درخواست استعفای وزیر خارجه بلژیک بخاطر «ایران گیت»(دعوت از زاکانی)

حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیکدویچه وله: ترکش‌های صدور ویزای مناقشه‌برانگیز برای زاکانی علاوه بر نخست‌وزیر به وزیر خارجه بلژیک نیز اصابت کرده است. رسانه‌های بلژیک از این مناقشه به عنوان "ایران گیت" نام برده‌اند و احزاب اپوزیسیون خواستار استعفای او شدند.

صدور روادید جنجالی بلژیک برای هیئت جمهوری اسلامی جهت شرکت در همایش شهرداران در بروکسل انتقادهای جدی را متوجه الکساندر دی کرو، نخست‌وزیر و حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک کرده است. حتی هم‌حزبی‌های لحبیب منتقد او هستند.


حضور علیرضا زاکانی، شهردار تهران در بروکسل با اعتراض و خشم بسیاری روبرو شد و نخست‌وزیر و وزیر خارجه مجبور شدند برای پاسخگویی در برابر پارلمان حاضر شوند.

نمایندگان سوسیالیست و حزب سبزها پاسخ‌های لحبیب به موضوع ارائه روادید به هیئت ایرانی را قانع‌کننده ندانستند. به گفته آن‌ها، توضیحات لحیب متناقض و ناکافی است و او از قبول مسئولیت خودداری می‌کند.

این احزاب وزیر خارجه را متهم می‌کنند که به اشتباه خود اعتراف نکرده است. پس از اینکه لحبیب و دی کرو روز چهارشنبه ۳۱ خرداد در کمیته روابط خارجی به سؤالات نمایندگان درباره روند دعوت و صدور روادید برای شهردار تهران پاسخ دادند، کابینه دولت فدرال بلژیک جلسه‌ای تشکیل داد.

اما در این جلسه نیز در مورد موضع وزیر خارجه اتفاق نظر وجود نداشت. در این نشست هم او متهم شد که تمام تقصیرها را به گردن وزیر مستعفی برنامه‌ریزی شهری بروکسل، پاسکال اسمت و دولت منطقه‌ای بروکسل انداخته که هیئت ایرانی را به "اجلاس شهری بروکسل ۲۰۲۳" دعوت کردند.

حاجا لحبیب، وزیر خارجه بلژیک، اسمت را متهم کرده که با این اقدام خود به وجهه بروکسل لطمه زده است. در پی این انتقاد پاسکال اسمت، مسئول شهرسازی و امور بین‌الملل شهرداری بروکسل اعلام کرد که از سمت خود کناره‌گیری می‌کند.

اما در کابینه ائتلافی به لحبیب انتقاد می‌شود که حداقل در بخشی از این ماجرا سهیم است، زیرا ویزا از سوی وزارت خارجه بلژیک صادر شده. به باور ناظران، وزیر خارجه در جلسه روز چهارشنبه چهره خوبی در پارلمان نشان نداد، زیرا حاضر نشد به "گناه خود اعتراف" کند و با این کار به خود صدمه زد. احزاب اپوزیسیون در پارلمان بلژیک خواستار استعفای او شده‌اند.

دعوت از هیئت ایرانی به فاصله کوتاهی پس از آزادی اسدالله اسدی از زندان و بازگرداندن او به ایران رخ داد. دولت بلژیک این دیپلمات سابق ایران را که به خاطر دست داشتن در نقشه یک اقدام تروریستی به زندان افتاده بود، در یک مبادلە با جمهوری اسلامی به ایران تحویل داد.

این کار با اعتراضات بین‌المللی روبرو شد. بسیاری از شخصیت‌ها و گروهای سیاسی این مبادلە را چراغ سبزی برای "گروگان‌گیری و اقدامات تروریستی" بیشتر توسط جمهوری اسلامی خواندند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.