کشف عنکبوت غول‌آسا در استرالیا

العربیه: دانشمندان گونه جدیدی از عنکبوت غول‌آسا از خانواده «عنکبوت دریچه طلایی» را در استرالیا کشف کردند که ساکن جنگل‌های کوئینزلند در شمال شرق این کشور است.

این عنکبوت‌ کمیاب می‌تواند تا پنج سانتی‌متر رشد کند، که در قیاس با عنکبوت‌های دریچه ای شناخته‌شده که عموما ریز هستند، آن را غول‌آسا می‌کند. دانشمندانی که این عنکبوت را پیدا کردند، می‌گویند که ممکن است به دلیل از بین رفتن جنگل‌های منطقه در معرض خطر انقراض قرار داشته باشد.


«عنکبوت دریچه‌ای غول‌آسا» نام خود را از شیوه شکارش می‌گیرد. این نوع عنکبوت در طول روز در سوراخی در زمین پنهان می‌شود و روی آن را با برگ درخت می‌پوشاند. با این وجود، عنکبوت در هنگام شب، وقتی که حشره یا جانور کوچکی از حوالی لانه‌اش می‌گذرد، از سوراخ بیرون می‌پرد و آن را شکار می‌کند.

اسم علمی رسمی این عنکبوت «یوپلوس دیگنیتاس» (euoplos dignitas) است. اگر بخش دوم اسم آن یعنی دیگنیتاس را از لاتین به انگلیسی ترجمه کنیم، وقار یا بزرگی معنی می‌دهد، که برای نشان دادن اندازه بزرگ عنکبوت انتخاب شده است.

تصور بر این است که نوع ماده این عنکبوت‌ می‌تواند تا 20 سال عمر کند. عنکبوت‌های دریچه‌ای غول‌آسا اگرچه دندان‌های نیش‌ زهرداری دارند که در هنگام شکار از آنها استفاده می‌کنند، اما نیش‌شان برای انسان کشنده نیست، اگرچه می‌تواند دردناک باشد.
دکتر مایکل ریکس، دانشمند اصلی موزه کوئینزلند و متصدی عنکبوت‌شناسی این موزه، در کارزاری که قصد دارد طبیعت منطقه را در معرض نمایش عموم بگذارد و از طبیعت بهتر محافظت کند، رهبری تیمی که عنکبوت جدید را کشف کرد را بر عهده گرفت.

ریکس گونه جدید را یک «عنکبوت تماشایی» و «گونه بزرگ زیبا» توصیف کرد و گفت نسبت به انواع معمول عنکبوت‌های دریچه‌ای، عنکبوت جدید بسیار بزرگ است، و طول بدن ماده‌های آن می‌تواند به پنج سانتی‌متر برسد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
نیش اش برای انسان کشنده نیست؟ پس نمیتوان اینرا عنکبوت مقدس نامید...
‌سه شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +264رضا پهلوی از کشورهای عرب خلیج فارس خواست تا برای به‌رسمیت شناختن «دولت گذار» آماده شوند
  • +214تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +186شاهزاده رضا پهلوی: جانشین خامنه‌ای چه مجتبی باشد چه حسن، فاقد مشروعیت است
  • +169لحظه اصابت موشک به محل جلسه طلاب و نیروهای جهادی
  • +148ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +146وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +142شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +142نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +139مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +135شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید