سریلانکا بدهی نفتی ۲۵۰ میلیون دلاری به ایران را با چای بازپرداخت میکند
رأی دهید
به این ترتیب تسویه کامل بدهی سریلانکا به ایران ممکن است حدود ده سال طول بکشد.
یکی از مقامات سریلانکا جمعه در گفتوگو با رویترز این خبر را تأیید کرد. این کشور تلاش میکند تا میزان فروش چای به یک بازار مهم را افزایش دهد و در عین حال از ذخایر ارزی خود محافظت کند.
توافق برای این مبادله در سال ۲۰۲۱ صورت گرفت و مربوط به نفت وارداتی از ایران در سال ۲۰۱۲ بود. اما پس از کمبود بیسابقه دلار در سریلانکا در سال گذشته که اقتصاد این کشور را در بدترین بحران مالی در بیش از هفت دهه گذشته فرو برد، این مبادله به تعویق افتاد.
نیراج دی مل، رئیس هیئت چای سریلانکا به رویترز گفت: «این برای ما بسیار به موقع است زیرا ما به یک بازار مهم دسترسی داریم و ایران و سریلانکا میتوانند بدون اتکا به دلار تجارت کنند.»
او در ادامه افزود «توافقنامه، ارسال پنج میلیون دلار چای در ماه به مدت ۴۸ ماه بود، اما ما قصد داریم با حدود دو میلیون دلار در ماه شروع کنیم.»
بر اساس دادههای دولتی، چای سیلان در سطح جهان محبوبترین محصول کشور سریلانکا است و در سال گذشته ۱.۲۵ میلیارد دلار برای این کشور درآمد داشته است.
آمارهای رسمی نشان میدهد که سهم قابل توجهی از چای سریلانکا در حال حاضر از طریق امارات متحده عربی به ایران ارسال میشود، به طوری که امارات واردات چای خود را از سریلانکا بیش از دو برابر کرده است و از ۴۸ میلیون دلار در پنج سال قبل به ۱۱۸ میلیون دلار در سال گذشته رسانده است.
بر اساس برنامه مبادلهای، یک شرکت دولتی که نفت ایران را خرید، روپیههایی را به هیئت چای میدهد تا چای را از طریق صادرکنندگان سریلانکا ارسال کند.
نیراج دی مل، رئیس هیئت چای سریلانکا گفت که واردکنندگان ایرانی چای سپس ریال به شرکت ملی نفت ایران پرداخت خواهند کرد. او افزود: «منتظر اسناد نهایی هستیم و امیدواریم از ژوئیه صادرات را آغاز کنیم.»
ذخایر ارزی سریلانکا در پایان ماه مه به ۳.۵ میلیارد دلار افزایش یافت -بالاترین رقم در ۱۴ ماه گذشته - که به دلیل افزایش حوالهها و گردشگران خارجی صورت گرفت که پس از ارائه تضمین کمک مالی ۲.۹.میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول بود.