لیونل مسی؛ پنج نکته‌ای که نمی‌دانید

بی بی سی: بسیاری اعتقاد دارند که لیونل مسی بهترین بازیکن تاریخ فوتبال جهان است.

فوق ستاره آرژانتینی در ۳۵ سالگی تقریبا به تمامی افتخارات ممکن در فوتبال دست یافته است. او هفت بار توپ طلا را برده و رکورددار بردن جایزه بهترین بازیکن فوتبال جهان است. او همچنین یک بار برنده جایزه مرد سال فیفا شده است.


بقیه افتخارات مسی شامل چهار بار قهرمانی در لیگ قهرمانان اروپا، ۱۱ بار قهرمانی در لیگ اسپانیا و فرانسه و همچنین قهرمانی در جام ملت‌های آمریکای جنوبی ۲۰۲۱ است. جام جهانی فوتبال تنها عنوانی است که مسی در کلکسیون افتخاراتش ندارد.

با این حال هنوز هم ما خیلی کم از این شخصیت ریز نقش و خجالتی می‌دانیم.

بی‌بی‌سی در مستند جدیدی که به تازگی پخش شده است پای صحبت هم‌بازی‌های سابق، رقیبان و همچنین روزنامه‌نگارانی نشسته است که کار این مهاجم آرژانتینی را پوشش داده‌اند. در این مطلب نگاهی می‌کنیم به پنج نکته از زندگی مسی که کمتر کسی از آن‌ها خبر دارد.
از همان روز اول همه را در لاماسیا تحت تاثیر قرار دادسال ۲۰۰۵ مسی جایزه پسر طلایی را برد و هم‌تیمی‌اش رونالدینیو که پیراهن شماره ۱۰ بارسلونا را می‌پوشید، بهترین بازیکن جهان شدمسی در ۱۳ سالگی به «لاماسیا»، مدرسه فوتبال بارسلونا ملحق شد. این مکانی برای پرورش بهترین استعدادهای فوتبال جهان است که بازیکنانی مانند ژاوی، اینیستا، جرارد پیکه و سسک فابرگاس را ساخته است.

سسک فابرگاس، ستاره سابق تیم‌های بارسلونا، آرسنال و چلسی در مورد اولین برخوردش با مسی می‌گوید: «پسر بچه خیلی کوچکی بود که حرف نمی‌زد و فوق‌العاده خجالتی بود.»

فابرگاس همچنین صحنه‌ای را توضیح می‌دهد که چگونه استعداد آن بچه کوچک همه را متعجب کرد: «در اولین تمرینی که ما با لئو داشتیم، من در نقش هافبک دفاعی بازی می‌کردم و موضوع تمرین رقابت یک در برابر یک بود.»

«با خودم گفتم که خیلی راحت توپ را از او می‌گیرم، چون آن موقع عاشق روی زمین خوابیدن و تکل زدن بودم. اما بعد دیدم که سرعت او طبیعی نیست. همان موقع هم شوکه شده بودم. پهن زمین شده بودم و او گل زده بود.»

فابرگاس می‌گوید از همان لحظه متوجه شد که: «ما باید این بچه را جدی بگیریم.»

قبل از ترک باشگاه در سال ۲۰۲۱، مسی به بارسلونا کمک کرد تا ۱۰ بار قهرمان لالیگا، ۴ بار قهرمان لیگ قهرمان فوتبال اروپا، ۷ بار قهرمان جام حذفی اسپانیا و ۸ بار قهرمان سوپرجام این کشور شود.
خانواده مسی برای ماندن او در بارسلون دو تکه شد
 
رفتن مسی به بارسلون دگرگونی شدیدی برای خانواده‌اش بود.

گی‌یم بالاگه، روزنامه‌نگاری که کتاب زندگینامه مسی را نوشته است، از انتخاب‌های سختی می‌گوید که پیش روی خانواده بود. آن طور که او می‌گوید، شش ماه بعد از رسیدن به بارسلون، خانواده مسی جلسه‌ای برگزار کردند. خواهرش ماریا نتوانسته بود خودش را خوب با شرایط وفق دهد و برادرش ماتیاس، دوست‌دختری در روساریو (زادگاه‌شان در آرژانتین) داشت.

بالاگه می‌گوید: «زمان تصمیم گرفتن بود: در بارسلون بمانیم یا به روساریو بازگردیم؟ آن‌ها دور میز نشستند و پرسیدند: "لئو، تو چه کاری می‌خواهی بکنی؟" لئو گفت: "می‌خواهم موفق شوم. می‌خواهم در بارسلون بمانم و فوتبالیست حرفه‌ای شوم."»

