مشاهده نخستین مورد از ابتلا به «فلورونا» در اسرائیل؛ از ویروس ترکیبی کرونا و آنفولانزا چه میدانیم؟
رأی دهید
گزارشهای محلی حاکی از آن است که بیمار یک زن باردار جوان است که به دلیل ابتلا به بیماری در بیمارستان بستری شده است. با این حال، رسانههای اسرائیل گزارش دادهاند این زن علائم خفیفی داشته است.
پیشتر نگرانیهایی در خصوص احتمال ترکیب میان ویروس کرونا و آنفولانزا مطرح شده بود. وزارت بهداشت اسرائیل تاکید کرده این موضوع را مورد بررسی قرار خواهد داد که آیا ترکیب این دو ویروس میتواند باعث بروز یک عفونت جدیتر شود یا خیر.
آرنون ویژنیتسر، مدیر بخش زنان بیمارستان بیلینسون در شهر پتخ تیکوا در نزدیکی تلآویو میگوید این بیمار بلافاصله پس از ورود به بیمارستان تحت آزمایش هر دو ویروس آنفولانزا و کرونا قرار گرفته و جواب هر دو آزمایش نیز مثبت بوده است. ویژنیتسر تاکید کرده که برای اطمینان بیشتر این تستها برای بار دوم نیز تکرار شده و باز هم جواب هر دو آزمایش مثبت بوده است.
با این حال، این زن روز پنجشنبه از بیمارستان مرخص شده و حال عمومی او نیز خوب گزارش شده است.
در مورد فلورونا چه میدانیم؟
در حال حاضر اطلاعات کمی در خصوص فلورونا وجود دارد. وزارت بهداشت اسرائیل در حال بررسی این پرونده است تا ببیند آیا ترکیب این دو ویروس باعث بیماری شدیدتر میشود یا خیر.
این وزارتخانه روز چهارشنبه گفت که افزایش موارد ابتلا به بیماری آنفولانزا به میزان نگرانکنندهای رسیده است. هفته گذشته یک زن باردار ۳۱ ساله در نه ماهگی بارداری بر اثر عوارض آنفولانزا جان باخت، البته نوزاد او که از طریق عمل سزارین به دنیا آمد، زنده ماند.
ویژنیتسر در این خصوص میگوید: «افزایش تعداد آمار ابتلا به آنفولانزا در حالی رخ داده که ما در سال گذشته شاهد موارد ابتلا به آنفولانزا در بین زنان باردار نبودیم. این در حالیست که امروز تعداد بیماران آلوده به ویروس کرونا و آنفولانزا به شکل قابل توجهی افزایش یافته و در این میان زنان باردار نیز دیده میشوند.»
موارد کووید در اسرائیل
اسرائیل نیز مانند سایر نقاط جهان شاهد افزایش جدی موارد سویه اومیکرون بوده است. رئیس کارگروه ویروس کرونا در ارتش اسرائیل هفته گذشته هشدار داد که با گسترش ابتلا به سویه اومیکرون، سیستم مراقبتهای بهداشتی در این کشور فرو میپاشد.
در همین حال نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل نیز روز یکشنبه اعلام کرد که اسرائیل روند تزریق چهارمین دوز از واکسن کووید-۱۹ به افراد بالای ۶۰ سال و همچنین کارکنان بخشهای پزشکی و بهداشت و درمان را آغاز میکند.
اسرائیل تاکنون با سرعت بسیار بالایی در مقایسه با دیگر کشورهای جهان روند تزریق واکسن به شهروندان خود را گسترش داده است. با این حال افزایش موارد ابتلا به سویه جدید کرونا یا همان اومیکرون، نگرانیها در خصوص شیوع دوباره و گسترده بیماری کووید-۱۹ را در این کشور شدت بخشیده است.