آیا هواپیماهای مسافربری آینده بدون پنجره خواهند بود؟

العربیه: هرگونه ناپیوستگی در بدنه هواپیما استحکام آن را تضعیف می‌کند و تاثیر جریان هوا بر هواپیما را پیچیده می‌کند، و هرچه پنجره‌ها بزرگ‌تر باشند، بدنه هواپیما ضعیف‌تر می‌شود، به همین دلیل هم سازندگان ترجیح می‌دهند اصلاً برای هواپیما پنجره نگذارند.

کمپانی مشهور «بوئینگ» اولین هواپیماهای بدون پنجره خود را در دهه 1960 ساخت، و خطوط هوایی سرتاسر جهان از 1968 تا 1992 از آنها برای مسافربری استفاده کردند. اما این هواپیماها نزد مسافران محبوب نبودند، مشخصا چون پنجره نداشتند.


با این حال، پیشرفت چشمگیر فناوری‌های تصویری، مثل نصب صفحه نمایش مسطح جلوی هر مسافر، که می‌توان با آن دیدی گسترده از بیرون هواپیما به دست آورد، به احتمال زیاد باعث خواهد شد تا نسل‌های آینده هواپیماهای مسافربری بدون پنجره ساخته شوند.

پنجره‌ها وزن هواپیما را زیاد و ایمنی آن را کم می‌کنند. برداشتن پنجره‌ها باعث سبک‌تر شدن هواپیما و کاهش هزینه‌ها خواهد شد. هواپیمای بدون پنجره می‌تواند در ارتفاع بالاتری پرواز کند، که در اثر کاهش اصطکاک با هوا سوخت کمتری مصرف خواهد کرد و هزینه‌ها را کاهش خواهد داد.

در حالی که تعبیه پنجره در هواپیما بسیار گران تمام می‌شود، تکنولوژی‌های تصویری مثل صفحه نمایش تخت این روزها بسیار ارزان هستند. اگر کسی بخواهد بیرون هواپیما را ببیند، با استفاده از آنها می‌تواند از صندلی خود این کار را بکند بدون اینکه مزاحم مسافران کنار پنجره شود.

مسافر از طریق این پنجره مجازی می‌تواند تمام جوانب بیرون هواپیما را ببیند، و اگر چیز جالبی به نظرش رسید، می‌تواند تصویر را روی آن ثابت کند و حتی آن را بزرگنمایی کند. بعد از آنکه از مشاهده خود خشنود شد، مسافر می‌تواند صفحه نمایش را به وضعیت اصلی نمایش مداوم بازگرداند.

کارشناسان بر این باورند که با نظر به رشد چشمگیر فناوری‌های تصویری، وقتی که خطوط هوایی در نهایت قید پنجره را زدند و به تکنولوژی‌های تصویری روی آورند، تصور بازگشت به پنجره برای مسافران نسل‌های بعد دشوار خواهد شد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.