سیارکی که دایناسورها را نابود کرد تنها نبود

العربیه: پژوهش‌های تازه مشخص کرده سیارکی که میلیون‌ها سال قبل دایناسورها را نابود کرد، تنها سیارکی نبوده که در آن زمان به زمین برخورد کرده است، و در همان زمان یک سیارک دیگر نیز زمین را مورد اصابت قرار داده است.

دانشمندان اخیرا گودال بزرگی در سواحل گینه پیدا کرده‌اند که به نظر می‌رسد پس از برخورد یک سیارک با زمین ایجاد شده باشد. هنوز دقیقا معلوم نیست که این حفره چقدر قدمت دارد، و دانشمندان هنوز به طور قطع نمی‌توانند بگویند که عامل ایجاد آن چیست.


با این حال، بر اساس شواهدی که تاکنون به دست آمده، این حفره می‌تواند کار سیارکی باشد که حدود 66 میلیون سال پیش، درست قبل یا بعد از برخورد سیارک مشهور به منطقه «چیکشولوب» در مکزیک، شکل گرفته است. سیارکی که به چیکشولوب برخورد کرد، با ایجاد تغییرات اقلیمی شگرف، منجر به انقراض بسیاری از گونه‌های حیات از جمله دایناسورها روی زمین شد.

دانشمندان حفره تازه‌کشف‌شده در گینه را «حضیض» نام نهاده‌اند. به گفته آنها، چیزی که این حفره را ایجاد کرده قدرت تخریبی معادل سیارک چیکشولوب داشته است. قطر سیارک احتمالی که به آن اصابت کرده حدود 400 متر بوده است، و برخورد آن با زمین معادل انفجار 5000 مگاتن «تی‌ان‌تی» انرژی آزاد کرده است.

بر اساس مدل‌سازی دانشمندان، تمام جاندارانی که در آن زمان در نزدیکی محل حادثه بودند، ابتدا یک شیء خورشیدمانند سوزاننده را مشاهده کردند که به سرعت به سمت آنها می‌آمد. آنها سپس گرفتار یک «باد کشنده» شدند، و پس از آن موج‌هایی که 900 مایل در ساعت سرعت داشتند، آنها را در خود فرو بردند. چیزی که پس از تمام این حوادث بر جای ماند، حفره «حضیض» بود.

دانشمندان گمانه‌زنی‌ می‌کنند، دو سیارکی که حفره‌های چیکشولوب و حضیض در دو نقطه بعید زمین را ایجاد کردند می‌توانسته‌اند با هم مرتبط باشند، به این ترتیب که سیارک یا جسم مادر آنها یک چیز بوده باشد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.