خبرهای خوش در انتظار نابینایان؛ چت جیپیتی به کمک «چشم من باش» میآید
رأی دهید
پیش از این یک شرکت دانمارکی با اپلیکیشنی به نام «چشم من باش» و ایجاد ارتباط میان افراد نابینا و کمبینا و داوطلبان توانسته بود به افراد نابینا برای شناسایی مسیرها و یا محصولات و کالاها کمک کند. حالا هوش مصنوعی میتواند این امکان را در ابعاد پیچیدهتر و مهمتری ارتقا دهد.
در حال حاضر «چشم من باش» به لطف فرآیند تبدیل تصویر به متن ChatGPT بیش از گذشته بر قابلیت خوانش تصویر با بهرهگیری از هوش مصنوعی تاکید دارد.
پیشنهاد مهم اوپنآی به «چشم من باش»
استارتاپ اوپنایآی اوایل ماه فوریه با شرکت دانمارکی خالق ایده «چشم من باش» تماس گرفت تا به راه اندازی امکان جدید تبدیل تصویر به متن در استارتاپ کمک کند. این همکاری دوجانبه هم اکنون در مرحله آزمایش است.
داوطلبانی از سراسر جهان در خدمت نابینایان و کمبینایان
هانس یورگن ویبرگ، بنیانگذار این برنامه نرمافزاری خود دچار اختلال در بینایی است.
ایده پروژه «چشم من باش» از سال ۲۰۱۲ در ذهن او کلید خورد. این برنامه ۲۴ ساعته در خدمت افراد است و تاکنون داوطلبانی از ۱۵۰ کشور مختلف برای همکاری با این پروژه ثبت نام کردهاند.
او میگوید: «قابلیت این برنامه فراتر از سطح انتظارم بود. پیشتر هم البته نمونه آن را دیده بودیم. مانند توصیف جزییات صندلی، مبل و تلویزیون. اما این نرمافزار اکنون، آنچه را که میبیند با جزئیات بیشتری توصیف میکند.»
امید یسپر هولتن به آیندهای بهتر با هوش مصنوعی
یسپر هولتن سه ماه زودتر از موعد به دنیا آمد. همین مساله باعث آسیبدیدگی شبکیه چشم او شد که در نهایت به اختلال بینایی در او منجر شد. او اکنون کاملا نابینا است.
آقای هولتن میگوید: «من به طور منظم از این برنامه استفاده میکنم، شاید یکی دوبار در هفته. معمولا برای برخی کارهای روزمره از آن بهره میبرم. برای نمونه وقتی مشغول پختن غذا هستم و میخواهم نگاهی به قوطیها بیندازم و از محتوای آن سر در نمیآورم.»
او میگوید: «میخواهم به سطحی از اعتماد به نفس برسم که لزوما در فضاهای ناآشنا فاقد آن هستم. اگر فناوری هوش مصنوعی بتواند به من کمک کند تا آن سطح اعتماد را به دست آورده یا بازیابی کنم، آنوقت آن چیزی میشود که دلم میخواهد.»
او همچنین امیدوار است که هوش مصنوعی بتواند به او کمک کند تا مکانهای جدید را به طور مستقل کشف کند.