به حقیقت پیوستن افسانه‌‌ها در پی کشف تمدن‌های باستانی در آمازون

العربیه: هنگامی که اولین کاشفان اروپایی از آمازون به اروپا بازگشتند، از تمدن‌های بزرگی در دل جنگل گفتند که در نوع خود بسیار پیشرفته بودند. با این حال، کاشفان و ماجراجویان متاخر کمتر و کمتر اثری از این تمدن‌ها یافتند، و رفته رفته توصیفات کاشفان اولیه به افسانه و خیال تبدیل شد.

دانشمندان اخیرا به اکتشافاتی دست یافته‌اند که افسانه‌های کهن را به واقعیت نزدیک می‌کند. آنها با استفاده از فناوری سنجش از راه دور نقشه‌برداری زمین از هوا دریافتند که آمازون از حدود 1500 سال پیش دارای تمدن‌های پرجمعیتی بوده که در اهرام سفالی زندگی می‌کردند و از طریق راه‌سازی گسترده به هم متصل بوده‌اند.


شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهد که انسان‌ها از حدود ده‌هزار سال پیش در حوضه رود آمازون زندگی کرده‌اند. با این وجود، وسعت عظیم آمازون و پوشش گیاهی متراکم آن همیشه اکتشاف این ناحیه از جهان را بسیار دشوار و استفاده از روش‌های مرسوم برای بررسی اعماق آن را تقریبا غیرممکن کرده است.
پیدایش «لیدار» طی یک دهه اخیر این مشکل را به طرز چشمگیری کاهش داده است. لیدار یک فناوری سنجش هوایی از راه دور است که از لیزر برای ایجاد تصاویر سه‌بعدی از پدیده‌های روی زمین استفاده می‌کند. محققان از سال 2019 شروع به استفاده از لیدار برای اکتشاف آمازون کرده‌اند.

آنها تابحال با استفاده از این فناوری شش منطقه از آمازون را بررسی کرده‌اند. در تحقیقات آنها 26 مرکز تمدنی کشف شده است، که دانشمندان از وجود 11 مورد آنها به کلی بی‌اطلاع بودند. به گفته سرپرست گروه تحقیق، اگر این گروه می‌خواست از روش‌های سنتی استفاده کند، کشف موارد مذکور 400 سال طول می‌کشید.

مهمترین دستاورد اکتشافات جدید با استفاده از لیدار این بوده که برخلاف نظریه چند صد ساله استعماری، که تا پیش از ورود اروپاییان به آمریکای جنوبی در آمازون تمدنی وجود نداشت، اکنون ثابت شده که این ناحیه از دارای جهان تمدن‌های پیچیده با جوامع پیشرفته بوده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.