه خدادادی را رد کرده بود.

انتشار یک ویدیو و فایل صوتی منتسب به «زهرا نوید‌پور» و «سلمان خدادی»، بار دیگر پرونده اخلاقی این نماینده کنونی مجلس را به رسانه‌ها کشاند. در ویدیویی که منتشر شده، فردی با نام زهرا نوید‌پور ادعا می‌کرد از سوی نماینده ملکان مورد آزار‌و‌اذیت قرار گرفته است. ۶ ماه بعد از انتشار این فایل صوتی، جسد زهرا نویدپور در منزلش پیدا شد.

همچنین «اسفندیار عبداللهی»، روزنامه‌نگار، نیز خبر داده که اخیرا رییس عقیدتی سیاسی یکی از نهادهای امنیتی در استان گیلان مزاحم یک زن متاهل می‌شود. اعتراض این زن و همسرش در نهایت اما منجر به بازداشت شدن آن‌ها می‌شود.

البته در اکثر این پرونده‌ها، نظام ترجیح می‌دهد به جای پیگیری، موضوع را مسکوت بگذارند تا فراموش شود.

دو پرونده ارتباط جنسی خارج از چارچوب شرعی مربوط به دو چهره بسیار مشهور دیگر نیز، هرگز به سرانجام نرسید؛ «علی اکبر حسینی» معروف به «حاج آقا حسینی»، چهره معروف دهه ۶۰ و ۷۰ در برنامه تلویزیونی «اخلاق در خانواده»  و «حسین موسوی تبریزی.»

برنامه اخلاق در خانواده توسط حجت الاسلام والمسلمین حسینی در دو دهه اول انقلاب بهمن ۱۳۵۷ هر هفته از تلویزیون پخش می‌شد؛ این برنامه به یک‌باره متوقف شد. آن زمان گفته می‌شد که حسینی بعد از سفری به کشور آلمان و ارتباطی که در حین سفر میان او و یک جاسوس آلمانی رخ داده بود، از حضور در تلویزیون دوری گزید.

برخی مدعی بودند دولت آلمان به وسیله صدا‌ها و ویدیو‌هایی که از ارتباط حسینی با یک خانم آلمانی در دست داشته، موفق شده یک بازرگان آلمانی که به یک دختر شیعه در ایران تجاوز کرده و به اعدام محکوم شده بود را آزاد کند.

سید حسین پورمیرغفاری مشهور به سید حسین موسوی تبریزی نیز به گفته «علی رازینی»، «با یک اتهام بسیار ناجوری» از دادستانی انقلاب برکنار شد.

علی رازینی در این رابطه گفته بود «اینکه یک نفر در راس مسائل قضایی بیاید از یک متهمی که محکوم به زندان است بخواهد با آن ازدواج کند، این چیز مناسبی نیست و از آن بدتر اینکه محکوم به زندان باشد و به‌خاطر اینکه جواب مثبت داده، حکم زندان اجرا نشود.»

جدی‌ترین واکنش به افشای ارتباط جنسی خارج از چارچوب شرعی مقامات نظام را تا امروز، «غلامحسین محسنی اژه‌ای» نشان داده است. رییس قوه‌قضاییه جمهوری اسلامی ایران، ۹مرداد۱۴۰۲ در سخنرانی در نشست شورای عالی قوه‌قضاییه، تلویحا به رسوایی‌های جنسی برخی مقامات حکومتی ازجمله مدیرکل وزارت ارشاد در گیلان اشاره و از آن‌ها به‌عنوان «حاشیه‌سازی‌های دشمنان» برای «تخریب اشخاص و نهادهای» حکومتی ایران یاد کرد.

در‌حالی رییس دستگاه قضایی جمهوری اسلامی حتی سوءاستفاده از قدرت و ارتباط جنسی خارج از چارچوب شریعت مقامات نظام را به دشمن نسبت می‌دهد، که نهاد تحت‌نظرش با پشتکار فراوان مشغول به زندان فرستادن زنان و مردان جوانی است که حق خود را از زندگی طلب می‌کنند.

اطلس زندان‌های ایران در آخرین گزارش خود از موارد نقض حقوق‌بشر در ایران نوشت که جمهوری اسلامی از زمان آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران، تایید کرده است شمار موارد تعرض و تجاوز جنسی به بازداشتی‌ها و زندانیان سیاسی افزایش چشمگیری یافته است.

پیش‌تر هم شبکه خبری «سی‌ان‌ان»، با انتشار یک گزارش تحقیقی، از «تعرض جنسی و تجاوز» به بعضی از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های اخیر در زندان‌های ایران خبر داده بود.

سی‌ان‌ان این گزارش را با استناد به شهادت تعدادی از بازداشت‌شدگان آزاد شده یا منابع بیمارستانی منتشر و تایید کرده بود که زنان جوان و دختران و پسران نوجوان در زندان‌ها مورد تجاوز قرار گرفته‌اند.

«مولوی عبدالحمید»، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز در‌این‌باره گفته بود بر‌اساس اخبار و روایت برخی از محبوسین، به برخی از زندانیان زن «تعرض» صورت گرفته است: «اخباری مبنی‌بر تعرض جنسی به زندانیان زن به قصد تحقیر، سرکوب و اعتراف اجباری در رسانه‌ها بازتاب یافته و روایت برخی از زندانیان موید این امر است.»

«نرگس محمدی» هم در چند مورد از روایت‌های ثبت شده در کتاب «شکنجه سفید»، اشاراتی صریح به تلاش‌های بازجویان برای آزار جنسی زندانیان زن داشت.

«نیلوفر بیانی»، از متهمین پرونده‌ زندانیان محیط زیستی هم در شرح حالی از خود نوشته بود که «بازجویان اطلاعات سپاه برای گرفتن اعترافات ساختگی، او را تهدید به شکنجه‌های فیزیکی و جنسی کرده‌اند.»

فارغ از این موارد، تعداد زیادی از زنان و بعضا مردان بازداشتی،‌روایت می‌کنند که در طی دوران بازجویی به‌واسطه روابط جنسی داخل یا خارج از چارچوب شریعت خود، مورد فشار قرار می‌گیرند.

برخی از زنان بازداشتی غیرمتاهل تاکید دارند که توسط بازجویان به‌دلیل داشتن شریکی برای زندگی‌شان، مورد فشار قرار گرفته‌اند.

این رویکرد سیستم قضایی و امنیتی محدود به زنان غیر‌متاهل نبود و روابط جنسی زنان بازداشتی متاهل نیز از‌جمله ابزارهای نظام اسلامی برای اعمال فشار بر زنان فعال سیاسی- اجتماعی است.

نیلوفر بیانی در نامه‌ای به تاریخ ۲۶‌دی۱۳۹۷، بخشی از رفتارهای ماموران امنیتی را چنین توصیف کرده است: «تکرار مکرر کثیف‌ترین توهین‌های جنسی که در بازجویی‌های طولانی با حضور تیم بزرگی از بازجو‌ها با جزییات چندش‌آور تخیلی مطرح می‌کردند و درخواست (مجبور کردن) از من که تصورات جنسی آن‌ها را تکمیل کنم.»

همچنین در خرداد ۱۳۸۰، فیلمی سه ساعته از مراحل بازجویی «فهیمه دری نوگورانی»، همسر «سعید امامی» و تعدادی دیگر از بازداشت‌شدگان پرونده قتل‌ها منتشر شد و بخش‌هایی از آن بر روی اینترنت قرار گرفت. در بخشی از این فیلم، همسر سعید امامی نه‌تنها اعتراف می‌کند که عامل موساد و سیا بوده و با چند نفر از مقامات وزارت اطلاعات روابط نامشروع داشته، بلکه وادار می‌شود صحنه‌هایی مشمئزکننده از روابط جنسی گروهی خود با سعید امامی و همکارانش یا اهانت به قرآن در جریان روابط جنسی خیالی را بازگو کند.

پیچیدگی امر جنسی در جمهوری اسلامی تا به آنجا می‌رسد که بر‌اساس روایات متواتر در دهه اول پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷، سیستم قضایی و امنیتی زنان، باکره محکوم به اعدام را پیش از اجرای حکم مورد تجاوز قرار می‌دادند، چراکه باوری سست در بین شیعیان مبنی‌بر «ورود بدون پرسش و پاسخ باکره به بهشت» وجود دارد.

جمهوری اسلامی از همان روزهای اول تشکیل تلاش کرد تا با اعمال کنترل بر خصوص‌ترین بخش‌های زندگی شهروندان، «آنان را به بهشت خودساخته‌اش رهنمون سازد»، اما در عمل، امر جنسی از یک سوی برایش ابزاری برای شکنجه و از سوی دیگر پاشنه آشیل وفاداران دو آتشه‌اش شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.