مسکو ساخت پهپاد در پایگاهی به بزرگی ۱۴ زمین فوتبال را آغاز کرد
رأی دهید
بر اساس اسناد افشاشده توسط منبعی که در منطقه اقتصادی «آلابوگا» جمهوری تاتارستان مشارکت داشته، اما با تهاجم روسیه به اوکراین مخالف است، روسیه ساخت هزاران پهپاد تهاجمی در یک پایگاه عظیم نظامی مخفی به بزرگی 14 زمین فوتبال را آغاز کرده است.
به گزارش «واشینگتن پست»، این اسناد همچنین نشان داد که مهندسان تاسیسات آلابوگا واقع در 500 مایلی شرق مسکو، در تلاشند تا حدود 6000 فروند از پهپادهای پیشرفتهتر از پهپادهای ایرانی را تا سال 2025 آماده بهرهبرداری کنند.
اگرچه پیشرفت در تولید این پهپادها از برنامه خود عقبمانده، اما برخی کارشناسان بر این باورند که این طرح، راه را برای ارسال همزمان صدها پهپاد «شاهد» علیه اهداف اوکراینی بهجای دهها پهپاد مورد استفاده کنونی در حملات، باز میکند.
کلمات رمز
این اسناد همچنین نشان داد که کارمندان این پایگاه مخفی که گذرنامههای برخی از آنها برای جلوگیری از خروجشان از کشور مصادره شده بود، از اسامی رمز برای اشاره به پروژه، استفاده میکنند.
مواد منفجره این پهپادهای موسوم به «قایق»، «موجگیر» نام دارد، در حالی که در ایران، «ایرلند» و گاهی «بلاروس» نامیده شده است.
این پایگاه مخفی که مساحتی برابر با 14 زمین فوتبال دارد، از حفاظت مستحکم در فضایی کاملا محرمانه برخوردار است.
کار بر روی این برنامه در مقطعی از سال 2023 آغاز شد که تیم «آلابوگا»، کار مونتاژ قطعات پهپادهای ایرانی را آغاز کرد.
در مرحله دوم پروژه، تولید بخشی از پهپادها و نصب لوازم الکترونیکی ایرانی به روی آنها آغاز شد.
تا اوایل سال آینده، این مرکز، ساخت پهپاد با استفاده از مواد کاملاً روسی را آغاز خواهد کرد.
مهمترین بخش این برنامه این است که مهندسان، پهپادهای وارداتی را توسعه داده و آنها را «ضد آب» کرده و از قطعات مشابه به جای قطعات غیرقابل اعتماد چینی استفاده کردند.
با این حال، این برنامه با اسم رمز «پروژه قایق» توسط وزارت دفاع روسیه به تعویق افتاد و تا فوریه بیش از پنج هفته از برنامه عقب بود.
مسکو بهرغم تاثیر تاخیرها و تحریمها در تامین قطعات یدکی مورد نیاز، در حال کار به روی نسخه خود از پهپاد ایرانی «شاهد-136» است.
از سویی دیوید آلبرایت، بازرس پیشین تسلیحات سازمان ملل متحد، احتمال داد که روسیه تا سال آینده میتواند از پرتاب کنونی دهها پهپاد علیه اهداف اوکراینی، به پرتاب یکباره صدها پهپاد انتقال یابد.
این در حالی است که واشینگتن تحریمهایی را علیه روسیه و ایران، از جمله نهادها و افراد مرتبط با ساخت پهپادها، از جمله مدیران ایرانی در یک شرکت صنایع دفاعی اعمال کرده است.