رفتارهای رایجی که شما را فراموشکارتر می‌کند

دویچه وله:آیا همیشه کلیدهای خود را گم می‌کنید یا آنچه را که می‌خواهید بگویید فراموش می‌کنید؟ این را بدانید که برخی عادات روزمره می‌تواند بر حافظه شما تأثیر بگذارد.
 نگتون پست" متخصصان عاداتی را که می‌توانند بر حافظه شما تأثیر منفی بگذارند معرفی کرده و راه‌حل‌هایی را برای تقویت ذهن خود ارائه می‌دهند.


نخوابیدن کافی

خواب فواید بسیاری برای سلامتی از جمله بهبود حافظه دارد. نخوابیدن کافی می‌تواند تا ۴۰ درصد بر توانایی شما در یادگیری چیزهای جدید تأثیر بگذارد. همچنین کم‌خوابی می‌تواند بر قسمت هیپوکامپ مغز شما تأثیر بگذارد که مسئول ایجاد خاطرات جدید است. بنیاد خواب آمریکا به بزرگسالان توصیه می‌کند حدود هفت تا نه ساعت خواب با کیفیت در شبانه‌روز داشته باشند.

ورزش نکردن

ورزش باعث افزایش جریان خون به مغز می‌شود و به محافظت از سلول‌های مغز کمک می‌کند. همچنین، تحقیقات نشان می‌دهد که عادات بی‌تحرکی با نازک شدن برخی از مناطق مغز که برای حافظه مهم هستند، مرتبط است. ورزش منظم – نه لزوماً ورزش شدید – به کاهش خطر ابتلا به تعدادی از بیماری‌های رایج که با از دست‌دادن حافظه مرتبط هستند، از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت کمک می‌کند.

مصرف داروهای خاص

داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، داروهای آلرژی، تثبیت‌کننده‌های فشار خون و غیره می‌توانند بر روی حافظه تأثیر بگذارند. سایر داروهایی که باعث فراموشی بیشتر شما می‌شوند عبارتند از بنزودیازپین‌ها، داروهای کاهش‌دهنده کلسترول، داروهای ضد صرع، مسکن‌های مخدر، داروهای ضد فشار خون، داروهای بی‌اختیاری ادرار، آنتی‌هیستامین‌ها و غیره. برخی داروها تنها زمانی که آنها را مصرف می‌کنید حافظه شما را مختل می‌کنند و برخی دیگر می‌توانند اثرات طولانی‌مدت‌تری داشته باشند.

نوشیدن الکل

الکل می‌تواند به سلول‌های مغز آسیب برساند و منجر به مشکلات حافظه شود. طبق تحقیقات، نوشیدن طولانی‌مدت الکل باعث کاهش اندازه مغز می‌شود. افرادی که دارای اختلال مصرف الکل هستند یا افرادی که در مصرف مشروبات الکلی افراط می‌کنند، بیشتر احتمال دارد از‌دست‌دادن حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت را تجربه کنند. الکل بر هیپوکامپ اثر می‌گذارد که تا حد زیادی مسئول یادگیری و حافظه است. همچنین افرادی که زیاد الکل می‌نوشند، دچار کمبود برخی ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی هستند که می‌تواند منجر به فراموشی شود.

سیگار کشیدن

سیگار به سلول‌های مغز آسیب می‌رساند و از تشکیل سلول‌های جدید در هیپوکامپ جلوگیری می‌کند و منجر به فراموشی می‌شود. همچنین قرار گرفتن مزمن در معرض نیکوتین ممکن است مکانیسم‌های مغز مربوط به یادگیری و حافظه را مختل کند. همچنین سیگار می‌تواند عملکرد ریه و قلب را مختل و انتقال اکسیژن به مغز را کند کند. اکسیژن کمتر در مغز شما می‌تواند به عملکرد کمتر مغز منجر و باعث از‌دست‌دادن حافظه شود.

نخوردن برخی غذاها

اگر به دنبال غذاهایی برای تقویت عملکرد مغز هستید، دانشکده پزشکی هاروارد پیشنهاد می‌کند سبزیجات برگ‌دار، ماهی‌های چرب، انواع توت‌ها، چای و قهوه و گردو را انتخاب کنید. متخصصان همچنین «مصرف غذاهای ضد التهاب» را توصیه می‌کنند. اینها شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و چربی‌های سالم و غیره است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.