سوئیس در حال تبدیل پول‌های آزادشده ایران در کره جنوبی به «دلار و بعد یورو» است

رادیو فردا: رسانه‌های کره جنوبی خبر می‌دهند که «هشت تریلیون وون کره جنوبی» از دارایی‌های آزادشده ایران در این کشور به شکل تدریجی به بانک مرکزی سوئیس انتقال یافته است.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی روز دوشنبه سی‌ام مرداد نوشت که این مبلغ که معادل شش میلیارد دلار است، به شکل روزانه توسط سوئیس به دلار تبدیل می‌شود تا تأثیرش بر بازار مبادله ارز خارجی سئول و ارزش پول این کشور کمتر شود.


بر اساس اعلام بازار مبادله ارز خارجی سئول، هشت تریلیون وون از پول ایران در بانک صنعتی کره و بانک ووری کره جنوبی از هفته گذشته به حساب بانک مرکزی سوئیس منتقل شد تا به ارزهای دیگر تبدیل شود.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی سوئیس در هر روز کاری ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد وون را به دلار تبدیل و سپس دلار را به یورو تبدیل می‌کند تا به یک حساب بانکی «متعلق به ایران» در یک بانک خارجی منتقل شود.

یونهاپ نوشته است که این روش به کار می‌رود چون امکان تبدیل مستقیم وون به یورو در مرکز مبادله ارز سئول وجود ندارد.

یک مقام بازار مبادله ارز سئول به این رسانه گفت که پیش‌بینی می‌شود کل پول‌های آزادشده ایران طی «پنج هفته» به این روش به دلار تبدیل شود.

بر اساس این گزارش، از آنجا که میزان تبدیل روزانه وون به دلار در سئول حدود ۱۰ میلیارد دلار است، اگر کل شش میلیارد دلار پول‌های ایران در یک نوبت تبدیل می‌شد، تاثیر شدیدی بر بازار ارز کره جنوبی می‌گذاشت.

وزارت خارجه آمریکا روز ۱۹ مرداد تأیید کرد که جمهوری اسلامی ایران در برابر آزادی پنج زندانی دوتابعیتی شش میلیارد دلار از پول نفت خود را که از سال‌ها پیش نزد بانک‌های کره جنوبی مسدود شده است، دریافت خواهد کرد.
تهران: سقف اجرای توافق اخیر میان ایران و آمریکا حدود دو ماه است

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، روز دوشنبه گفت سقف اجرای توافق اخیر میان تهران و واشینگتن در زمینه آزادسازی دارایی‌های ایران در مقابل آزادی شهروندان آمریکایی حدود دو ماه است.

آقای کنعانی در نشست خبری خود تأکید کرد که ایران و آمریکا مذاکرات مستقیم در هیچ زمینه‌ای نداشته‌اند، اما مذاکرات غیرمستقیمی که انجام شده پیرامون تبادل زندانیان، رفع انسداد دارایی‌های ایران و انجام مذاکرات رفع تحریم‌ها بوده است.

او افزود که «روند انتقال دارایی‌های ما در عراق هم شروع شده است و با توجه به مداخلات آمریکا بخشی از آن انجام شده است.»

در دولت ابراهیم رئیسی مذاکرات رفع تحریم‌ها، به مذاکراتی اطلاق می‌شود که پیرامون احیای برجام انجام شده است.

پیشتر برخی رسانه‌های غربی از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا برای رفع تنش خبر داده بودند که بنا بر گفته برخی منابع می‌تواند به دستیابی به یک «تفاهم نانوشته» منجر شود.

ایران و آمریکا احتمال دستیابی به چنین تفاهمی را به‌طور قطعی تأیید یا تکذیب نکرده‌اند.
میزان کاهش دریافتی ایران به دلیل تبدیلات پولی
طلب مالی ایران از کره جنوبی هفت میلیارد دلار بود که بعد از اعلام آزادسازی ناشی از توافق ایران و آمریکا در هفته‌های گذشته، مبلغ آن شش میلیارد دلار اعلام شد و انتقادهای زیادی برانگیخت.

رئیس بانک مرکزی ایران گفت که این کاهش، نتیجه تبدیل دارایی‌های دلاری حاصل از فروش نفت به پول ملی کره جنوبی بوده است.

محمدرضا فرزین روز ۲۱ مرداد در رشته‌توئیتی اذعان کرد: «متأسفانه نزدیک به هفت میلیارد دلار از منابع ارزی کشور طی سال‌های پایانی دهه ۹۰ به‌ صورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانک‌های کره جنوبی واریزشده بود و به آن‌هم، هیچ سودی تعلق نمی‌گرفت.»

او در ادامه تصریح کرد که طی این سال‌ها به دلیل کاهش برابری وون نسبت به دلار، «نزدیک به یک میلیارد دلار» از دارایی‌های مسدودشده ایران با کاهش ارزش برابری مواجه شد.

آزادسازی شش میلیارد دلار از اموال بلوکه‌شده ایران نزد بانک‌های کره جنوبی در ازای مبادله زندانیان با آمریکا، با انتقادهای گسترده از سوی فعالان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران و فعالان سیاسی روبه‌رو شد.

جمهوری اسلامی هنوز پنج زندانی آمریکایی را که دست‌کم سه تن از آنها دوتابعیتی هستند، آزاد نکرده و آنها گرچه در زندان نیستند ولی در حبس خانگی به سر می‌برند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، با بیان این‌که آزادی این پنج تن «یک گام مثبت است» و «ما با آن‌ها پس از خروج از زندان گفت‌وگو کردیم»، افزود: «ما تنها در ابتدای این روند هستیم و بازگشت آن‌ها به خانه (در آمریکا) هنوز مستلزم کار زیادی است».

او روز ۱۹ مرداد گفته بود که که ایالات متحده بابت توافقی که قرار است منجر به آزادی پنج زندانی آمریکایی در ایران شود، تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی را کاهش نخواهد داد.

وزیر خارجه آمریکا در روزهای بعد درباره آزاد شدن این مبلغ اعلام کرد که «پول‌های ایران به حساب‌های بانکی محدودی منتقل می‌شود که از آن فقط می‌توان برای مصارف بشردوستانه استفاده کرد» و یادآور شد که آمریکا نظارت دقیقی بر این منابع مالی خواهد داشت.

به رغم اظهارات آنتونی بلینکن در خصوص نحوه دسترسی تهران به این پول‌ها، وزارت خارجه ایران اعلام کرد:«نحوه بهره‌برداری از منابع و دارایی‌های مالی رفع توقیف شده در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و این منابع برای نیازهای مختلف کشور حسب تشخیص مراجع ذی‌صلاح هزینه خواهد شد.»

این در حالی است که برخی رسانه‌ها نوشتند که پول‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی بعد از آزادسازی، به حساب‌های بانکی در قطر منتقل می‌شود و تنها برای خرید کالاهای مورد تأیید آمریکا قابل استفاده است و جمهوری اسلامی به این مبلغ دسترسی مستقیم ندارد.

با مشخص شدن شیوه دسترسی ایران به شش میلیارد دلار از پول‌های آزادشده نزد کره جنوبی، روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی و کاربران زیادی در شبکه‌های اجتماعی این معامله را «ذلیلانه» توصیف کردند و آن را از برنامه «نفت در برابر غذا» که درباره حکومت صدام حسین در عراق اجرا شده بود، بدتر دانستند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
amirHassna - سیدنی، استرالیا

چیز عجیبی نیست. وقتی اکثریت امت یه کشوری هیچی به اونجاشونم نیست بقیه کشوراهم تره بارهمچین امتی نمیکنن.
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۶
۵۴
به امید فردایی بهتر - تهران، ایران
اینجا هست که معنی سیب زمینی رو‌میفهمم، وقتی میبینم ملتی از روی نا آگاهی سیاسی دست به انقلاب زده و‌از همان اپائل انقلاب توسط بتی که خود از خارج ساخته شده را مقدس میشمارند و هر کاری را که بخواهند بنام دین میکنند و ملت بیخیالرهستند، میفهمم مهدهر بلایی سر مردم مملکتموت بیاد، از حقشون‌هم بیشتره. این مملکت با بی خیالی مردم داره به جایی میره که اول و‌آخرش بدبختی و بیچارگی و بیماری و هر چی بدی هست. نه خدا، ولی امیدوارم خودمون به خودمون رحم کنیم و بفهمیم با خودمون چند چندین، چون فعلا حکومتمون داره به نفع هر دولت خارجی و‌مردمش عمل میکنه بجز مردم کشور خودمون.
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۳
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
دول غربی به حکومت زشت اخوندی باج میدهند چون الترناتیوی قوی نداریم و نمی خواهند تجربه ی افغانستان و عراق و سوریه و لیبی تکرار شود
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۵
۶۳
mina minavand - هانور، آلمان
هر کی به فکر خویشه دوست من،
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶
۴۲
paksan - ایران، ایران
چیزی دست اینا رو نخواهد گرفت. تبدیل وون به دلار خودش یک افت بعدش باید به ارز دیگه ای هم تبدیل بشه چون دلار تحریم هستند اونم خودش دوباره علاوه بر کارمزد تبدیل یک نرخ برابری هم کم میشه . کره ای ها خنجر رو تا دسته کردن توی حکومت بیسوادها. نفت رو به دلار خریدن بعد وون میدن!؟ احمقهای بیسواد . از یه شش کلاسه و اون وزیر خارجه گاگول چه انتظاری دارید؟
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹
۵۰
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
سوئیس در وقتیکه بانوان ایرانی در جنگ و تلاش بودند که آزادی پوشش و حجاب بیاورند بجای پشتبانی از ملت ایران سفیر خودش که یک زن بود با پوشش تمام اسلامی با چادر سیاه برای زیارت و بازدید به حرم معصومه به قم فرستاد. خوب حالا برای این خوش خدمتی یک میلیارد گیرش اومد. به این میگویند سیاست کثیف بانکداری همراه با سیاست هرومزادگی. تازه ادعا حمایت از حقوق بشر هم میکنند. پارتیزانان غیور ایران این خیانت دولت سوئیس فراموش نخواهد کرد.
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۹
۳۳
Hassan1479 - تهران، ایران
این تغییر و تبدیل ارزهای مختلف باعث کم شدن نهایی پول ایران خواهد شد .
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۶
۵۵
arya_japan - توکیو، ژاپن
سوئیس هم بک میلیارد ازش کم میکنه مثل کره جنوبی ، و دست آخر یک بیلخ به مردم ایران میرسه .به این می گویند قدرت اول منطقه ....
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۲
۴۶
خردگرا - برن، سوییس
به کشور سوییس خرده نگیرید، تنها کشوری که در جنگ جهانی دوم ، درگیر نشد همین کشور بود، سیاست این کشور بر مبنای بی طرفی ساخته شده، سوییس برای حفظ منافع اقتصادی و بین المللی همواره نوعی بی طرفی که همه ما میدونیم بیشتر باطرفی به سمت منافع پولی هست را برگزیده.یک‌اشتباه را چندین بار تکرار نکنیم: هیچ دولت خارجی حتی یک درصد به فکر منافع ملت ایران نیست و نخواهد بود، تنها و تنها خود ما هستیم که میتونیم با یک‌اتحاد ملی، دست در دست هم داده، و طاعون ملایان را برای همیشه از سرزمینمان برهانیم.
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۵۰
۵۰
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
اینجور که معلوم هست شما هیچ چیزی در باره سویس نمیدانید. در جنگ جهانی دوم سوییس وظیفه تهیه کننده لوازم جنگ و آذوقه برای آلمان و بانکداری برای هیتلر بود.
‌سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.