خاک ماه می‌تواند دی‌اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل کند

خاک کره ماه حاوی ترکیب‌هایی است که می‌توان از آن در کنار نور خورشید و دی‌اکسید کربن برای تولید آب، اکسیژن و سوخت استفاده کرد‌نتیجه مطالعه‌ای نشان می‌دهد خاک ماه می‌تواند دی‌اکسید کربن را به اکسیژن تبدیل کند و امکان استفاده از آن برای پشتیبانی از زیست بشر در فضا مطرح شده است.

براساس گزارش نشریه علمی جول (Joule) خاک کره ماه حاوی ترکیب‌های فعالی است که می‌توان از آن در کنار نور خورشید و دی‌اکسید کربن برای تولید آب، اکسیژن و سوخت به منظور پشتیبانی از زندگی در پایگاهی در ماه استفاده کرد و انجام تحقیق‌های بیشتر در فضا را ممکن ساخت.


یینگ ‌فانگ یائو، متخصص مواد دانشگاه نانجینگ چین و نویسنده اصلی این گزارش، گفت: «راهبرد ما طرحی به دست می‌دهد که ایجاد محیط زیستی پایدار و با هزینه معقول در خارج از جو زمین را ممکن می‌کند.»

«اگر بخواهیم تحقیق‌های بزرگی در باره دنیای خارج از جو زمین انجام دهیم، باید به دنبال راه‌هایی برای کاهش حجم حمل‌ونقل مواد و تجهیزات باشیم یعنی تا حد ممکن مایحتاجمان را از زمین نبریم و در عوض از منابع موجود در خارج از جو استفاده کنیم.»

پیش‌تر، محققان راهبردهایی برای بقا در خارج از جو پیشنهاد داده‌ بودند، اما بیشتر آن‌ها نیاز به منابع انرژی زمینی داشت. مثلا مریخ‌نورد پرسیویرنس ناسا حامل دستگاهی بود که می‌توانست دی‌اکسید کربن موجود در جو این سیاره را به اکسیژن تبدیل کند، اما انرژی لازم برای این دستگاه با باتری اتمی تامین می‌شد.

البته این بار دکتر یائو و همکارانش امیدوارند بتوانند از دو ‌منبع فراوان در کره ماه یعنی تابش خورشید و خاک بهره‌برداری کنند و آنچه را انتقالش به فضا لازم است، به حداقل برسانند.

این گروه پژوهشی، خاک کره ماه را که فضاپیمای چانگ ئی-۵ چین به زمین آورد، تجزیه‌وتحلیل کرد و متوجه شد حاوی موادی سرشار از آهن و تیتانیوم است. این پژهشگران اکنون امیدوارند بتوانند یک سامانه «فتوسنتز فرازمینی» طراحی کنند که با استفاده از خاک کره ماه، آب را الکترولیز کند.

دی‌اکسید کربن بازدم فضانوردان را نیز گردآوری و با هیدروژن حاصل از الکترولیز آب ترکیب می‌کنند. به گفته این محققان، از این فرایند هیدروکربن‌هایی مانند متان تولید می‌شود که می‌توان از آن‌ها همچون سوخت استفاده کرد و با روشی مقرون‌به‌صرفه به پایداری زندگی انسان در کره ماه کمک کرد.

این گروه امیدوار است در سفرهای آینده، فضانوردان چین بتوانند این سامانه را در فضا آزمایش کنند.

نویسندگان در بخش خلاصه این گزارش نوشته‌اند: «با توجه به تلاش‌های زیادی که برای سفر فضاپیماهای سرنشین‌دار به اعماق فضا صورت گرفته، ایجاد سامانه پشتیبان زیستی در کره ماه برای ماموریت‌های اکتشافی طولانی از اهمیت فنی و علمی فراوانی برخوردار است. بهره‌برداری از منابع موجود در ماه فرصت بزرگی فراهم می‌کند تا بتوان مبنای مادی پشتیبانی زیستی از سکونت در ماه و سفر به آن را تامین کرد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی: آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • ترفند قدیمی لشکر بی‌حجابان خامنه‌ای: اینکه موهام بیرونه دلیل نمیشه وطن فروش باشم،جون میدم برای رهبرم
  • این ویدیو هم برای اون متقاضیانی که میخوان با زیردریایی غدیر و پهباد شاهد و قایق تندرو، ناو آبراهام لینکلن رو غرق کنند
  • ویدیوی کتک‌کاری نمایندگان مجلس ترکیه در مراسم سوگند وزیر جدید دادگستری
  • جنگنده فرانسوی داسو با نام «سوپر رافال» رقیبی برای اف-۳۵ آمریکایی
  • شعار مرگ بر خامنه‌‌ای در شبکه استانی؛ صداوسیما از عزل مدیر پخش و برخورد با خاطیان خبر داد
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • شلیک ترامپ و نتانیاهو به قایق نجات خامنه‌ای؛ منطقه آرایش جنگی پیدا کرده
  • تصاویری از حراج یک شاهین کمیاب سفید در عربستان سعودی به قیمت ۳۳ میلیارد تومان
  • حمایت مهدی یراحی از معترضین با ترانه «آشوئیتس»
  • +354شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +270شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +258شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +208رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +175پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +157پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +153علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +139وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +129یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد