آیا فیفا با رسانه‌های سپاه و جمهوری اسلامی همراه شده است؟

احمد راستینه ، نماینده مجلس به فارس گفته است « فیفا به قوانین ما احترام گذاشت و نیازی به اصلاح و تصویب اساس نامه فدراسیون نیست»ایران وایر:پیام یونسی پور
«احمد راستینه»، عضو «کمیسیون فرهنگی» مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری «فارس»، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفته است: «این آقا (شهاب‌الدین عزیزی خادم) مى‌گفت که اگر تا دهم اسفند ۱۴۰۰ اصلاح اساس‌نامه تصویب نشود، فوتبال تعلیق خواهد شد. همه دیدند که دروغ می‌گفت. فیفا برای قوانین داخلی کشورها احترام قائل است.»

این اظهارات نماینده مجلس شورای اسلامی پس از گفته‌های «صفی‌الله فغانپور»، سرپرست دپارتمان حقوقی فدراسیون فوتبال در مورد تشکر فیفا از فدراسیون فوتبال ایران در پی اتفاقات مشهد و استفاده از اسپری فلفل مقابل زنان، شائبه‌ها در مورد مصالحه و مسامحه فدراسیون جهانی فوتبال با ایران را افزایش می‌دهد.

در این گزارش می‌پرسیم که فدراسیون جهانی فوتبال تا دهم اسفند از ایران چه تغییراتی را در اساس‌نامه خود می‌خواست و چه شد که علی‌رغم تمامی تهدیدهایی که علیه فدراسیون فوتبال ایران داشت، عقب‌نشینی کرد؟
ایرادهای فیفا از اساس‌نامه فدراسیون ایران چه بودند؟
فدراسیون جهانی فوتبال روز چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۹ در نامه‌ای خطاب به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد اساس‌نامه اصلاح شده این فدراسیون ملی را دریافت و مطالعه کرده است اما هنوز ایرادهای قانونی به آن وارد می‌کند.

فدراسیون فوتبال ایران در اصلاحیه اساس‌نامه خود، این سازمان را نهادی «عمومی» و «غیردولتی» معرفی می‌کرد. فیفا بلافاصله با استناد به «قانون شرکت‌ها» که به تصویب هیات دولت ایران رسیده، مدعی شده است که واژه عمومی در قوانین اداری ایران به معنی دولتی بودن آن نهاد است و باید این عنوان حذف شود.

هم‌زمان فدراسیون جهانی فوتبال به ایران فرصت داد تا با برگزاری انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، اساس‌نامه خود را تا روز دهم اسفند سال ۱۴۰۰ اصلاح کند و به تایید پارلمان (مجلس شورای اسلامی) کشور خود برساند.
فدراسیون جهانی فوتبال روز چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۹ در نامه‌ای خطاب به فدراسیون فوتبال ایران اعلام کرد اساس‌نامه اصلاح شده این فدراسیون ملی را دریافت و مطالعه کرده است اما هنوز ایرادهای قانونی به آن وارد می‌کند.چهاردهم تیر، «عباسعلی کدخدایی»، عضو و سخن‌گوی شورای نگهبان از تایید اساس‌نامه فدراسیون‌های ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

او گفت اساس‌نامه فدراسیون‌های ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی اعضای این شورا قرار گرفته است و تغییرات مورد نظر، مغایر با «شرع مقدس» و «قانون اساسی جمهوری اسلامی» نیستند.

اما با وجود ادعای عباسعلی کدخدایی مبنی بر عدم مغایرت اساس‌نامه فدراسیون فوتبال، برخی از بندهای آن مورد تصویب نهایی در مجلس و دولت قرار نگرفتند.

مهم‌ترین بخش مورد مناقشه در اساس‌نامه فدراسیون فوتبال ایران، جایی بود که این سازمان را نهادی عمومی و غیردولتی معرفی می‌کردند.

۲۹ مهر ۱۴۰۰، «احمدرضا براتی»، عضو هیات‌رییسه و رییس «کمیته تدوین و تطبیق مقررات» فدراسیون فوتبال از مجلس شورای اسلامی درخواست کرد لایحه دولت برای اصلاح اساس‌نامه فدراسیون‌ها، به‌ویژه این فدراسیون را تصویب کند.

احمدرضا براتی در مصاحبه با «ایسنا» گفت: «همین‌جا و با توجه به ضرورت و حساسیت موضوع، از مجلس محترم درخواست می‌کنم این موضوع به قید فوریت بررسی و تصمیم‌گیری شود تا به روزهای آخر مهلتی که فیفا معین کرده (اسفند ماه ۱۴۰۰) است، موکول نشود.»

احمدرضا براتی ۲۸ بهمن ۱۴۰۰ نامه «عزل شهاب‌الدین عزیزی خادم» از ریاست فدراسیون فوتبال را امضا کرده بود.
آیا فیفا با رسانه‌های سپاه و جمهوری اسلامی همراه شده است؟
یک‌شنبه دهم بهمن ۱۴۰۰، صفی‌الله فغان‌پور که آن‌زمان هنوز به سرپرستی دپارتمان حقوقی فدراسیون فوتبال نرسیده بود، مدعی شد شهاب‌الدین عزیزی خادم، رییس وقت فدراسیون فوتبال ایران در نامه‌ای مستقل و بدون اجازه اعضای هیات رییسه به فیفا، اطلاعاتی «غیر واقعی» ارایه کرده است.

