هیچگاه عکس مدارک سفر یا کارت پروازتان را به اشتراک نگذارید

مسافران در دور انداختن کارت پروازشان پس از پرواز دقت کنند ایندیپندنت فارسی: این یک تصویر رایج در دوران رسانه‌های اجتماعی است: دوستانتان را می‌بینید که وقتی در فرودگاه برای سوار شدن به هواپیما می‌روند، کارت پروازشان را با غرور در استوری اینستاگرام، توییتر یا در ویدیوهای تیک‌تاک در هوا تاب می‌دهند.

اما بعضی از کارشناسان امنیت سایبری می‌گویند که هرگز نباید عکس مدارک سفر را آنلاین به اشتراک بگذارید- هرقدر شماره صندلی‌تان به میزان چشمگیری پایین [کلاس تجاری] یا مقصدتان دور از دسترس باشد.


آدام بویلو، کارشناس امنیت از شرکت امنیت سایبری سایبر سی‌اکس (Cyber CX)، این هفته گفت که کارت‌های پرواز حاوی جزئیات مهم مسافر است که می‌تواند هویت شما را در اختیار هکرها و کلاهبرداران بگذارد.

بویلو به وب‌سایت Stuff.co.nz گفت: «بارکد روی کارت پرواز نام‌ شما، جزئیات جایی که به آن سفر می‌کنید، شماره مسافر دائمی و همچنین شماره رزرو و شماره ثبت مسافر است که در کنار نام خانوادگی‌تان معمولا کافی است تا بتوانند به وب‌سایت شرکت هواپیمایی وصل شوند و رزرو پروازتان را تغییر دهند.»

او افزود: «اگر به وب‌سایت شرکت هواپیمایی ایر نیوزلند بروید‌ــ فرض کنید می‌خواهید شماره صندلی‌ یا نوع غذایتان را تغییر دهید و مسافر دائمی نیستید- آن وقت به شما این گزینه را می‌دهد که با شماره رزرو و نام خانوادگی و تمام اطلاعاتی که روی کارت پروازتان وجود دارد، وارد وب‌سایت شوید.»

بیل فیتزجرالد، کارشناس حریم خصوصی، در مصاحبه‌ اخیرش با مجله کنده نست تراولر (Condé Nast Traveller) گفت کارت پرواز بعضی شرکت‌های هواپیمایی حتی جزئیات گذرنامه مسافر و اطلاعات گواهینامه رانندگی او را هم دارد.

فیتزجرالد همچنین توصیه می‌کند که مسافران در دور انداختن کارت پروازشان پس از پرواز دقت کنند.

او به این مجله گفت: «اگر بارکدی روی چیزی دارید، نباید آن را در سطل آشغال بیندازید، مگر اینکه دلتان بخواهد کسی به آن دسترسی پیدا کند. و نباید به هیچ عنوان آن را در رسانه‌های اجتماعی منتشر کنید.»

حتی تونی ابوت، نخست‌وزیر پیشین استرالیا، هم این اشتباه معمول را در پروازهایش مرتکب شد.

در سال ۲۰۲۰، این سیاستمدار پس از آن که تصویر کارت پروازش با هواپیمایی کانتاس را در اینستاگرام منتشر کرد، در سرخط خبرها قرار گرفت زیرا باعث شد هکری یک پست وبلاگی در مورد میزان اطلاعاتی بنویسد که از این تصویر به دست آورده بود.

الکس هوپ، هکر خودخوانده، نوشت: «من شماره گذرنامه تونی ابوت، شماره تلفن و پیام‌های عجیب کانتاس در مورد او را در اختیار داشتم. من تنها کسی بودم که می‌دانستم این اطلاعات را دارم.»

«هر کسی که آن پست اینستاگرام را می‌دید هم می‌توانست به آن اطلاعات دست یابد. احساس کردم مثل اینکه باید در این مورد با کسی حرف بزنم، کسی که مثلا مسئولیتی داشته باشد. کسی که پای ایمیلش امضا دارد.»

مدارک سفر موضوع داغی است، حالا که بسیاری از مسافران بریتانیایی برای اولین بار بعد از همه‌گیری کووید-۱۹ سوار هواپیما می‌شوند، در صف‌های طولانی فرودگاه می‌ایستند، با لغو پروازها روبه‌رو می‌شوند، در حالی که شرکت‌های هواپیمایی در تلاش‌اند از عهده میزان تقاضا و انتظار طولانی برای گذرنامه‌های جدید برآیند.

اگر تلاش می‌کنید قوانین مربوط به مدارک سفر را به خاطر بسپارید- از جمله قوانین جدید بعد از کووید و بعد از برگزیت- مطالب جدید و مفید ایندیپندنت را در هر مرحله از فهرست سفر جدیدتان مطالعه کنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سه تن با طرح شکایت از پرویز ثابتی، قائم‌مقام ساواک، خواستار غرامت ۲۲۵ میلیون دلاری شدند
  • قوه قضائیه سریال «تاسیان» را توقیف کرد/ کارگردان: چرا از یک قصه عاشقانه می‌ترسید؟
  • عراقچی پس از گفتگو با لاوروف : با چین و روسیه هماهنگ می‌شویم/تحت فشار و تحریم مذاکره نخواهیم کرد
  • واکنش زلنسکی به اظهارات ترامپ: کمک‌‌های آمریکا هدیه بود، بدهی نیست
  • یک مقام صنفی دارویی: بیماران خاص به دلیل فقر، داروهای کمیاب خود را می‌فروشند
  • گزارش صداوسیما از آشپزخانه بسیار کثیف یک بیمارستان در تهران!
  • علی لاریجانی: ۸۵درصد اقتصاد ایران دولتی و حکومتی است،این شیوه نه با دین سازگار است و نه با عقل
  • انتشار نقشه‌ پیشتر دیده‌ نشده‌ اهود اولمرت، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل از راه حل دوکشوری
  • محمد مهاجری: خاک برسرتر از زلنسکی غرب‌گدا ما شرق‌گداهای اصولگراییم
  • نایب رئیس مجلس: ما داریم هزینه بنزین، گازوییل، نان و داروی تمام کشورهای حاشیه خلیج فارس را می‌دهیم