احتمال گسترش ویروس «تب کریمه کنگو» در سطح جهان
رأی دهید
تب خونریزی کریمه-کنگو یک بیماری ویروسی است که از «نایروویروس» سرچشمه میگیرد. این بیماری معمولاً در مناطق پست آسیا، آفریقا، بالکان، و خاورمیانه یافت میشود. عامل اصلی شیوع این بیماری کنهها هستند، اما تماس با خون عفونی یا مایعات بدن انسانهای مبتلا نیز میتواند به انتقال آن بینجامد.
سازمان بهداشت جهانی تب خونریزی کریمه-کنگو را جزو نُه «بیماری اولویتدار» خود قرار داده است. اینها بیماریهایی هستند که پتانسیل همهگیری دارند، و بیشترین خطر بهداشت عمومی را به خود اختصاص دادهاند. به گفته این سازمان، میزان مرگ و میر مبتلایان به این بیماری بین 10 تا 40 درصد است.
علائم ابتلا به این ویروس میتواند شامل سردرد، تب شدید، درد کمر، درد مفاصل، درد معده، و استفراغ باشد. در موارد شدیدتر، تب خونریزی کریمه-کنگو همراه با زردی، تغییر در ادراک حسی، تغییر خلق و خو، و خونریزی شدید خواهد بود.
طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، عراق پارسال دچار شیوع ویروس تب خونریزی کریمه-کنگو شد. 212 مورد این بیماری بین 1 ژانویه و 22 مه 2022 گزارش شدند – تنها 169 از آنها در ماه آوریل و مه گزارش شد – که به 27 مورد مرگ انجامید.
کارشناسان به مجله «نیوزویک» گفتهاند از آنجایی که تغییرات اقلیمی و گرم شدن آب و هوای زمین باعث طولانیتر شدن تابستانها و خشکتر شدن قاره اروپا شده است، کنههای حامل ویروس تب خونریزی کریمه-کنگو با سهولت بیشتری از جنوب این قاره به سوی شمال در حال حرکت هستند. اسپانیا طی سالهای اخیر چندین مورد مرگ در اثر ابتلا به این بیماری به خود دیده است.