طبق ادعای او، رییس پیشین فدراسیون فوتبال در آستانه ضرب‌الاجل فدراسیون جهانی فوتبال، در نامه‌ای خطاب به این نهاد بین‌المللی مدعی شده بود که مطابق حکم دیوان عدالت اداری، فدراسیون یک نهاد غیرانتفاعی غیردولتی محسوب می‌شود.
صفی‌الله فغان‌پور ،مدعی شد شهاب‌الدین عزیزی خادم، رییس وقت فدراسیون فوتبال ایران در نامه‌ای مستقل و بدون اجازه اعضای هیات رییسه به فیفا، اطلاعاتی «غیر واقعی» ارایه کرده است.نامه‌نگاری شهاب‌الدین عزیزی خادم در پی پایان مهلت فدراسیون جهانی فوتبال به جمهوری اسلامی برای به رسمیت شناختن فدراسیون ایران به عنوان یک نهاد مستقل و غیردولتی بود.

هشتم آذر ۱۴۰۰، روزنامه «جوان»، وابسته به سپاه پاسداران با تیتر «چماق خیالی تعلیق فوتبال بر سر بهارستان»، از آن‌چه «فشار عجیب فدراسیون فوتبال به نمایندگان مجلس برای تصویب اساس‌نامه» خوانده بود، انتقاد کرد.

در گزارش این روزنامه آمده بود که فدراسیون فوتبال برای تحقق خواسته‌های غیرقانونی، در حال فشار آوردن به نمایندگان مجلس با اهرم دروغین تعلیق فوتبال ایران است.

نوزدهم دی‌ ۱۴۰۰، روزنامه دولتی «ایران ورزشی» در گزارشی، با دروغین خواندن ادعای مدیران و وکلای حقوقی فدراسیون فوتبال مبنی بر تعلیق فدراسیون در صورت تصویب نشدن اساس‌نامه جدید نوشت: «اگر اساس‌نامه تا تاریخ دهم اسفند به دست فیفا نرسد، خبری از حذف تیم ملی از جام جهانی و تعلیق فدراسیون فوتبال نیست. چون قرار نیست بازیکنان و مربیان ایرانی چوب عملکرد ضعیف و پر از معمای مدیران فدراسیون را بخورند.»

تمامی این موارد با آن‌چه فیفا پیش‌تر به عنوان ضرب‌الاجل برای تغییر و تصویب اساس‌نامه در فدراسیون فوتبال و سپس در مجلس شورای اسلامی، هم به فدراسیون فوتبال تحت مدیریت «مهدی تاج» و هم به فدراسیون فوتبال زیر نظر شهاب‌الدین عزیزی خادم اعلام کرده بود، تناقض داشتند.

فیفا پیش از این، در سال ۱۳۸۵ به دلیل سرپیچی فدراسیون فوتبال ایران از اصلاح اساس‌نامه جدید خود و همین‌طور آن‌چه «دخالت‌های مستمر دولت در امور جاری فدراسیون فوتبال» می‌دانست، فوتبال ایران را تعلیق کرده بود.

این بار اما احمد راستینه و رسانه‌های وابسته به حکومت یا سپاه پاسداران مدعی هستند فیفا قوانین داخلی جمهوری اسلامی را درک کرده است؛ مشابه آن‌چه فغان‌پور در مورد عدم حساسیت فیفا در ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه مشهد به رسانه‌ها گفته بود.
سرهنگ احمد راستینه کیست؟
احمد راستینه نماینده مجلسی است که «داریوش مصطفوی»، پیش‌کسوت فوتبال ایران در صداوسیمای جمهوری اسلامی خطاب به او گفت: «تعجب می‌کنم که تو نماینده مجلس ما هستی. شما نماینده‌ای که وضع مملکت ما این شده است.»

راستینه با درجه سرهنگی، از سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به مجلس شورای اسلامی رسید. او تا پیش از رسیدن به مجلس شورای اسلامی، مسوول بسیج دانشجویی استان چهارمحال و بختیاری و مسوول هماهنگ کننده کاروان‌های «راهیان نور» بود. سیاهه‌ای طولانی از فعالیت‌های احمد راستینه در زمینه اعزام نوجوانان و دانش‌آموزان به مناطق جنگی از سوی رسانه‌های جمهوری اسلامی پوشش خبری داده شده است.

او را از چهره‌های تازه نفس اصول‌گرایان در مجلس شورای اسلامی می‌دانند که به اظهارنظرهای تند، چه در زمینه‌های سیاسی و چه در زمینه‌های ورزشی شهرت یافته است.

احمد راستینه صبح از اجبار کردن امریکا برای تعهد عدم خروج از «برجام» حرف می‌زند و ساعاتی بعد علل حذف «استقلال» و «پرسپولیس» از لیگ قهرمانان آسیا را ارزیابی می‌کند.

آن‌چه در زمینه مسایل ورزشی و به‌ویژه مدیریت در فدراسیون فوتبال می‌گوید، توام با نادانسته‌ها یا اطلاعات ناقص است؛ مانند آن‌چه به فارس گفته است: «فیفا به قوانین داخلی ما احترام گذاشت و نیازی به اصلاح و تصویب اساس‌نامه فدراسیون فوتبال نیست.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
Momiji - توکیو، ژاپن
پیف فا ، فیفا از زمان هاولانژ تا به امروز ، اسمش با رشوه و فساد همراه بوده و هست و درست بشو هم نیست ، مثل رژیم منفور حاکم بر ایران !! چه انتظاری میشه داشت !؟
‌پنجشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.