وزارت اطلاعات ایران یک شهروند «تحریمکننده انتخابات» را بازداشت کرد
رأی دهید
این وزارتخانه، شامگاه پنج شنبه 20 خرداد، ضمن اعلام دستگیری این فرد او را «سرپل گروه سلطنتطلب» در خارج از کشور نامید و در بیانیهای نوشت که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری 1400، نیروهای «گمنام اطلاعات سپاه کربلا»ی مازندران، «سَرپُلهای اصلی مرتبط با گروهک سلطنتطلب مستقر در خارج از کشور را» بازدداشت کردهاند.
این بیانیه در ادامه افزوده است: «در این عملیات پس از یک دوره اِشراف اطلاعاتی تخصصی مشخص شد، این فرد و مرتبطان وی با گذراندن آموزشهای لازم و عضوگیری در فضای مجازی و حقیقی علاوه بر تشکیل و حمایت از پویشهایی با هدف کاهش حضور حداکثری مردم در انتخابات، به ایجاد نارضایتیها دامن زده و مانند سال 88 با ایجاد فرصتهای احتمالی فضای سیاسی و امنیتی جامعه را مُلتهب کنند.»
پویشهایی برای عدم مشارکت
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، پویشهایی چون «رای بی رای»، «انگشت در خون» و «نه به انتخابات نمایشی» فعالیت چشمگیری برای تحریم انتخابات داشتهاند.
جمهوری اسلامی در 28 خرداد، شاهد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود و طبق گزارش خبرگزاریها و مراکز نظرسنجی نرخ مشارکت مردم در این انتخابات به شدت کاهش نشان میدهد.
عوامل خارجی و فضای مجازی مقصر عدم مشارکت
هر چند مقامات و حتی نامزدهای انتخاباتی نگرانی خود را از عدم مشارکت مردم پنهان نکردهاند اما نهادهای اطلاعاتی و امنیتی میکوشند نرخ پایین مشارکت را به «عوامل خارجی» و «فضای مجازی» مرتبط سازند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیز فضای مجازی را به دلیل انتشار اخبار رد صلاحیتها و انتقاد از رویکردهای نهادهای حکومتی مورد حمله قرار داده بود.
متعاقب سخنان خامنهای، مجلس ایران از بررسی طرحی برای برخورد شدید با فضای مجازی و «شهروند خبرنگاران» خبر داد.
پیش از این نیز برخی فعالان رسانهای و خبرنگاران از فراخوانده شدن توسط قوه قضائیه و دریافت اخطار درباره عدم انتشار سخنانی علیه وضعیت انتخاباتی سخن گفته بودند.
پیشتر نیز محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری پیشین و نامزد رد صلاحیتشده از وجود «باند فاسد امنیتی» در نهادهای اطلاعاتی خبر داده بود که با گزارشها و اقداماتشان موجب فساد در «روند امور اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور» شدهاند.
در آخرین نظرسنجیهای رسمی نرخ مشارکت در انتخابات پیش رو حدود 38 درصد اعلام شد.