«برلیناله» امسال فیلمسازان و خبرنگاران حکومتی ایران و روسیه را نمی‌پذیرد

AMPالعربیه: «برلیناله» اعلام کرد امسال هیئت‌های سینمایی، فیلمسازان و خبرنگارانی که برای سازمان‌ها و رسانه‌های حکومتی ایران و روسیه کار می‌کنند را نمی‌پذیرد.

به گزارش مجله سینمایی «ورایتی»، برلیناله که شامل «جشنواره فیلم برلین» و «بازار فیلم اروپا» است، در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه صادر کرد، گفت که این نهاد سینمایی قصد دارد سیاستی که جشنواره‌های کن و ونیز پس از تهاجم روسیه به اوکراین اتخاذ کرده بودند را به کار گیرد.


تفاوت کار برلیناله با همتایان فرانسوی و ایتالیایی خود این است که این گردهمایی هنری خیزش ضدحکومتی مردم ایران را در نظر گرفته و بر مبنای آن وابستگان به نهادهای هنری و خبری جمهوری اسلامی را نیز محروم کرده است.

یک سخنگوی جشنواره تایید کرد که نهادهای سینمایی ایرانی مانند «بنیاد فارابی»، مشهورترین نهاد حکومتی سینمایی در ایران که هر ساله با تعداد زیادی فیلم در جشنواره‌های بین‌المللی حاضر می‌شود، امسال نه در جشنواره و نه در بازار فیلم برلین حضور نخواهد داشت.

با این حال، حضور فیلمسازان مستقل ایرانی و روسی در برلیناله کماکان مجاز است. انیمیشن «آژیر» ساخته سپیده فارسی، کارگردان ایرانی مقیم پاریس، درباره آبادان در دوران جنگ ایران و عراق است که قرار است بخش «پانوراما»ی جشنواره فیلم برلین را افتتاح کند.

در بیانیه برلیناله آمده است: «برلیناله جنگ متجاوزانه روسیه که ناقض قوانین بین‌المللی است را قاطعانه محکوم می‌کند، و همبستگی خود با مردم اوکراین و تمام کسانی که علیه این جنگ فعالیت می‌کنند را ابراز می‌کند. این جشنواره همچنین در کنار معترضان شجاع در ایران که در برابر یک رژیم خشن و غیردموکراتیک از خود دفاع می‌کنند، می‌ایستد.»

بیانیه می‌افزاید: «برلیناله برای هفتاد و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم برلین به کسانی که برای موسسات، شرکت‌ها یا رسانه‌های رسمی یا تحت کنترل حکومت [ایران و روسیه] کار می‌کنند، یا برای افراد و رسانه‌های حامی این حکومت‌ها مجوز حضور صادر نمی‌کند.»

هفتاد و سومین دوره جشنواره فیلم برلین از 16 تا 26 فوریه و بازار فیلم اروپا از 16 تا 22 فوریه در پایتخت آلمان برگزار می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • واکنش نتانیاهو به تصویر سایت خامنه‌ای: اسرائیل حذف نمی‌شود
  • عقب‌نشینی دوباره خامنه‌ای پس از تَشَر ترامپ؛ جمهوری اسلامی خواهان رفع فقط بخشی از تحریم‌ها
  • معلم شکنجه‌گر: اگه چیزی بگید، براتون پرونده درست می‌کنم و وقتی ۱۸ سالتون شد، اعدامتون میکنن
  • مجری صدا و سیما معروف به «اسکل نظام»: ساندویچ‌های مک‌دونالد در برابر ساندویچ ایرانی آشغال است
  • (تصاویر) تنش‌های طرفداران و مخالفان حجاب اجباری در آغازین روزهای انقلاب
  • اسکندری کارشناس مسائل سیاسی: میانجی اصلی بین ایران و آمریکا عمان نیست، روسیه است
  • فیل‌های باغ وحش سن دیگو با وقوع زمین لرزه دیوار دفاعی دور بچه‌هایشان ایجاد کردند
  • ایجاد زنجیره انسانی برای انتقال ۹۱۰۰ جلد کتاب به کتابفروشی جدید در شهری در میشیگان
  • تصاویری از داخل اردوگا‌ه مرکزی سازمان مجاهدین خلق در آلبانی
  • اظهارنظر شهروندان تهرانی درمورد مذاکره با آمریکا؛ «دوست داریم صلح و ارتباط با آمریکا باشد»