داوران ایرانی به دلیل نداشتن مدرک کمکداور ویدیویی از مسابقات آسیایی محروم شدند
رأی دهید
شماری از داوران ایرانی در این باره به خبرگزاری ایسنا گفتند که این وضعیت برای آنها «نگرانکننده شده زیرا انگیزه و شور و اشتیاقی برای ادامه داوری برایشان باقی نمانده است.»
این گزارش مینویسد که نبود کمکداور ویدیویی و برگزار نشدن کلاسهای مربوط به آن عملاً پیشرفت را از داوری و داوران فوتبال ایران گرفتهاست و به نوعی فوتبال ایران در حال در جا زدن است.
مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال فوتبال آسیا از ۱۱ خرداد در کشور ازبکستان و با حضور تیم ملی امید ایران برگزار خواهد شد که تیم ملی ایران با تیمهای قطر، ازبکستان و ترکمنستان همگروه است.
نداشتن مدرک کمکداور ویدیویی باعث شده برای این مسابقات قهرمانی و همچنین مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا، ابلاغیهای برای داوران فعال در لیگ ایران نیاید.
کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) پیشتر استفاده از فناوری کمکداور ویدیویی در دور پایانی مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ را از جمله شرایط اخذ میزبانی کشورها اعلام کرده بود.
ایران ابتدا قرار بود با شرکتی به نام «هاکای» برای راهاندازی این سیستم قرارداد ببندد، اما این شرکت به دلیل تحریمهای ارزی ایران حاضر به همکاری نشد و در نهایت کنفدراسیون فوتبال آسیا شرکت «سیمپلی لایو» را که یک شرکت هنگکنگی است و دفتر آن در بلژیک قرار دارد، معرفی کرد اما آن شرکت نیز قرارداد خود را با ایران فسخ کرد.
قرارداد این شرکت با فدراسیون فوتبال ایران، پیش از این با انتقاد روزنامه جوان، وابسته به سپاه، مواجه شد و این روزنامه در گزارشی نوشت که این شرکت هنگکنگی «ماهیت مشکوک» دارد و مدیران ارشد آن «اسرائیلی» هستند. علاوه بر این، محمد کوثری، نماینده مجلس تهران که از فرماندهان پیشین سپاه است، در این رابطه از احضار شهاب عزیزی خادم، رئیس فدراسیون ایران به مجلس، خبر داد.
شهریورماه امسال نیز فدراسیون فوتبال سوریه اعلام کرد که به دلیل نبودن فناوری کمکداور ویدئویی در ایران با برگزاری بازی تیمهای ملی فوتبال سوریه و ایران در ورزشگاه آزادی مخالف است و بازی باید در زمین بیطرف برگزار شود.