اگر ریتم قلب‌تان غیرطبیعی است، کمتر الکل بنوشید

دویچه وله :یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف الکل، حتی به اندازه یک قوطی آبجو یا یک لیوان شراب، می‌تواند به سرعت خطر ابتلا به یک نوع رایج آریتمی قلبی معروف به فیبریلاسیون دهلیزی را در افراد دارای سابقه این بیماری افزایش دهد.

به گزارش نیویورک‌تایمز، مدت‌هاست پزشکان به ارتباط بین الکل و فیبریلاسیون دهلیزی مشکوک هستند، اما تاکنون شواهد قطعی مبنی بر اینکه الکل می‌تواند باعث آریتمی شود، نداشتند. مطالعه جدید یکی از دقیق‌ترین تحقیقات تا به امروز است: محققان ۱۰۰ نفر با سابقه فیبریلاسیون دهلیزی را به مدت چهار هفته تحت نظر قرار دادند و میزان مصرف الکل و ریتم قلب آنها را کنترل کردند.


آنها دریافتند که نوشیدن الکل باعث می‌شود فرد در چند ساعت پس از مصرف، دچار ریتم غیرطبیعی قلب شود. هرچه فرد بیشتر مشروب بخورد، احتمال آریتمی او بیشتر می‌شود. این مطالعه جدید در نشریه Annals of Internal Medicine منتشر شد. این نتیجه‌گیری، همراه با داده‌های مطالعات قبلی نشان می‌دهد افرادی که سابقه فیبریلاسیون دهلیزی دارند می‌توانند با کاهش مصرف الکل، شانس ابتلا به آریتمی را کاهش دهند.

دکتر گرگوری مارکوس، نویسنده این مطالعه و استاد پزشکی در بخش قلب و عروق در دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «اگرچه نوشیدن در حد متوسط ​ برای سلامت قلب مفید است، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که حداقل در برخی از افراد می‌تواند عملکرد قلب را مختل کند.»

فیبریلاسیون دهلیزی شایع‌ترین ناهنجاری ریتم قلب است. این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که حفره‌های فوقانی قلب و دهلیزها، به‌طور نامنظم شروع به ضربان می‌کنند. این روند می‌تواند جریان خون را در حفره‌های تحتانی قلب که بطن نامیده می‌شود، مختل کند و با گذشت زمان، منجر به عوارضی مانند نارسایی قلبی و سکته مغزی شود. آریتمی قلبی می‌تواند مداوم باشد یا به صورت پراکنده رخ دهد، با علائمی مانند تپش قلب، تنگی‌نفس و خستگی که چند دقیقه یا چند ساعت در یک زمان ادامه می‌یابد.

به گفته محققان این یافته‌ها گامی مهم در جهت درک ما از تأثیر الکل بر قلب است. به طوری که ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی باید با بیماران خود، به ویژه کسانی که فیبریلاسیون دهلیزی دارند، در مورد میزان مصرف الکل بیش از پیش گفتگو کنند.

موسسه ملی سوء مصرف الکل و الکلیسم در آمریکا توصیه می‌کند که زنان بیش از سه نوشیدنی در روز و حداکثر ۷ نوشیدنی در هفته مصرف نکنند. برای مردان، نوشیدن کم‌خطر به معنای این است که بیش از ۱۴ نوشیدنی در هفته و بیش از ۴ نوشیدنی در روز مصرف نکنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.