قاعدگی نامنظم و اختلال کبدی: آنچه باید بدانید

دویچه وله:چرخه‌های قاعدگی طولانی و نامنظم فقط زمانی که زنان در تلاش برای باردار شدن هستند،خظرناک نیست. طبق یک مطالعه اخیر،این دوره‌های نامنظم می‌تواند نشان‌دهنده افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) باشد.

به‌گزارش نشریه پزشکی Endocrine Science and Medicine؛ چرخه معمولی قاعدگی ۲۸ روزه و البته در هر زن متفاوت است. طبق گفته اداره سلامت زنان ایالات متحده، دوره‌های قاعدگی زمانی که تقریباً به ۲۴ تا ۳۸ روز می‌رسد، همچنان منظم در نظر گرفته می‌شود.


اما در مطالعه جدیدی که روی ۷۲ هزار زن در طول دوره باروری انجام شد، ۲۸ درصد زنان دوره‌های قاعدگی حداقل ۴۰ روزه یا بیش از حد نامنظم داشتند.

در شروع مطالعه، ۷ درصد از زنان به بیماری کبد چرب غیرالکلی مبتلا بودند، تجمعی از رسوبات چربی در کبد که ناشی از نوشیدن زیاد الکل نیست.

در طول این مطالعه، زنان با چرخه‌های قاعدگی طولانی یا نامنظم ۴۹ درصد بیشتر از همسالان خود با چرخه‌های منظم ۲۶ تا ۳۰ روزه، در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی بودند.

سئونگو ریو، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه سونگ کیونکوان در سئول گفت: «در برخی موارد، بی‌نظمی قاعدگی می‌تواند ناشی از استرس و اختلالات مرتبط با غذا خوردن باشد که می‌توانند در خطر ابتلا به NAFLD نقش داشته باشند.»

هیچ راه تضمینی برای زنانی که دوره‌های قاعدگی نامنظم یا غیرمعمول طولانی دارند، برای پیشگیری از بیماری کبد چرب وجود ندارد. اما سبک زندگی سالم می‌تواند به کاهش دادن خطر بیماری کبد کمک کند.

زنان با چرخه‌های نامنظم باید با یک متخصص غدد تولید مثل ویزیت شوند و عملکرد کبد و سطوح هورمونی آنها ارزیابی شود.

تغییرات سبک زندگی، مانند اضافه کردن فعالیت بدنی، پیروی از یک رژیم غذایی مغذی، و محدود کردن مصرف الکل، ممکن است به برخی از افراد با دوره‌های نامنظم کمک کند تا خطر ابتلا به NAFLD را کاهش دهند.

همچنین تغییر منابع کربوهیدرات می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به NAFLD کمک کند. این بدان معنا نیست که مردم باید کربوهیدرات‌ها را به‌طور‌کامل حذف کنند. بلکه می‌توانند از کربوهیدرات‌های فرآوری شده‌ای که هضم آن برای بدن سخت‌تر است، اجتناب کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.