کدام رژیم غذایی آسیب‌های زیست‌محیطی را کاهش می‌دهد؟

رادیو فردا: نتایج یک تحقیق تازه درباره پیامدهای زیست‌محیطی عادات غذایی انسان، نشان می‌دهد که انتخاب یک رژیم غذایی گیاه‌خواری مطلق (وگان)، می‌تواند آسیب‌های ناشی از تولید مواد غذایی بر محیط زیست را به طور گسترده‌ای کاهش دهد.

این پژوهش روز ۲۹ تیر در مجله معتبر علمی «نیچر فود» منتشر شده است و پژوهشگران با مطالعه رژیم غذایی ۵۵ هزار نفر در بریتانیا به این نتیجه رسیده‌اند که رژیم غذایی وگان نسبت به رژیم‌هایی که در آن بیش از ۱۰۰ گرم گوشت در روز مصرف می‌شود، ۷۵ درصد کمتر به انتشار گازهای گلخانه‌ای، آلودگی آب و استفاده از خاک منجر می‌شود.


پروفسور پیتر اسکاربور از دانشگاه آکسفورد که این تیم تحقیقاتی را رهبری کرده است به روزنامه گاردین گفت: «انتخاب‌های غذایی ما تاثیر زیادی بر روی کره زمین دارد. کاهش میزان گوشت و لبنیات در رژیم غذایی می‌تواند تفاوت زیادی در ردپای غذایی ما بگذارد.»

ردپای غذایی میزان کل انتشار گاز گلخانه‌ای ایجاد شده توسط هر فرد بر اساس نوع و اندازه غذایی است که مصرف می‌کند.

این تحقیق همچنین از داده‌های ۳۸ هزار مزرعه در ۱۱۹ کشور جهان نیز استفاده کرده تا تفاوت‌ها در تأثیر غذاهای خاصی را که به روش‌های مختلف در مکان‌های متفاوت تولید می‌شوند، توضیح دهد.

دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که تأثیر آنچه خورده می‌شود بر محیط زیست، بسیار مهم‌تر از مکان و نحوه تولید غذا است. پیشتر نیز تحقیقات مشابهی نشان داده بود که گوشت خوک ارگانیک، که کم‌ترین خسارت را در انواع گوشت‌ها به محیط زیست می‌زند، نسبت به دانه‌های روغنی که مخرب‌ترین گیاه برای محیط زیست است، هشت برابر بیشتر به طبیعت آسیب وارد می‌کند.

با این حال، این تحقیق همچنین نشان می‌دهد که تفاوت ردپای غذایی در رژیم‌های کم‌گوشت، ماهی‌خواری و گیاه‌خواری نسبتاً کم است.

تولید غذا در جهان تأثیر زیادی بر روی کره‌زمین دارد و دلیل انتشار یک سوم از کل گازهای گلخانه‌ای است که به جو وارد می‌شود. گازهای گلخانه‌ای دلیل اصلی گرمایش جهانی هستند.

همچنین ۷۰ درصد آب شیرین جهان نیز صرف تولید غذا می‌شود و ۸۰ درصد آلودگی روخانه‌ها و دریاچه‌ها را به همراه دارد. علاوه بر این، تخریب جنگل‌ها برای کشاورزی نیز یکی از عوامل اصلی در از بین بردن تنوع زیستی جهان است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • تغییر دکترین عملیاتی نیروی هوایی اسرائیل؛ از تلفن‌های ویژه در کلاه‌خود تا تفویض اختیار به خلبانان
  • شهرام ناظری: باید از ترکها و دولت ترکیه تشکر کنیم که مکتب مولانا را نگه داشتند. اگر در ایران بود، از بین رفته بود
  • قدیری ابیانه: هیچکس جرات حمله به حزب‌الله قدرتمند را ندارد!؛ جلیلوند: پس چرا در جنگ ۱۲ روزه هیچکار نکرد
  • دفاع سرسختانه ژیلا صادقی، مجری حکومتی از برخورد نیروهای امنیتی با مردم معترض
  • سفیر جمهوری اسلامی در بغداد: آماده حفاظت از نظام عراق در برابر سقوط هستیم
  • زیدآبادی: نقشه آمریکا کاملاً علنی است، حالا این چه توطئه‌ای است که عراقچی تازه آن را کشف کرده؟
  • پوتین چگونه ایران را مهار کرد؟؛ از بوش تا جنگ ۱۲ روزه
  • وزیر دفاع اسرائیل: هرگز از نوار غزه خارج نخواهیم شد
  • انفجار مرگبار در مسجد «امام علی» در سوریه؛ «بمب هنگام نماز منفجر شده است»
  • ویدیویی احساسی پدر ترانه علیدوستی برای دخترش: رفیق تنهایی‌هام به وجودت افتخار می‌کنم