ماموت‌ها در طول حیات خود دو بار زمین را دور می‌زدند

العربیه :پژوهشی جدید در ایالت آلاسکای آمریکا نشان می‌دهد که ماموت‌ها که حدود ده هزار سال پیش منقرض شدند، در طول دوران حیات‌شان معمولا به اندازه دو بار دور زدنِ کره زمین راهپیمایی می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری «سی.ان.ان»، پژوهشگران دانشگاه آلاسکا اخیرا یک عاج دو متری هفده هزار ساله که در موزه تاریخ طبیعی آلاسکا نگهداری می‌شد را دو نیم کرده و چهارصدهزار نمونه میکروسکوپی از آن برداشت کردند.


عاج ماموت با افزایش سن حیوان نشانه‌های شیمایی لایه لایه‌ای از خود بروز می‌دهد که سن و سال آن را مشخص می‌کند. دانشمندان با بررسی «ایزوتوپ»هایی که در عاج این ماموت یافت شده، توانستند نوع و مکان آب و گیاهانی که در دوران حیاتش در اطراف و اکناف آلاسکا مصرف کرده را پیدا کنند، و از این طریق متوجه بُعد مسافت طی‌شده توسط این جانور شدند.

به گفته پژوهشگران، سفرهای دور و دراز جانوران «عصر یخبندان» می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. مثلا، ماموت‌ها چرندگان بزرگی بودند، و برای یافتن علفرزار و درختزارها مجبور بودند مدام حرکت کنند. جفت‌یابی نیز می‌تواند یکی دیگر از دلایل مسافرت ماموت‌ها بوده باشد. از طرفی، ماموت‌ها ممکن است از آن گونه جانورانی بوده باشند که «جابجایی فصلی» داشتند.

ماموت ها حدود ده هزار سال پیش منقرض شدند، اگرچه جمعیت‌های جداافتاده آنها توانستند تا حدود چهارهزار سال پیش به حیات خود ادامه دهند. تغییرات اقلیمی که به گرمتر و مرطوب‌تر شدن آب و هوا انجامید، ماموت‌ها را با شرایطی ناآشنا و نامساعد برای زندگی روبرو کرد. آخرین ماموت‌ها در «رنگل»، جزیره کوچکی در اقیانوس منجمد شمالی در سواحل سیبری زیستند.

ماموت مورد نظر ما در نواحی شمالی آلاسکا بالاتر از مدار قطب شمال در سن 28 سالگی از حیات باز ایستاد. ایزوتوپ‌های نیتروژن در عاج‌های این ماموت در طول آخرین زمستان زندگی‌اش افزایش یافت، که نشان می‌دهد به احتمال زیاد از گرسنگی شدید تلف شده باشد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +258سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +226شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +192شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +164روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +148پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +125ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +121سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده