دردسرهای بنزین بی کیفیتی که ایران تولید می کند؛ طالبان هم بنزین ایرانی را قبول ندارد
رأی دهید
این موضوع را رئیس اتحادیه صادرکنندههای فرآوردههای نفتی در تازهترین گزارش خود اعلام کرده و گفته است که کشورهای عراق و افغانستان دنبال بنزین با استاندارد بالاتری هستند.
حمید حسینی، کیفیت بنزین تولید ایران را پایین عنوان کرده و میگوید وقتی طالبان هم به دنبال افزایش کیفیت کالاهای ورودی خود است یعنی اینکه «این کشورها دیگر هر کالایی را با هر کیفیتی نمیپذیرند.»
به گفته حسینی، بالارفتن کیفیت محصولات مورد نظر در افغانستان دلیل بازگشت بنزین ایران از سوی طالبان بوده است.
بازگشت بنزین صادراتی ایران به افغانستان پس از روی کار آمدن طالبان شدت بیشتری گرفته است. در همین رابطه اداره ملی استاندارد طالبان، ۲۴ خردادماه سال جاری هفت تانکر حامل بنزین را که از سوی ایران ارسال شده مسترد کرده است.
هرچند پس از انتشار این خبر رسانههای نزدیک به نهادهای دولتی و امنیتی سعی در تکذیب ایرانی بودن بنزینها داشتند اما مرور سابقه این خبر نشان میدهد که طالبان اندکی پس از روی کار آمدن در افغانستان موضوع کیفیت بنزین را به جدیت دنبال می کند و در همین راستا بارها بنزین صادراتی ایران را برگشت داده است.
در همین رابطه حمید حسینی در ۱۴ دی ماه سال گذشته و پس از انکار بازگشت ۲۶ تانکر بنزین توسط طالبان از سوی دولتیها؛ اعلام کرد که محموله صادراتی متعلق به ایران است و از کشور دیگری سوخت ترانزیت نمیشود.
در همان زمان محمدرضا قربانی، رئیس کمیته حمل فرآوردههای سوختی انجمن صنفی شرکتهای بینالمللی حملونقل خراسان رضوی نیز در گفتگو با تجارتنیوز گفت که افغانستان اخیراً «استانداردهای جدیدی» را برای واردات سوخت به این کشور تعیین کرد، موضوعی که به گفته قربانی باعث شده تا طالبان اجازه واردات محمولههایی را که مطابق این استانداردها نباشد، ندهند.
عدم پذیرش بنزین ایرانی از سوی عراق و افغانستان در حالی است که بر اساس گزارشها روزانه نزدیک به ۱۲۰ میلیون لیتر از این بنزین در کشور مصرف میشود که تحلیلگران کیفیت بنزین تولیدی را یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا در کشور میدانند.