افزایش چشمگیر هزینه آزادسازی مدرک تحصیلی برای دانشجویان در ایران

 تجمع دانشجویان دانشگاه شریفرادیو فردا: بر اساس ابلاغیه جدید سازمان امور دانشجویان، هزینه «آزادسازی» مدرک تحصیلی برای دانشجویان در ایران نسبت به سال قبل دست‌کم بیش از شش برابر افزایش یافته است.

سازمان امور دانشجویان صورت هزینه جدید برای آزادسازی مدرک تحصیلی را شش تا ده برابر سال گذشته اعلام کرده است.


هزینه آزادسازی مدرک در رشته‌های مختلف، متفاوت گزارش شده؛ برای مثال، در گروه علوم انسانی، هزینه آزادسازی مدرک برای هر ترم، در مقطع کارشناسی و کاردانی بیش از پنج میلیون و ۹۷۴ هزار تومان است.

این رقم برای آزادسازی مدرک در مقطع کارشناسی ارشد برای هر ترم ده میلیون و۶۸۰ هزار تومان و در مقطع دکتری تخصصی ۱۷ میلیون و ۴۷۱ هزار تومان اعلام شده است.
این اعداد برای گروه‌های دیگر تحصیلی افزایش پیدا می‌کند، مثلا آزادسازی مدرک در مقطع کارشناسی هنر برای هر ترم بیش از هشت میلیون و ۶۰۹ هزار تومان هزینه خواهد داشت.

آن گونه که تجارت‌نیوز نوشته است: «بنا بر اعلام سازمان امور دانشجویان مفاد این ابلاغیه شامل تمام دانشجویان و دانش‌آموختگان سنوات گذشته که قصد آزادسازی مدرک تحصیلی خود را دارند می‌شود. این در حالی است که دانشجویان سنوات گذشته یا در حال تحصیل، زمان آغاز تحصیل خود برای ابلاغیه‌های آینده تعهد نداده‌اند. مشخص نیست چرا هزینه‌های جدید به پای دانشجویان پیش از تاریخ اعلامی هم نوشته شده است.»

در چند ماه اخیر گزارش‌هایی منتشر شده است حاکی از این که دولت ایران سعی دارد از راه‌هایی روند افزایش مهاجرت را کاهش دهد.

در همین زمینه خبرگزاری ایسنا به نقل از بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران، گفته است: «میل به مهاجرت در میان دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، پزشکان و پرستاران و کارآفرینان و مدیران ارشد به ترتیب ۶۷ درصد، ۵۴ درصد و ۷۰ درصد است. ۵۰ درصد از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان، ۲۴ درصد از پزشکان و پرستاران و ۴۸ درصد از کارآفرینان و مدیران ارشد تصمیم به مهاجرت دارند.»

محمدصادق خیاطیان، رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌ جمهوری، به خبرگزاری تسنیم گفت: «یکی از مأموریت‌های ویژه رئیس‌ جمهور به ‌طور خاص موضوع نخبگان بوده است؛ موضوع مهاجرت نخبگان در کشورمان ایران امری منفی تلقی می‌شود چرا که ما نتوانستیم این موضوع را تبیین کنیم. دولت برنامه دارد تا نخبگان ایرانی در داخل ایران بمانند.»

به نظر می‌رسد دولت ایران سعی دارد با سخت کردن راه‌های مهاجرت برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان ایران از سرعت مهاجرت از ایران بکاهد.

همزمان در ماه‌های اخیر با توجه به بالا گرفتن اعتراضات در دانشگاه‌ها این گمانه تقویت شده است که دولت سعی دارد تا فشار را روی دانشجویان افزایش دهد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۲
paksan - ایران، ایران
پزشکان و پرستاران و کلا کادر درمانی مهاجرتشون مفهمومی نداره چون مدارک آنها در هیچ کشوری مورد تایید نیست و اساسا سیستم درمانی کشورها رو باید بروند یاد بگیرند و حداقل یک دوره شش ماهه باید بگذرونند که بعدش تازه میشن یک دکتر معمولی نه تخصصی و زیاد جای مانور ندارند و ایران به نظر من بهترین مکان برای پزشکان و کادر درمان هستش چون سیستم درمانی حکومتی کشور دست خود پزشکا هستش و اینا فقط دنبال گرم نگه داشتن بیزینس خودشون هستند و موضوع درمان مردم نیست بلکه مریض داشتن دائمی هستش. بقیه رشته ها هم که خیلی وقته به فکر خارج شدن از ایران هستند و رشته های کامپیوتر نیازی به مدرک آنچنانی نداره باید کار بلد باشی و متاسفانه اینا کاری کردند که مردم اصلا بروند خارج تحصیل رو شروع کنند هر کی هم نداره بیسواد باشه بیسوادی برای حکومت ولایت فقیه مشکلی نیست در حال حاضر نعمت هم هست وگرنه مدرک رو به راحتی به هر بیسواد طرفدار خودشون میتونند بدهند و برای همین کل نظام شده پر از دکتر و مهندسهای بیسواد که هیچی از رشته ای که مدرک دارن نمیدونند فقط منبر بروند و سخنرانی.
جمعه ۱۱ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.