بالاگه می‌گوید آن چیزی که به مسی گفته نشد، تبعات این تصمیم بود: مادر مسی، خواهر و دو برادرش را برداشت و به آرژانتین برگشت و پدرش با او در اسپانیا ماند.

بالاگه گفت: «اغلب مواقع او به اتاقش می‌رفت، سرش را در بالش فرو می‌برد و گریه می‌کرد. می‌خواست پدرش، صدایش را نشنود. در چهارده، پانزده سالگی او می‌دانست که تمام اینها نتیجه تصمیم اوست و فرصت اشتباه ندارد.»
مسی و بازیکنان بارسلونا «پوست یونایتد را کندند»فردیناند فقط توانست نظاره‌گر پرواز مسی و باز شدن دروازه منچستر یونایتد در سال ۲۰۰۹ باشدریو فردیناند یکی از بازیکنانی بود که مجبور شد مقابل مسی و سایر بازیکنان تیم درخشان پپ گواردیولا در فینال لیگ قهرمانان اروپا بازی کند، آن هم نه یک بار بلکه دو بار. منچستر یونایتد یک بار در سال ۲۰۰۹ و بار دیگر در سال ۲۰۱۱ مقابل تیم کاتالان ایستاد و هر دو بار هم باخت.

سال ۲۰۰۹ بارسلونا دو بر صفر برنده شد. گل دوم بارسلونا را مسی با یک ضربه سر درخشان وارد دروازه یونایتد کرد و فردیناند نتوانست روی سانتر ژاوی واکنش نشان دهد.

فردیناند می‌گوید: «وقتی مسی آن ضربه سر را زد، همه انگار می‌گفتند: "هیکل خودت را ببین و آن را با قد و بالای مسی مقایسه کن." او گل‌های زیادی به این شکل در حرفه‌اش نداشته اما آن کار را در مسابقه‌ای بزرگ انجام داد.»

مسی در فینال سال ۲۰۰۱ که با پیروزی ۱-۳ تمام شد نیز گل زد و بهترین بازیکن زمین شد.

فردیناند می‌گوید: «مسی در چشم شما نگاه نمی‌کرد. هیچ چیز. فقط خودش را از شما جدا می‌کرد، صاحب توپ می‌شد و بعد ناگهان سمت شما می‌چرخید و بنگ. آن‌ شب آن‌ها پوست ما را کندند.»
او تفاوت بسیاری با مارادونا داردمسی و ماردونا، دو رقیب جدی برای تصاحب عنوان بهترین فوتبالیست تاریخمسی در تمام طول دوران حرفه‌ایش با یک اسطوره آرژانتینی دیگر مقایسه می‌شود: دیگو مارادونا.

فیلم تلاش می‌کند که نشان دهد مسی چگونه در طول سال‌ها تلاش کرده تا خودش را از زیر بار این مقایسه بیرون بیاورد.

مارادونا با قهرمانی در جام جهانی ۱۹۸۶ به چهره‌ای جاویدان تبدیل شد. مسی به فینال جام جهانی ۲۰۱۴ رسید و چهار بار هم به فینال جام ملت‌های آمریکای جنوبی رسید اما فقط یک بار این عنوان را در سال ۲۰۲۱ بدست آورد.

به رغم شباهت‌هایی در شیوه بازی، مارسلا مورا آرایخو، خبرنگار روزنامه گاردین معتقد است که این دو نفر تفاوت‌های زیادی دارند.

او گفت: «مارادونا بازیکنی بود که به دنبال جدال بود. به نظرم مسی بازیکن مدرن‌تری است و به دنبال همکاری است. مسی نیاز دارد بخشی از یک سازمان هماهنگ و روغن‌کاری‌شده باشد.»
رقابت بین مسی و رونالدو حقیقت دارد
بازیکن دیگری که مسی بی‌وقفه با او مقایسه می‌شود، کریستیانو رونالدو است. این دو فوق ستاره بیش از یک دهه است که بزرگ‌ترین افتخارات را با یکدیگر قسمت کرده‌اند.

مسی هفت توپ طلا برده و رونالدو پنج توپ طلا. مسی چهار بار قهرمان لیگ قهرمانان فوتبال اروپا شده و رونالدو پنج بار این جام را بالای سر برده است.

اما می‌توان گفت این رقابتی ساخته و پرداخته کارشناسان، تماشاگران و خبرنگاران است؟ ژاوی، هم‌تیمی سابق مسی در بارسلونا می‌گوید که این رقابت واقعا وجود دارد.

ژاوی گفت: «کریستیانو موجب شده که او فشار بیشتری به خودش بیاورد که بازیکن بهتری بشود. شاید لئو و کریستیانو این را اعتراف نکنند. اما من مطمئنم که آن‌ها حواس‌شان بهم است. اگر شما اهل رقابت باشید، دوست دارید که بهترین بشوید.»
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.