فناوری جدید در فوتبال؛ «آفساید نیمه اتوماتیک» در جام ملتهای عرب
رأی دهید
در "آفساید نیمه اتوماتیک" از دادههای ده تا دوازده دوربین استفاده میشود، این دوربینها حداکثر ۲۹ نقطه از بدن هر بازیکن را ۵۰ بار در ثانیه بررسی میکنند.
اگر احتمال در آفساید ماندن بازیکنی داده شود، یک اخطار برای تیم بازبینی ویدئویی (VAR) فرستاده خواهد شد و آنها هستند که تصمیم نهایی را میگیرند.
احتمال دارد که از این تکنولوژی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر نیز استفاده شود.
پییر لوئیجی کولینا، رئیس کمیته داوران فیفا گفت: "فرآیند بازبینی ویدئویی تاثیر بزرگی در فوتبال داشته و تعداد اشتباهات عمده داوری را به طور محسوسی کاهش داده است. با این حال بازهم در برخی جنبهها ما میتوانیم بهتر عمل کنیم و آفساید یکی از آنها است."
"میدانیم که فرآیند تشخیص آفساید (در مقایسه با سایر تصمیمها) ممکن است بیشتر طول بکشد، به خصوص وقتی که صحنه خیلی نزدیک است. ما همچنین میدانیم که ترسیم خط آفساید شاید ۱۰۰ درصد دقیق نباشد. فیفا برای این فصل یک تکنولوژی جدید به نام آفساید نیمه اتوماتیک راه انداخته که از طریق آن میتوان سریعتر و دقیقتر تصمیم گرفت."
"تصمیم در مورد موقعیت آفساید بر پایه موقعیت بازیکنان و البته تاثیر آنها در بازی گرفته میشود. تکنولوژی میتواند خط آفساید را ترسیم کند اما تصمیم کماکان در دستان داور است. این نکتهای حیاتی باقی خواهد ماند."
به دنبال استفاده از سیستم بازبینی ویدئویی، تصمیمها در مورد آفساید یکی از مواردی است که کماکان جنجالی باقی مانده است و تعدادی از گلها با کمترین فاصله ممکن مردود اعلام میشوند. برای مثال گل روبرتو فرمینو در بازی لیورپول مقابل استون ویلا به این دلیل مردود اعلام شد که زیر بغل او در آفساید بود.
برنامههایی که برای آزمایش این تکنولوژی جدید در سال ۲۰۲۰ ریخته شده بود به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاند اما کماکان آزمایشهایی در انگلیس، اسپانیا و آلمان انجام شد.
جام ملتهای عرب که میان ۱۶ کشور و در شش ورزشگاه قطر برگزار میشود، مهمترین تورنمنتی خواهد بود که از این تکنولوژی در آن استفاده میشود.