رضا سرهنگ‌پور کفرانی،ایرانی ساکن مونترال کانادا متهم به دور زدن تحریم‌ها شد

العربیه: دادگاهی در واشینگتن، در منطقه کلمبیا، رضا سرهنگ‌پور کفرانی، شهروند ایرانی ساکن مونترال کانادا را به دور زدن تحریم‌ها و صادرات غیرقانونی تجهیزات آزمایشگاهی قابل استفاده در فعالیت‌های هسته‌ای متهم کرد.
 

به گزارش «فاکس نیوز»، شنبه 31 ژوئیه، دادگاه فدرال، گفته است که سرهنگ‌پور 46 ساله ساکن مونترال، «تجهیزات اندازه گیری مواد هسته‌ای» را از طریق کانادا و امارات متحده عربی به ایران صادر کرده است.

 
بر اساس دادخواست این دادگاه، سرهنگ‌پور و شریک او سیدرضا میرزمانی، به یک فقره اتهام «توطئه»، دو فقره اتهام مربوط به نقض قانون ناظر بر صادرات آمریکا «قانون اختیارات اقتصادی مربوط به شرایط بین‌المللی»، یک فقره اتهام مربوط به «عدم ارائه اطلاعات مربوط به صادرات» و شش فقره «پول‌شویی» متهم شده است.
 
به گزراش «فاکس نیوز»، این پرونده مربوط به فعالیت‌های سرهنگ‌پور و شریکش در شرکت «پروفایل گلوبال لیمیتد» است که دفتر اصلی آن در کانادا است.
 
در این دادخواست آمده است که رضا سرهنگ‌پور در نوامبر سال 2015 تلاش کرده است با یک شرکت آمریکایی٬‌ در مورد خرید تجهیزات آزمایشگاهی «طیف‌سنجی جرمی» مذاکره کند.
 
او در تماس خود با شرکت مذکور خواستار دریافت اطلاعات مربوط به هزینه ارسال و نصب این دستگاه‌ها در کانادا شده است.
 
چانینگ دی فیلیپس، سرپرست دادگستری منطقه کلمبیا گفته است این تجهیزات در تشخیص میزان و درصد غنی‌سازی اورانیوم به کار می‌رود.
 
در گزارش وزارت دادگستری آمریکا آمده است که تماس این فرد با شرکت آمریکایی بی‌نتیجه ماند و این شرکت حاضر به ارسال این دستگاه‌ها به کانادا نشده است.
 
بر اساس این دادخواست، سرهنگ‌پور، در مارس 2016 با شرکت دیگری وارد گفت‌وگو شد و تجهیزات آزمایشگاهی مربوط به طیف‌سنجی جرمی که هزینه خرید آن بیش از 110 هزار دلار تخمین زده می‌شود را خریداری کرد. او این تجهیزات را ابتدا به امارات متحده عربی ارسال و سپس به ایران صادر کرده است.
 
دادگاه شهر کلمبیا گفته است رضا سرهنگ‌پور کفرانی برای تامین پول مورد نیاز خرید این تجهیزات اقدام به پول‌شویی کرده است.
 
به نوشته «فاکس نیوز»، زمان محاکمه این فرد اعلام نشده است و بر اساس قوانین آمریکا در صورت اثبات جرم تا 20 سال زندان و پرداخت جریمه در انتظار اوست.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +322ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +248اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +183ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید