بررسی محدود شدن سفارت و حمایت از معترضان ایران در پارلمان اتریش

ایران وایر: «ایران‌وایر» مطلع شده است که پارلمان اتریش جلسه‌ای برای بررسی وضعیت ایران، روابط با جمهوری اسلامی و ارزیابی اعتراضات در ایران برگزار کرده است.

بر اساس گزارش رسیده به ایران‌وایر این جلسه پنج‌شنبه، ۱۵ دسامبر، برابر با بیست و چهارم آذر ۱۴۰۱ با حضور نمایندگان مختلف پارلمان اتریش برگزار شده است.


براساس گزارش منتشر شده، نمایندگان پارلمان اتریش، در طول این جلسه برخی مدارک و اسناد، مربوط به اعدام شدگان، تاریخ اعدام‌ها در ایران، اسامی کاملی از نویسندگان، شاعران، منتقدان ادبی، مترجمان و روزنامه‌نگاران دستگیر شده در ایران، فهرستی از ۲۸ محکوم به اعدام در ایران و فهرستی از افرادی که از زمان شروع اعتراضات در ایران دستگیر یا ناپدید شده‌اند، را دریافت کردند.

در ادامه این جلسه، نمایندگان پارلمان اتریش، به طرح‌هایی در مورد آینده روابط سیاسی با جمهوری اسلامی و همچنین پیشنهادهایی برای کمک به معترضان و افرادی که تحت خطر اعدام هستند، ارائه کرده‌اند.

مداخله سفارت اتریش در ایران از طریق گفت‌وگو با وزارت خارجه جمهوری اسلامی در ایران، حمایت‌های مدنی از افراد دستگیر شده یا در خطر اعدام در ایران توسط نمایندگان مجلس اتریش، دخالت مستقیم وزارت دارایی و دیوان عالی محاسبات اتریش به منظور بررسی دقیق شرکت‌های به‌اصطلاح ساختگی و غیرواقعی که به منظور پولشویی جمهوری اسلامی در اتریش تاسیس شده‌اند، از جمله این موارد بوده است.

همچنین نمایندگان پارلمان اتریش پیشنهاد داده‌اند سپاه پاسداران پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار بگیرد. پیشتر، آلمان نیز چنین پیشنهادی را در اتحادیه اروپا مطرح کرده بود. در حال حاضر سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی آمریکا و کانادا قرار دارد.

در جلسه اخیر، نمایندگان پارلمان اتریش اعلام کردند باید راهکاری برای حمایت مالی از دانشجویان ایرانی مقیم اتریش که با توجه به شرایط کنونی دیگر نمی‌توانند از ایران پول بگیرند نیز پیدا شود.

همچنین نمایندگان اتریش پیشنهاد اخراج برخی کارکنان سفارت جمهوری اسلامی در اتریش و «محدود شدن» تعداد کارمندان این سفارت را نیز مطرح کرده‌اند.

در این جلسه گفته شده است که وزارت امور خارجه اتریش به‌تازگی سفیر جمهوری اسلامی را در مورد بررسی «اعتراضات زنان و جوانان» در ایران احضار کرده بود، اما این نشست به طور علنی در رسانه‌ها اعلام نشد، بنابراین حتی نمایندگان پارلمان اتریش نیز از این موضوع اطلاع نداشتند. از این جلسه به عنوان «نوعی دیپلماسی مخفیانه» وزارت امور خارجه نام برده شده است.

روابط ایران و اتریش در حال حاضر در سطح سفیر است، اما روابط دو دولت به دلیل سرکوب‌های خونین در ایران سرد است. اتریش به‌تازگی به غیر از همراهی با اتحادیه اروپا در تحریم عوامل و افراد دخیل در سرکوب معترضان، از اعدام شهروندان معترض زندانی شده در ایران به طور مستقل انتقاد کرده است.

در حال حاضر، «اسدالله اسدی» دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتریش، به دلیل طراحی توطئه بمب‌گذاری در مراسم یک گروه از مخالفان جمهوری اسلامی در زندانی در بلژیک در حال سپری کردن مجازات ۲۰ سال حبس است.

جمهوری اسلامی ایران اتباع دو تابعیتی از جمله شهروندانی ایرانی‌تبار اتریش را بازداشت کرده است.

دولت‌های غربی می‌گویند که جمهوری اسلامی ایران برای حل مسائل خارجی خود شهروندان بی‌گناه از جمله شهروندان ایرانی‌الاصل خود را که تابعیت مضاعف کشورهای دیگری را دارند، بازداشت می‌کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۴
راستگوی بی طرفدار - سالزبورگ، اتریش
این خبر را از کجا دارید؟؟؟؟ وقتی احضار سفیر مخفیانه بوده شما از کجا مطلع شدید. من بعید می‌دانم دولت و پارلمان فاشیستی آتریش در جهت منافع مردم ایران قدمی بردارند. این جانوران نازی عین حیوانات اسلامی هستند. منبع خبر را ذکر کنید
یکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۳:۱۴
۴۵
پسر بختیاری - هنگ کنگ، هنگ کنگ

اروپایی ها فقط لاس خشکه میزنن. پشت دموکراسی قایم شدند وگرنه کدوم سیاستمداریه که از دیکتاتوری بدش بیاد !؟
یکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۰۴:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.