گمانهزنیها درباره بلندپروازانهترین پروژه اپل
رأی دهید
پیشبینیهای اولیه کارشناسان حاکی از آن است که اپل در نخستین قدم، این عینک مجهز به فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را روی یک هدست نصب کند. به کمک فناوری واقعیت افزوده یا اِیآر (AR) میتوان اطلاعات رایانهای را به کمک لنزهای عینک روی تصاویری از دنیای واقعی دید و به کمک فناوری واقعیت مجازی یا ویآر (VR) نیز میتوان در دنیایی کاملا شبیه سازی شده قرار گرفت.
بنا بر شایعات، اپل هر دو فناوری ذکر شده را روی یک جفت صفحه نمایش 8K با وضوع بسیار بالا نصب خواهد کرد و برای فعال سازی آنها از فناوری ردیابی چشم بهره خواهد برد.
گزارشها همچنین حاکی از آن است که روی این هدست، دوازده دوربین همچنین دو پردازنده با قدرت محاسباتی مشابه M1 برای مک نصب شده که نمایی کامل از دنیای واقعی را روی صفحه نمایش عینک ارائه میدهد. این هدست و عینکهای آن نیز مانند دیگر پوشیدنیهای اپل باید به آیفون متصل شوند.
کارشناسان پیشبینی میکنند که اپل همزمان با عرضه این محصول به بازار، وارد همکاری نزدیکی با رسانه بشود تا به کمک آنها محتوایی را تولید کند که کاربران بتوانند آن را به کمک فناوری واقعیت مجازی، روی صفحه عینکهای هوشمند خود تماشا کنند.
این شرکت همچنین احتمالا در سال پیشرو از نسل جدید تراشههای رایانهای و یک آیفون بازطراحی شده نیز رونمایی خواهد کرد؛ تراشهای جدید برای رایانههای حرفهای مک و ظاهری جدید برای آیفون ۱۴.
تلاش اپل برای عرضه محصولات جدید مجهز به فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در حالی است که این تکنولوژیها بیش از هر زمانی در حال رخنه در زندگی امروز ماست و مارک زاکربرگ، مدیر عامل متا و از رقبای جدی شرکت اپل نیز میلیاردها دلار در فعالیتهای آزمایشگاهی متمرکز بر این موضوعات سرمایهگذاری کرده است.
با این وجود هنوز هیچ چیزی قطعی نیست بویژه آنکه همهگیری ویروس کرونا فعال نگه داشتن نیروی کار را در کارخانهها و صنعت حمل و نقل دشوار کرده است و همین موضوع نیز بر فعالیت غولهای فناوری سایه انداخته است.
اپل در سال جاری میلادی نیز هشدار داده بود که احتمالا نخواهد توانست تراشه کافی برای آیفونها و آیپدهای خود بسازد و به تقاضاهای بینالمللی بویژه در فصل تعطیلات پاسخ دهد.