بیشتر از ۵۰۰ زن از «اوبر» بخاطر تعرض جنسی رانندگانش شکایت کردند

دویچه وله: بیش از ۵۰۰ زن از اوبر شکایت دسته جمعی کردند. اتهامات وارد شده به اوبر از آزار و اذیت جنسی گرفته تا آدم ربایی و تجاوز را در بر می‌گیرد و این شرکت را با یک پرونده سنگین در آمریکا مواجه کرده است.

به فاصله کمی از انتشار ۱۲۴ هزار سند مبنی بر لابی‌های مشکوک اوبر برای تغییر قوانین به نفع خود، حال شکایت دسته‌جمعی بیش از ۵۰۰ زن از این شرکت خبرساز شده است. اتهامات از خشونت جنسی رانندگان اوبر تا تجاوز را در بر می‌گیرد.


اوبر متهم است که سال‌ها از تلاش جدی برای رسیدگی به شکایات در این زمینه و برخورد با آن سر باز زده است. در پرونده گفته شده که این اتهامات از سال ۲۰۱۴ برای مدیریت شرکت روشن بود، اما از آن زمان تاکنون بازهم موارد بسیار دیگری از آزار و اذیت، آدم ربایی و تجاوز جنسی توسط رانندگان آن رخ داده است. یک دفتر حقوقی آمریکایی که شکایت این زنان را دنبال می‌کند، گفته است که وکالت ۵۵۰ زن را بر عهده گرفته و حداقل ۱۵۰ پرونده دیگر نیز در دست بررسی دارد.

اوبر در پاسخ به رسانه‌ها در این باره گفته است که نمی‌تواند در مورد پرونده‌ای که هنوز باز است اظهار نظر کند. به گفته این شرکت، شکایت دسته جمعی از فوریه سال جاری میلادی ادامه دارد.

آدام اسلتر، یکی از وکلای پرونده گفته است که اوبر می‌توانست کارهای بیشتری برای محافظت از مسافران خود انجام دهد. از جمله نصب دوربین‌، سیستم هشدار در صورت انحراف رانندگان از مسیر خود و بررسی‌ دقیق‌تری از پس‌زمینه رانندگان. اما اوبر این اقدامات را رد می‌کند.

اوبردر گذشته با این استدلال از خود در قبال رفتار رانندگان سلب مسئولیت کرده است که آنها کارمند دائمی این شرکت نیستند. با این حال این اوبر مدعی است که رانندگان خود را به طور کامل بررسی می‌کند و پیشاپیش اقدامات ایمنی را انجام داده است، از جمله وجود یک امکان برای اطلاع موارد اضطراری در اپ این شرکت.

تنها حدود دو هفته پیش بود که این شرکت نتایج تحقیقات خود را پیرامون گزارش‌هایی از ۳۸۲۴ مورد تعرض جنسی توسط رانندگان اوبر در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ منتشر کرد. چیزی که نشان می‌دهد اوبردر گذشته نیز مجبور به رسیدگی به دعاوی قضایی در این زمینه شده است. به عنوان مثال این شرکت در سال ۲۰۱۸ مجبور شد به دو زن غرامت بپردازد. اوبر می‌گوید این مسائل را جدی می‌گیرد و در حال مقابله با آنها است.

برای اوبر که به دلیل اقدامات تجاری تهاجمی خود در گذشته مورد انتقاد قرار گرفته است، این اتهامات در زمان نامناسبی مطرح می‌شود. همین چند روز پیش، ده‌ها هزار سند علیه اوبر افشا شد که حاکی از گستره لابی‌های حقوقی مناقشه برانگیز به ویژه در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ است، یعنی زمانی که اوبر می‌خواست در بازار اروپا جای خود را باز و از موانع قانونی بسیاری عبور کند.

در سال ۲۰۱۷ تراویس کالانیک، یکی از بنیانگذاران و مدیر عامل پیشین اوبر به خاطر رسوایی‌هایی جنسی، دزدی فناوری و امور جاسوسی مجبور به استعفا شد. اما اوبر می‌گوید امروزه از کالانیک و روش های او فاصله گرفته است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +321ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +242اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +183ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید