خوراکی‌های مفیدی که به دندان آسیب می‌زنند

مرکباتبا وجود آنکه مرکباتی چون پرتقال و لیمو فایده‌های بسیاری برای سلامتی دارند، ولی دندانپزشکان به کسانی که از زردی دندان‌هایشان ناراحت هستند، توصیه می‌کنند از خوردن بسیار مرکبات خودداری کنند. مرکبات دارای مقدار زیادی اسید هستند که باعث نرم‌تر شدن لایه سطحی مینای دندان می‌شود. به همین دلیل است که دندان‌های شما هنگام خوردن یا آشامیدن خوراکی‌های سرد یا گرم بسیار حساس می‌شوند.
قهوهبرای بسیاری افراد قهوه محبوب‌ترین نوشیدنی صبحگاهی است. درست است که قهوه به تعدیل مزاج کمک می‌کند، اما خوردن زیاد آن می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان شود. از آنجا که اسید موجود در قهوه تغییر "پی‌اچ" دهان را به دنبال دارد، بهتر است بخصوص از خوردن خوراکی‌های ترش مزه پس از نوشیدن قهوه خودداری کرد زیرا این عمل باعث حساس‌تر شدن دندان‌ها می‌شود.

آب میوه‌هاآب میوه‌ها سرشار از ویتامین‌های مختلف هستند. اما در نوشیدن زیاد آن‌ها بایست احتیاط کرد، زیرا دارای مقدار زیادی شکر و اسید هستند که باعث از بین رفتن کلسیم دندان می‌شود. ترکیب شکر موجود در میوه (فروکتوز) با باکتری موجود در دهان ایجاد اسید می‌کند و باعث آلودگی دندان می‌شود.

چایچای هم مانند قهوه باعث ایجاد لکه‌های روشن روی دندان می‌شود. چای سبز لکه‌های خاکستری و چای سیاه لکه‌های زرد رنگ ایجاد می‌کند. کارشناسان توصیه می‌کنند که برای جلوگیری از ایجاد لکه‌های بد منظره روی دندان، چای را با کمی شیر بنوشیم.
اسفناجاسفناج از سبزی‌های بسیار مفید به شمار می‌رود، چون دارای کاروتین و مواد معدنی زیادی مانند کلسیم و پتاسیم است. اما نمی‌توان گفت که این سبزی برای دندان هم سودمند است. اسفناج محتوی اسید اگزالیک است که ترکیبش با کلسیم موجب تشکیل نمکی حل‌نشدنی به نام اگزالات کلسیم می‌شود. این ماده باعث حساس‌تر شدن مینای دندان می‌‌شود.
عسلعسل از قدیم به خاطر فایده‌های بسیارش برای سلامتی شهرت داشته است. اما مقدار زیاد شکر موجود در آن برای دندان مضر است.
ماست‌های میوه‌ایماست میوه‌ای از خوراکی‌های مفید به شمار می‌رود اما برای دندان مضر است، چون محتوی مقدار بسیار زیادی شکر است. به این دلیل است که کارشناسان توصیه می‌کنند که برای سالم ماندن دندان‌ها از ماست‌ طبیعی و خالص برای تغذیه استفاده شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اعتراضات به صفوف نماز جمعه رسید! ؛ آقای امام جمعه می‌دونم که کاری نمی‌کنی ولی گفتم که بشنوی!
  • معترض زخمی: پشیمان نیستم؛ به خدا من هم جوانم، دنبال رهن خونه و گرفتارم و گرسنه
  • رادان: لیدرهای دستگیر شده اعتراف کرده‌اند که دلار گرفته‌اند / اعتراضات در هشتمین روز ادامه دارد
  • هشتمین روز اعتراضات: از جاوید شاه گفتن مادر معترض کشته شده تا ایستادگی مردم معترض در بازار مولوی
  • ۷ کشور که بی‌ادب‌ترین مردم دنیا را در قبال توریست‌ها دارند!
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ایستادگی برای حق کارگر (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هفتادویکم
  • ویدیوی پر بازدید از رد و بدل کردن مکالمه ای بدون حرف از ترامپ و خامنه ای پس از دستگیری مادورو
  • صداوسیما سقوط و دستگیری نیکلاس مادورو و همسرش را انکار کرد + ویدیو
  • تصاویر: نگین میرصالحی، کارآفرین و فشن بلاگر خودساخته ایرانی‌تبار هلند
  • انتشار اولین ویدیو از عبور ذلیلانه مادورو از کریدورهای اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا