سازمان بهداشت جهانی: هیچ مدرکی در مورد جهش ویروس آبله میمون وجود ندارد

 آبله میمونصدای آمریکا: سازمان بهداشت جهانی از ثبت حدود ۲۰۰ مورد تاییدشده و یا مشکوک ابتلا به آبله میمون خبر داده است.

روزاموند لوئیس، رئیس دبیرخانه آبله که بخشی از برنامه فوریت‌های سازمان بهداشت جهانی است، در یک نشست توجیهی گفت: «ویروس آبله میمون کمتر جهش می‌کند، اما مطالعه توالی‌ ژنوم آن می‌تواند به آگاهی از علل شیوع این ویروس کمک کند.»


گرچه «آبله میمون» از حدود ۴۰ سال پیش به خوبی شناخته شده است، اما بنا به اعلام سازمان بهداشت جهانی این اولین بار است که چندین مورد ابتلا به بیماری به طور همزمان در بسیاری از کشورها و در میان افرادی که به مناطق بومی آفریقا سفر نکرده‌اند، شناسایی شده است.

بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهانی، حدود ۲۰۰ مورد تایید شده و یا مشکوک به ابتلا به آبله میمون از اواسط اردیبهشت در استرالیا، اروپا، و آمریکای شمالی ثبت شده است.

در این میان مقامات بهداشتی جمهوری اسلامی می‌گویند تاکنون هیچ موردی از ابتلا به آبله میمون در ایران گزارش نشده ‌است. حمید سوری، عضو ستاد مقابله با کرونا، با تایید احتمال شیوع این بیماری در ایران افزود: «در حال حاضر پلتفرم‌های ساخت واکسن آبله میمون در ایران وجود دارد اما تاکنون سابقه تولید این واکسن را نداشتیم.»

جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز شنبه در جریان بازدید از یک پایگاه‌ هوایی آمریکا در کره جنوبی در جمع خبرنگاران، شیوع محدود آبله میمون را نگران کننده خواند و گفت، نهادهای بهداشتی این کشور به شدت در حال جستجوی راه‌های درمان و واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به آبله میمون هستند.

اما جیک سولیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت: «آمریکا واکسن موثری برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در اختیار دارد.»

بسیاری از کارشناسان معتقدند، کشندگی و قدرت سرایت ویروس آبله میمون بسیار ناچیز است و مبتلایان به آن در اغلب موارد پس از یک دوره دو تا سه هفته‌ای بهبود پیدا می‌کنند.

یکی از راه‌های سرایت ویروس آبله میمون، ترشحات دستگاه تنفسی است. خطر ابتلا از این طریق بیشتر متوجه بستگان و نزدیکان بیمار و کادر پزشکی معالج است.

با شناسایی موارد ابتلا به آبله میمون در اسرائیل، سوئیس و اتریش، تعداد کشورهایی که تاکنون ابتلا به این نوع بیماری نسبتا خفیف را شناسایی کرده‌اند، به عدد ۱۵ رسید. اکثر این کشورها در قاره اروپا هستند. با این حال، دانشمندان می‌گویند نگرانی نسبت به شیوع گسترده این بیماری وجود ندارد.

آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا در این زمینه هشدار داده و از مردم خواسته تا نسبت به دانه‌های آبله و زخم‌های پوستی حساس باشند. با‌این حال برخی از کارشناسان، این بیماری را در حد یک عفونت ویروسی می‌دانند و موافق طبقه‌بندی آن بعنوان یک بیماری مقاربتی نیستند.

در سال ۲۰۱۸ هم گونه‌ای از این آبله در کشورهایی نظیر بریتانیا، اسرائیل و سنگاپور به‌صورت محدود شایع شده بود و توالی‌یابی اولیه ژنومی موارد جدید نشان‌ می‌دهد که آن‌ها که اکثرا در کلینیک‌های درمان بیماری‌های جنسی مشاهده شده‌اند، به موارد ابتلای ۴ سال پیش شبیه‌اند.

احتمال داده می‌شود که محدودیت‌های اجتماعی مرتبط با پاندمی کووید ۱۹ درعدم شیوع گسترده آبله میمون طی این مدت نقش مهمی ایفا کرده باشد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.