قرص ضد کرونا برای درمان ریزش مو نیز مؤثر است
رأی دهید
سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا مجوز استفاده از قرصی برای درمان ریزش شدید مو را صادر کرد. مسئول بخش پوست این سازمان، داروی جدید را که "باریسیتینیب" نام دارد، "کمکی به رفع نیاز بیماران مبتلا به "آلوپسی آره آتا" (طاسی منطقهای) دانست.
باریسیتینیب واکنشهای التهابی را تنظیم میکند و تاکنون از آن برای درمان بیماران دچار التهاب مفصل (آرتریت) و همچنین مبتلایان به کرونا در بیمارستان استفاده میشد.
"آلوپسی آره آتا" یک بیماری خودایمنی است که منجر به ریزش موی شدید در فرد مبتلا میشود.
این بیماری نادر نیست. تنها در آمریکا سالانه ۳۰۰ هزار نفر به آن دچار میشوند.
تأیید و صدور مجوز این دارو بر اساس نتایج دو تحقیق بالینی بر روی در مجموع ۱۲۰۰ بزرگسال مبتلا به آلوپسی شدید صورت گرفته است.
در هر کدام از این آزمایشهای بالینی، شرکتکنندگان به سه گروه تقسیم شدند: گروهی تنها دارونما (پلاسیبو) دریافت کرد، به گروهی دیگر روزانه دو میلیگرم از دارو داده شد و گروه سوم روزانه چهار میلیگرم دریافت کرد.
پس از ۳۶ هفته، ۸۰ درصد از موی سر تقریبا ۴۰ درصد از بیمارانی که دوز بالاتر را مصرف کرده بودند، دوباره رشد کرد.
در ۲۳ درصد از کسانی که دوز پایینتر را دریافت کرده بودند رشد دوباره مو مشاهده شد.
در گروهی که دارونما خورده بودند، تنها ۵ درصدشان رویش مجدد مو داشت.
از رایجترین عوارض جانبی این دارو میتوان به عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، سر درد، جوش و افزایش سطح کلسترول خون و همچنین افزایش غلظت آنزیم کراتین کیناز اشاره کرد.
روشهای درمانی دیگری هم برای درمان ریزش مو و احیای موهای ریخته شده وجود دارد که هنوز مراحل آزمایشی را طی میکنند و در آمریکا مجوزی برای استفاده از آنها صادر نشده است.
بنا بر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، باریسیتینیب نخستین دارو برای درمان آلوپسی است که بر روی رشد مو در تمامی سطوح بدن و نه فقط بر روی یک منطقه مؤثر است.
نام بیماری آلوپسی به تازگی با اتفاقی که در جریان مراسم اسکار امسال رخ داد، بر سر زبانها افتاد. جیدا پینکت، بازیگر آمریکایی و همسر ویل اسمیت مبتلا به این بیماری است. اسمیت در جریان مراسم اسکار در پاسخ به شوخی کریس راک در مورد طاسی همسرش، با رفتن به روی صحنه به صورت راک سیلی زد.