آیا آزمایش مدفوع به تشخیص سرطان پانکراس کمک می‌کند؟

دویچه وله:کلید تشخیص زودهنگام سرطان پانکراس برای نجات جان افراد ممکن است در یک آزمایش ساده مدفوع نهفته باشد.

به‌گزارش HealthDay News؛ گروهی از محققان اروپایی گزارش می‌دهند که چند ده نوع میکروب که در نمونه‌های مدفوع یافت می‌شوند، ارتباط نزدیکی با سرطان لوزالمعده یا پانکراس دارند و به‌طور‌بالقوه پیش‌بینی می‌کنند که آیا یک فرد در معرض خطر بالا برای ابتلا به این سرطان بدخیم که به‌سختی قابل‌تشخیص است، قرار دارد یا خیر.


نتایج مطالعه آنها نشان می‌دهد که یک پانل متشکل از ۲۷ میکروب و به‌طور‌عمده باکتری موجود در مدفوع، بیماران مبتلا به سرطان پانکراس را با دقت ۸۴ درصد شناسایی می‌کند.

هنگامی که محققان این پانل میکروبی را با نشانگر دیگری که برای نظارت بر پیشرفت سرطان لوزالمعده استفاده می‌شود؛ یعنی آنتی‌ژن کربوهیدرات (CA 19-9) 19-9، ترکیب کردند، این دقت به ۹۴ درصد رسید.

در حال حاضر هیچ روش تشخیص زودهنگام برای سرطان پانکراس وجود ندارد، بنابراین بیماران اغلب زمانی تشخیص داده می‌شوند که به مرحله آخر بیماری رسیده باشند، زمانی که گزینه‌های درمانی محدود است.

اما دکتر کارتال؛ نویسنده این مطالعه از بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ آلمان گفت: « به پانکراتیت مزمن بودند، مورد مطالعه قرار دادند.»

تجزیه و تحلیل‌های پیچیده، امضاهای میکروبی روده را که در بیماران مبتلا به سرطان پانکراس متمایز بود، در مقایسه با گروه کنترل سالم شناسایی کرد.

سپس تیم تحقیقاتی پانل میکروبی خود را روی یک گروه جداگانه متشکل از ۷۶ آلمانی، از جمله ۴۴ مبتلا به سرطان پانکراس و ۳۲ نفر که به این بیماری مبتلا نبودند، آزمایش کردند.

در هر دو مورد، محققان این روش را به‌عنوان یک روش دقیق برای تشخیص سرطان لوزالمعده تایید کردند و گفتند که میکروبیوم مدفوع ممکن است بیماری را در مراحل ابتدایی آن نشان دهد.

به‌گفته انجمن سرطان آمریکا، معمولاً سرطان لوزالمعده تا مراحل بعدی، زمانی که به سایر اندام‌ها گسترش می‌یابد، شناسایی نمی‌شود و هیچ راه خوبی برای غربالگری آن وجود ندارد. در میان مبتلایان، شاید فقط یک نفر از هر ۵ نفر بتواند پنج سال یا کمی بیشتر زنده بماند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.