سطح آب دریاها تا سال ۲۱۰۰ حدود یک متر افزایش می‌یابد

دویچه وله: بر اساس تحقیقات جدید میانگین سطح آب دریاها در ۸۰ سال آینده بیشتر از یک متر بالاتر می‌آید. پژوهشگران بریتانیایی هشدار داده‌اند افزایش سطح آب دریاها فرسایش سواحل سنگی را به شدت سرعت می‌بخشد.

نتیجه مطالعه جامع "امپریال کالج لندن" که در مجله Nature Communications منتشر شده نشان می‌دهد فرسایش سواحل صخره‌ای می‌تواند تا سال ۲۱۰۰ بسته به میزان گرمایش زمین تا ۱۰ برابر سرعت پیدا کند. سواحل صخره‌ای بیش از نیمی از نوار ساحلی جهان را تشکیل می‌دهند.


طبق محاسبات جدید، تا سال ۲۱۰۰، در دو بخش از سواحل بریتانیا حداقل ۱۰ تا ۲۲ متر صخره‌های سنگی عقب‌نشینی خواهند کرد. به گفته دانشمندان چنین فرسایشی در سه تا پنج هزار سال گذشته در سواحل صخره‌های سنگی مشاهده نشده است.

در تحقیقات امپریال کالج آمده است: «سواحل در سراسر جهان محل زندگی صدها میلیون نفر است، با زیرساخت‌هایی مانند مسکن، نیروگاه‌های هسته‌ای، خطوط حمل و نقل و کشاورزی به ارزش صدها میلیارد دلار.»
تاثیر افزایش سطح دریا بر فرسایش سواحل صخره‌های سنگی
به گفته دانشمندان، تحقیقات انجام گرفته یکی از نخستین مطالعاتی است که به موضوع فرسایش سواحل صخره‌ای پرداخته است. تا کنون پیامدهای این مسئله در سواحل‌ شنی بررسی شده بود.

دانشمندان برای مطالعه خود، عقب‌نشینی سواحل صخره‌ای در شهرهای دوون و یورکشایر انگلستان را محاسبه کردند.

آنها داده‌های جدید را با نتایج تحقیقات به دست آمده از کاوش سواحل در هشت هزار سال گذشته مقایسه کردند و با استفاده از این داده‌ها ارتباط  افزایش سطح دریا و فرسایش سواحل سنگی را به طور واضح نشان دادند.

نتایج پژوهش‌های جدید را می‌توان به قاره‌های دیگر نیز بسط داد زیرا انواع سنگ‌هایی که در سواحل مورد بررسی قرار می‌گیرند را می‌توان در نقاط دیگر جهان نیز مشاهده کرد.

به گفته دانشمندان، فرسایش سواحل سنگی عمدتا توسط امواجی ایجاد می‌شود که ارتفاع و قدرت آنها احتمالاً با بیشتر شدن سطح آب دریاها افزایش می‌یابد.

دانشمندان هشدار می‌دهند اگر انتشار گازهای گلخانه‌ای کاهش نیابد، تا سال۲۱۰۰ میانگین سطح آب دریاها بیش از یک متر افزایش یابد.

با توجه به عواقب مورد انتظار، محققان از سیاستمداران خواسته‌اند جلوی چنین روندی را بگیرند.

دیلان رود، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: «بشریت می‌تواند مستقیما با کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای سرنوشت سواحل ما را کنترل کند. آینده سواحل ما در دستان ماست.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.