کشف رد پای ۳۰۰ هزار ساله انسان کهن در شمال آلمان
رأی دهید
در سایت باستانشناسی مشهور شهر شونینگن در ایالت نیدرزاکسن آلمان سنگواره سه اثر کشف شده که کارشناسان آن را به عنوان رد پای یکی از گونههای اولیه انسان شناسایی کردهاند.
خبرگزاری فرانسه روز جمعه ۱۲ مه به نقل از بررسیهای موسسه تحقیقاتی و موزه طبیعی زنکنبرگ در فرانکفورت گزارش داد، رد پاهای کشفشده احتمالا متعلق به انسان هایدلبرگی (Homo heidelbergensis) هستند.
انسان هایدلبرگی یکی از گونههای اولیه تکامل یافته در آفریقا است که دانشمندان احتمال میدهند از نیاکان انسان خردمند در این قاره و انسان نئاندرتال در اروپا بوده است.
دانشمندان معتقدند، دو رد پا از سه نمونه یافته شده به موجودات جوانی تعلق دارند که در یک گروه کوچک با سنین مختلف از دریاچه منطقه شونینگن و منابع نزدیک به آن استفاده میکردهاند.
کارشناسان قدمت سه رد پای کشف شده را حدود ۳۰۰ هزار سال تخمین میزنند که با این حساب قدیمیترین اثر رد پای یافته شده نیاکان انسان در آلمان محسوب میشوند.
مجموعهای کمنظیر از سنگوارههای باستانی
مجموعه باستانی شونینگن در ناحیه هلمشتد ایالت نیدرزاکسن به خاطر سنگوارههای یافت شده در آن یک منطقه کمنظیر در جهان به شمار میرود.
در سالهای گذشته بقایای فسیل یک "گربه دندانخنجری" و یک سنگواره تقریبا کامل گونهای فیل جنگلی اروپایی در این منطقه کشف شده است.
اطراف سه رد پای کشف شده رد جانوران مختلف باستانی نیز شناسایی شده است. ۳۰۰ هزار سال پیش، بستگی به فصل، در اطراف دریاچه منطقه شونینگن گیاهان، میوهها و قارچهای مختلف نیز در دسترس بوده است.
پژوهشگران معتقدند، سنگوارههای یافت شده تائید میکند که گونه منقرض شده انسان هایدلبرگی در ساحل دریاچه یا کناره رودخانههای کمعمق سکونت داشته است.
محققان موسسه زنکنبرگ میگویند، سنگوارههای گوناگون سایت شونینگن مانند یک "عکس فوری" از زندگی روزمره خانوادگی هستند که میتوانند اطلاعاتی درباره رفتار و ترکیب اجتماعی "گروه هومینید" Hominidae ارائه کنند.
این گروه شامل گونههای مختلف، از جمله "انسان میمونها"، شامپانزهها، گوریلها و انسانهای نخستین میشود.
باستانشناسان و پژوهشگران در سایت شونینگن سنگواره یک گونه فیل منقرض شده را نیز کشف کردهاند که عاجهایی کشیده داشته و بزرگترین موجود آن دوران به حساب میآید.
در این مجموعه سنگواره رد گونهای کرگدن نیز پیدا شده که نخستین اثر کشف شده از این گونه در قاره اروپاست.