دانشمندان اولین شاخه درخت حیات را یافتند

 دانشمندان بر این باورند که درخت حیات اولین مرتبه حدود 600 میلیون سال پیش شاخه داد، و اولین انشعاب از درخت حیات منجر به دو گونه جدید شد.العربیه: تمام جانداران روی زمین یک نیای مشترک دارند. تاریخچه هر موجودی را از انسان گرفته تا حلزون ردیابی کنید، در نهایت به یک جاندار می‌رسید. این‌ها مثل شاخه‌های متفاوت درخت هستند که در نهایت به تنه درخت می‌رسند.

حیات جانوری روی سیاره زمین هم مثل رویش درخت آغاز شد، اما این درخت در جایی به شاخه‌های مختلف تقسیم شد، که باعث شد طی میلیون‌ها سال انواع و اقسام گونه‌های جاندار در سراسر سیاره پراکنده شوند.


دانشمندان بر این باورند که درخت حیات اولین مرتبه حدود 600 میلیون سال پیش شاخه داد. اولین انشعاب از درخت حیات منجر به ایجاد دو گونه جدید شد. یکی از آنها نیای تقریباً تمام جانداران بعد از خودش شامل انسان است، و دیگری «خواهر» آن نیا. آن خواهر فقط نیای یک گروه از جانداران امروزی است.

برای چندین دهه میان دانشمندان بحث و جدل بوده است مبنی بر اینکه نیای ما کدام است، و خواهر نیای ما جد کدام‌یک از جانداران کنونی است. اسفنج دریایی و عروس دریایی شانه‌ای دو کاندیدای اصلی بوده‌اند.

اخیرا دانشمندان با استفاده از روش‌های پیشرفته تحقیق ژنتیکی، که آنها را قادر به تجزیه و تحلیل کروموزوم‌های موجودات زنده می‌کند، توانستند با بررسی اسفنج دریایی و عروس دریایی شانه‌ای پاسخ این سوال را پیدا کنند.

آنها دریافتند که عروس دریایی شانه‌ای مثل اکثر جانداران امروزی 14 گروه ژن در دو رشته کروموزوم جداگانه دارد. این در حالی است که 14 گروه ژن اسفنج دریایی در 7 رشته کروموزوم جای‌گیر شده است.

این کشف شگفت‌انگیز نشان می‌دهد که ژن‌های اسفنج دریایی دیرتر از ژن‌های عروس دریایی شانه‌ای از ژنوم اصلی جدا شده‌اند، که بدین معناست که عروس دریایی شانه‌ای جد تقریبا تمام موجودات زنده است، و اسفنج دریایی خواهر اوست.

به عبارتی، اسفنج دریایی جداافتاده‌ترین جاندار روی سیاره زمین از نظر ژنتیکی است. کشف این موضوع باعث هیجان شدید در محافل علمی شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.