دلیل شتاب گرفتن تخته‌سنگ بیناستاره‌ای در نزدیکی خورشید چه بود؟

العربیه: «اون‌موآموآ»، تخته‌سنگ بیناستاره‌ای که چند سال پیش از درون منظومه شمسی عبور کرد، در نزدیکی خورشید شتاب گرفت و با سرعت بیشتری به حرکت خود ادامه داد. دانشمندان ممکن است راز این حرکت عجیب را کشف کرده باشند.

ستاره‌شناسان ناسا در هاوایی در اکتبر سال 2017 تخته‌سنگ دراز قرمزرنگی را مشاهده کردند که بیش از نود متر طول داشت. آنها اسم این شیء بیناستاره‌ای را به زبان هاوایی «پیام‌آوری که برای اولین بار از راه دور می‌رسد» یا همان اون‌موآموآ گذاشتند.


مسیر حرکت این تخته‌سنگ نشان داد که از منظومه دیگری آمده است، و پیش از رسیدن به منظومه شمسی ما صدها میلیون سال در فضای بیناستاره‌ای در گستره کهکشان راه شیری سفر کرده است.

وقتی اون‌موآموآ به نزدیکی خورشید رسید، به‌طرز عجیبی شتاب گرفت. این گونه حرکت معمولا به خاطر گازهای متصاعد از اجسام در فضا ایجاد می‌شود، اما ستاره‌شناسان در آن زمان نتوانستند هیچ دنباله‌ گازی برای این تخته‌سنگ پیدا کنند.

این باعث شد که در سال‌های اخیر گمانه‌زنی‌های غیرمتعارفی درباره منشاء شتاب اون‌موآموآ مطرح شود، به‌طوری که برخی حتی آن را نوعی کاوشگر بیگانه یا سفینه فضایی دانستند. پژوهشی جدید گمانه زده که وقوع این پدیده احتمالا در اثر آزاد شدن هیدروژن از ذخایر محبوس‌شده در داخل یخ‌های تخته‌سنگ بوده باشد.

بر اساس این پژوهش، اون‌موآموآ احتمالا یک ستاره دنباله‌دار دارای ذخایر آب باشد که طی سفر طولانی خود در فضا در معرض تابش‌های کیهانی شدیدی قرار گرفته است که باعث شده هیدروژن آب این تخته‌سنگ از آب آزاد شده باشد.

این هیدروژن که هنوز درون یخ محبوس است، در نزدیکی خورشید با آب شدن یخ آزاد می‌شود و به فضا فرار می‌کند. هیدروژن به‌دام‌افتاده در یخ در هنگام آزاد شدن مانند پیش‌رانه عمل می‌کند و اون‌موآموآ را با سرعت بیشتری در فضا به جلو می‌راند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.