کشف جدید اسرائیلیها؛ سلولهای سیستم ایمنی در سرطان مغز «دوجانبه» عمل میکنند
رأی دهید
یافتههای علمی نشان میدهند که سلولهای سیستم ایمنی به عنوان «عوامل دوجانبه» عمل میکنند. با وجودی که عملکرد اصلی آنها حمله به و کشتن سلولهای سرطانی است، تهاجم تومورها را افزوده و تشدید میکنند.
گلیوبلاستوما کشندهترین و شایعترین نوع سرطان در انسان است.
این طرح تحقیقاتی که در مجله «سل ریپورت» (Cell Reports) منتشر شده، توسط دکتر دینورا فریدمن موروینسکی و محققان موسسه علوم وایزمن انجام شده است.
نظارت علمی بر نحوه ایجاد تومورهای سرطانی در حیوانات معمولاً بر روی مدلهایی که سیستم ایمنی فعال ندارند، انجام میشود تا چگونگی جذب و رشد سلولهای سرطانی در بدن را امکانپذیر کند.
با این حال بدون یک سیستم ایمنی یا با عملکرد مناسب، محققان نمیتوانند بر تعامل بین آن و سلولهای تومور نظارت کنند.
اما در این تحقیق جدید از مدلهای حیوانی با سیستم ایمنی فعال استفاده شد. این امر باعث شد تا سرطان به تدریج رشد کرده و به یک تومور عظیم تبدیل شود و امکان نظارت دقیق بر رشد و گسترش آن و تعامل میان سلولهای سرطانی و سلول های مختلف سیستم ایمنی را فراهم آورد.
فریدمن موروینسکی میگوید: «نوتروفیلها سربازان خط مقدم سیستم ایمنی هستند. وقتی تومور شروع به رشد میکند، نوتروفیلها از اولین عواملی هستند که برای از بین بردن آن بسیج شده و به آن حمله میکنند. ما دریافتیم که نوتروفیلها در واقع نقش خود را تغییر میدهند. آنها توسط تومور بسیج میشوند و از ضد سرطان به تسهیلگر آن تبدیل میشوند. در نتیجه آنها آسیبهای ناشی از تومور را تشدید میکنند.»
محققان امیدوارند این کشف جدید بتواند در تلاشهای بعدی برای رمزگشایی مکانیسم تعامل بین سیستم ایمنی و تومورهای سرطانی به کار گرفته شود.