سیاره ای قابل سکونت در فاصله ۳۱ سال نوری از زمین کشف شد

العربیه: تیمی پنجاه‌نفره از ستاره‌شناسان سراسر جهان در یک پژوهش جدید سیاره‌ای را کشف کردند که دور یک کوتوله قرمز در فاصله 31 سال نوری از زمین می‌چرخد، و احتمال پذیرش حیات در آن بالاست.

دانشمندان نام این سیاره را Wolf 1069 b گذاشته‌اند، که به دور ستاره مرده خود Wolf 1069 می‌گردد. اهمیت کشف این سیاره این است که یک دنیای سنگی مشابه زمین است، و مثل بسیاری از سیارات فراخورشیدی کشف‌شده دیگر گازی نیست.


جرم Wolf 1069 b حدود 1.26 جرم زمین و حجم آن حدود 1.08 حجم سیاره ماست. این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره خود می‌چرخد، که وجود بالقوه آب مایع در سطح آن را محتمل می‌کند.

گردش انتقالی Wolf 1069 b مدت 15.6 روز طول می‌کشد، به این معنی که در این مدت یک دور کامل گرد خورشید خود می‌زند. در مقام مقایسه، عطارد که نزدیک‌ترین سیاره به خورشید ماست، دارای گردش انتقالی 88 روزه است، که باعث می‌شود دمای سطح آن به 430 درجه سانتیگراد برسد.

دلیل اینکه Wolf 1069 b با وجود گردش انتقالی بسیار کوتاهش بر خلاف عطارد ما همچنان در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار دارد این است که کوتوله قرمز بسیار کوچکتر از خورشید ماست، و Wolf 1069 b تقریباً 65٪ از نور خورشیدی که به زمین می‌رسد را دریافت می‌کند.

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد Wolf 1069 b این است که همیشه یک رویش به خورشید است، به این معنی که یک طرف این سیاره همیشه شب و طرف دیگرش همیشه روز است. ماه در گردش به دور زمین و بسیاری سیارات قابل سکونت در منظومه‌های دیگر که دور کوتوله‌های قرمز می‌چرخند نیز همین ویژگی را دارند.

با توجه به فاصله نسبتاً کم آن از زمین یعنی 31 سال نوری، Wolf 1069 b اینک ششمین سیاره فراخورشیدی دارای جرم نزدیک به جرم زمین و در منطقه قابل سکونت ستاره خود است که تاکنون کشف شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
آیا این از اون دسته اخباری نیست که بخاطر پر کردن صفحات نوشته میشه تا اعلانات را در پهلویش نشان بدهند؟ چون گفته که احتمال پذیرش حیات در آن بالاست ولی نگفت که از روی کدام معلومات به این نتیجه رسیده اند که احتمال حیات در آن بالا است؟
شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.