چرا زمینشناسان سنگها را لیس میزنند؟
رأی دهید
به دنبال کشفهایی که صورت میگیرد، دانشمندان از انواع روشهای تحقیقاتی عجیب و غریب استفاده میکنند و لیس زدن چند سنگ چندان کار خارقالعاده و عجیبی برای آنها به حساب نمیآید.
مطمئنا این مساله برای دکتر راندال ایرمیس، زمین شناس و دیرینه شناس کار عجیبی نیست. او با دههها تجربه در این زمینه، آزمایشهای زمین شناسی مختلفی با همین روش انجام داده است. باورنکردنیتر این است که است او تجربه فراوانی در لیسیدن سنگهای مختلف دارد.
نشریه «آیافال ساینس» با ایرمیس گفتگویی انجام داده تا او دلایل لیسیدن سنگ در بین زمینشناسان را توضیح دهد.
آیا دانشمندان سنگها را میلیسند؟
من نمیتوانم به جای همه دانشمندان صحبت کنم، اما من هم دیرینه شناس هستم و هم زمین شناس، و به چند دلیل ممکن است سنگها را لیس بزنم یا با زبان خود آنها را لمس کنم.
شاید یکی از هیجان انگیزترین موارد این باشد که ما در واقع از این روش به عنوان راهی برای تشخیص اینکه آیا چیزی استخوان فسیلی است یا نه استفاده میکنیم. استخوانهای فسیلی معمولا با کمی رطوبت به زبان شما میچسبند، در حالی که بیشتر سنگها، چوبهای فسیل شده و چیزهایی از این قبیل به زبان شما نمیچسبند. البته همیشه استثنا هم وجود دارد.
لیسیدن سنگ و فسیل برای بافت آن است یا طعم؟
یکی از دلایلی که زمین شناسان ممکن است سنگها را در دهان خود بگذارند این است که ما اغلب به اندازه و سایز عناصری که سنگهای رسوبی را تشکیل میدهند، علاقهمندیم.
تا بحال چه کشف به یاد ماندنی را با زبان لمس کردهاید؟
سوال سختی است. این کار اغلب آنقدر عادی است که گاهی اوقات درباره آن فکر نمیکنم. وقتی به دنبال فسیل هستم، ممکن است چیزهای زیادی را به زبانم بزنم.
آیا تا به حال تجربه غیرمنتظره ناخوشایندی داشتهاید؟
خوشبختانه خیر. گاهی اوقات شما چیزی را برمیدارید و معلوم میشود که یک استخوان گاوی جدید است، اما خوشبختانه طعم تند و زنندهای ندارد.
آزمایشهای عجیب و غریب دیگر هم وجود دارد؟
ما به این قبیل کارها عادت داریم و اصلا برایمان عجیب نیست، اما اگر کسی از بیرون نگاه کند، فکر میکند چه اتفاقی عجیبی در حال وقوع است. در بعضی موارد ما از بو کردن هم برای شناسایی سنگها و فسیلها استفاده میکنیم. بنابراین ممکن است زمین شناسانی را ببینید که سنگ آهک را بو میکنند چرا که سنگ آهک بوی پوسیدگی و گاهی بوی تعفن میدهد.