یافته‌های دانشمندان: خطر ابتلای بازیکنان فوتبال به زوال عقل بیشتر از دیگران است

 احتمال بیشتر ابتلای فوتبالیست‌ها به زوال عقل براساس نتیجه یک تحقیقیورونیوز: نتیجه بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به زوال عقل در میان بازیکنان فوتبال به استثنای دروازه‌بان‌ها، در مقایسه با بقیه افراد بیشتر است.

به گفته محققانی که این پژوهش را در سوئد انجام داده‌اند، داده‌های به دست آمده از یک قرن پیش تاکنون در این باره، «مدرکی متقاعدکننده» در اثبات وجود ارتباط بین بازی فوتبال و زوال عقل محسوب می‌شود.


ارتباط بین بازی فوتبال و ابتلا به زوال عقل پیش از این در سال ۲۰۲۰ میلادی در پی مرگ نوبی استایلز، بازیکن سابق تیم ملی انگلیس مورد توجه قرار گرفته بود. این فوتبالیست سرشناس که در سال ۱۹۶۶ با تیم ملی انگلیس قهرمان جهان شد به زوال عقل مبتلا شده بود.

ابتلا به زوال عقل در بین ورزشکارانی که برخی دیگر از رشته‌های ورزشی از جمله راگبی، فوتبال آمریکایی و هاکی روی یخ را دنبال کرده‌اند نیز شایع است. به گفته دانشمندان ضربه به سر در جریان فوتبال و دیگر ورزش‌ها احتمال ابتلا به زوال عقل را بالا می‌برد.

نتیجه تحقیق جدید درباره ارتباط بین سابقه فوتبال بازی کردن و احتمال زوال عقل روز جمعه در نشریه علمی «لانست» منتشر شد.

پژوهشگران در جریان این تحقیق، پرونده پزشکی بیش از شش هزار بازیکن لیگ دسته اول فوتبال سوئد را بین سال‌های ۱۹۲۴ تا ۲۰۱۹ میلادی بررسی کردند. آنها سپس میزان ابتلا به زوال عقل در بین این فوتبالیست‌ها را با گروهی۵۶ هزار نفره از افراد عادی مقایسه کردند.

به گفته محققان، بازیکنان فوتبال یک و نیم برابر بیشتر از دیگر افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به آلزایمر و انواع زوال عقل هستند. این در حالی است که دروازه‌بان‌ها که به ندرت با سر به توپ ضربه می‌زنند، از این قاعده مستثنی هستند.

پیش از این نتیجه یک پژوهش در سال ۲۰۱۹ نشان داده بود که فوتبالیست‌‌ها سه برابر و نیم بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به اختلال‌های مغزی هستند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +203شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +151شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +138حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +125نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +124اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +108شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم