اگر این هشت عادت زندگی را داشته باشید تا ۲۴ سال به عمر شما اضافه خواهد شد

یورونیوز: آیا می‌خواهید ۲۴ سال بیشتر زندگی کنید؟ براساس مطالعه‌ای که روی داده‌های مربوط به کهنه سربازان آمریکایی انجام شده، شما می‌توانید در ۴۰ سالگی با ۸ مدل سبک زندگی، عمر خود را ۲۴ سال بیشتر کنید. در ۵۰ سالگی چطور؟ مشکلی نیست. اگر این ۸ روش را انتخاب کنید می‌تواند ۲۱ سال به عمر خود اضافه کنید.

اگر در ۶۰ سالگی شروع کنیم چه؟ اگر این هشت عادت سالم را در این سن آغاز کنید هنوز می‌توانید ۱۸ سال به عمر خود بیفزایید.


ژوان مای نگوین، نویسنده این مطالعه و متخصص علوم پزشکی به شبکه خبری سی‌ان‌ان می‌گوید: «یک دوره ۲۰ ساله وجود دارد که در آن می‌توانید این تغییرات را ایجاد کنید. چه به صورت تدریجی و چه به صورت یک مرتبه می‌توانید این دستورات را انجام دهید.»

او می‌افزاید: «ما همچنین تجزیه و تحلیلی انجام دادیم تا ببینیم که آیا وجود افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، کلسترول بالا، سکته مغزی، سرطان و موارد مشابه در نتیجه این مطالعه تغییری ایجاد خواهد کرد یا خیر. ما این گروه را از آزمایش‌ها حذف کردیم و دیدیم تغییری مشاهده نشد. بنابراین حتی اگر بیماری مزمن دارید، این تغییرات می‌تواند برای افزایش طول عمر شما کمک کننده باشد.»

این عادات جادویی چیست؟ چیزی که همیشه شنیده‌ایم این بوده که ورزش کنید، رژیم غذایی سالم داشته باشید، استرس را کاهش دهید، خوب بخوابید، روابط اجتماعی مثبت را تقویت کنید. از طرف دیگر سیگار نکشید، الکل زیاد ننوشید و به مواد مخدر معتاد نشوید.

نگوین می‌گوید: «هرچه زودتر این اقدامات را انجام دهید بهتر است، حتی یک تغییر کوچک در سن ۴۰، ۵۰ و ۶۰ سالگی می‌تواند سودمند باشد. انجام دادن این اقدامات اصولا برای عموم مردم قابل دسترس است.»

این مطالعه که در نشست سالانه انجمن آمریکایی تغذیه ارائه شد، سبک زندگی ۷۲۰ هزار سرباز نظامی آمریکا بین سنین ۴۰ تا ۹۹ سالگی را بررسی کرده است.

به گفته نگوین، افزودن تنها یک رفتار سالم به زندگی یک مرد در ۴۰ سالگی، می‌تواند ۴.۵ سال به زندگی او بیفزاید. اضافه کردن یک عادت رفتاری سالم دیگر این سال‌های اضافی را می‌تواند به ۷ سال برساند. سه سبک سالم زندگی هم باعث افزایش ۸.۶ سال به عمر مردان می‌شود. هرچه تعداد عادات سالم بیشتر باشد، فواید بیشتری دارد و می‌تواند نزدیک به نیم قرن زندگی اضافی به همراه داشته باشد.

این عادات رفتاری در میان زنان هم می‌تواند به افزایش طول عمر منجر شود، اما در مقایسه با مردان کمی متفاوت است. اتخاذ تنها یک رفتار سالم ۳.۵ سال به عمر زنان اضافه می‌کند. دومین رفتار سالم ۸ سال و سومین رفتار منجر به اضافه شدن ۱۲.۶ سال به عمر زنان می‌شود. انجام تمام این عادات می‌تواند ۲۲.۶ سال به زندگی زنان اضافه کند.

پس از تنظیم سن، شاخص توده بدنی، جنس، نژاد و قومیت، وضعیت تاهل، سطح تحصیلات و سطح درآمد خانواده، این تحقیق نشان داد که «مرگ و میر کسانی که هر هشت عامل سبک زندگی سالم را اتخاذ کرده‌اند در مقایسه با کسانی که هیچ کدام را رعایت نکرده‌اند، ۸۷ درصد کاهش داشته است.»
رتبه بندی سبک‌های سالم زندگی

این مطالعه هشت عادت سالم سبک زندگی را رتبه بندی کرده است. در این رتبه بندی مشخص شده که کدام یک از آنها تاثیر بیشتری در افزایش طول عمر دارند.

۱. ورزش کردن: اولین عادت با تاثیرگذارترین رفتار سالم زندگی برای افزایش طول عمر، ورزش کردن است. ورزش یکی از مهم‌ترین رفتارهایی است که هر فردی می‌تواند برای بهبود سلامت خود انجام دهد. ورزش کردن خطر مرگ و میر به هر دلیلی را ۴۶ درصد کاهش می‌دهد.

یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که برای دریافت مزایای این عادت سالم سبک زندگی، لازم نیست حتما ورزش‌های شدید انجام دهید. مثلا اگر بتوانید بدون از دست دادن نفس از پله‌ها بالا بروید هم قبول است.

۲. عدم اعتیاد: اعتیاد نداشتن به مواد مخدر دومین عامل مهم افزایش طول عمر است و خطر مرگ زودهنگام را تا ۳۸ درصد کاهش می‌دهد.

۳. سیگار نکشیدن: «هرگز سیگار نکشیدن» خطر مرگ را تا ۲۹ درصد کاهش می‌دهد. اما اگر فردی قبلا سیگاری بوده، این دیگر شامل حال او نمی‌شود. البته که ترک کردن سیگار در هر مرحله از زندگی فواید زیادی برای سلامتی دارد.

۴. مدیریت استرس: مدیریت کردن استرس مرگ زودهنگام را تا ۲۲ درصد کاهش می‌دهد.

۵. رژیم غذایی گیاهی: براساس این مطالعه، رژیم غذایی گیاهی شانس شما برای زندگی طولانی را تا ۲۱ درصد افزایش می‌دهد. البته این به این معنی نیست که شما باید گیاهخوار باشید. یک برنامه گیاهی سالم مانند رژیم غذای مدیترانه‌ای پر از غلات کامل و سبزیجات سبز می‌تواند کمک کننده باشد.

۶. پرهیز از نوشیدن الکل: پرهیز از نوشیدن بیش از حد الکل یکی از عاد‌ت‌های سبک زندگی سالم است که خطر مرگ را تا ۱۹ درصد کاهش می‌دهد. نوشیدن بیش از حد الکل به مصرف بیش از ۴ نوشیدنی الکلی در روز گفته شده است.

۷. خواب مناسب شبانه: خوابیدن حداقل ۷ تا ۹ ساعت در شب مرگ زودهنگام به هر دلیلی را تا ۱۸ درصد کاهش می‌دهد.

۸. داشتن روابط اجتماعی مثبت: این مطالعه نشان می‌دهد که داشتن روابط اجتماعی مثبت ۵ درصد به طول عمر کمک می‌کند. با این حال کارشناسان می‌گویند که تنهایی و انزوا به ویژه در میان افراد مسن، در حال گسترش و نگران‌کننده است.

به تازگی مطالعه‌ای نشان داده افرادی که انزوای اجتماعی را تجربه کردند در مقایسه با افرادی که از نظر اجتماعی منزوی نبودند، ۳۲ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ زودرس به هر دلیلی قرار داشته‌اند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.