چینی‌ها در دولت رئیسی به آب‌های جنوب ایران بازگشتند

مقام‌های جمهوری اسلامی در واکنش به این اعتراض‌ها ابتدا منکر حضور چینی‌ها شدند، اما در نهایت به‌ناچار تایید کردند که به چینی‌ها برای صید ترال در جنوب ایران مجوز‌ داده‌اند موتورهای ۸۰ میلیون تومانی قایق‌‌های صیادی و تورهای هفت میلیون تومانی ماهی‌گیری صیادان بیشتری در جنوب ایران را به نفع کشتی‌های ترال چینی از دریا جدا و در خشکی زمین‌گیر کرده است.

مجید ابراهیمی، مدیر عامل تعاونی صیادان بندر دیر در استان بوشهر، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، از افزایش سرسام‌آور قیمت تجهیزات ماهی‌گیری خبر داد و گفت این گرانی تمایل صیادان به ماهی‌گیری را کاهش داده است. ابراهیمی افزود: «در کمتر از دو سال، قیمت موتور قایق‌های صیادی هشت برابر و بهای تور ماهی‌گیری حدود ۳۵ برابر افزایش یافته که این مسئله در حجم صید تاثیر گذاشته است.»


او همچنین از «تغییرات جوی»، «آلودگی برخی کارخانه‌های شیمیایی» و «فاضلاب‌های صنعتی» به عنوان دیگر عوامل کاهش جمعیت ماهی‌ها و حجم صید در آب‌های جنوب ایران نام برد.

رواج صید ترال با کشتی‌های غول‌پیکر چینی در آب‌های جنوب ایران از دیگر عوامل پراکندگی و دوری جمعیت ماهی‌ها از سواحل جنوبی به شمار می‌رود که ابراهیمی در این گفت‌وگو به آن اشاره‌ای نکرد.

روش ترال یا کف‌روب نوعی صید ماهی در مقیاس بسیار بالا است که در آن، شناور توری بزرگ را می‌کشد و ماهی‌های سر راه خود را جمع‌ می‌کند.

صید ترال چینی‌ها در آب‌‌های جنوبی ایران از سال‌ها پیش با جنجال‌های زیادی همراه شد و اعتراض بسیاری از صیادان را به دنبال داشت. این صیادان می‌گویند صید ترال به فرار جمعیت ماهی‌ها به مناطق عمیق‌تر منجر شده و تجهیزاتشان امکان صید در چنین عمقی را به آن‌ها نمی‌دهد.

مقام‌های جمهوری اسلامی در واکنش به این اعتراض‌ها ابتدا حضور چینی‌ها را منکر شدند، اما در نهایت به‌ناچار تایید کردند که به چینی‌ها برای صید ترال در جنوب ایران مجوز‌ داده‌اند. محمدعلی حسن‌زاده، معاون وقت امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی، از جمله مقام‌هایی بود که در سال ۱۳۹۸، از فعالیت کشتی‌های چینی با عقد «اجاره بلندمدت» برای صید در عمق ۲۰۰ متری آب‌های ایران خبر داد.

در پی این تایید‌ها و بالا گرفتن اعتراض‌ صیادان، قوه قضاییه همسو با سپاه پاسداران اعلام کرد چنین روش صیدی ممنوع است و صیادان خارجی اجازه بهره‌برداری از آب‌های ایران را ندارند.

تایید حضور چینی‌ها در آب‌های جنوب ایران در آن زمان، به اندازه‌ای گسترش یافت که شورای امنیت ملی مجوز فعالیت ۱۶ کشتی صیادی ترال در آب‌های جنوب ایران را لغو کرد. در همان سال‌ها، سپاه پاسداران هم اعلام کرد دست‌کم هفت کشتی صید ترال به همراه محموله آن‌ها را توقیف کرده است.

از زمان توقیف این کشتی‌ها و اعمال محدودیت‌ها صید ترال بیش از دو سال می‌‌گذرد، اما در روز‌های اخیر، یکی از کاربران حزب‌الله در حساب شخصی خود در توییتر، تصویری از چند کشتی صید ترال چینی‌ها در جزیره قشم را منتشر کرد این تصویر نشان می‌دهد که فعالیت این کشتی‌ها در آب‌‌های جنوب ایران در دولت ابراهیم رئیسی بی‌‌هیچ سروصدا یا اعتراضی ادامه دارد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
rahjoo - مازندران، ایران

اون اراجیف گوهای بیت رهخری کجان؟!!. اینجاها لال می شین.
یکشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۷:۱۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +315ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +211اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +180ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +161شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +159شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید