اعتراض روسیه به لباس تیم فوتبال اوکراین برای مسابقات یورو ۲۰۲۰

بی بی سی :لباس تیم ملی فوتبال اوکراین برای مسابقات یورو که قرار است از ۴ روز دیگر آغاز شود،‌ موجب خشم مسکو شده است.

بر روی این لباس نقشه‌ای از اوکراین کشیده شده که شبه جزیره کریمه که روسیه آن را بخشی از خاک خود می‌داند، هم بعنوان بخشی از اوکراین نشان می‌دهد.


اوکراین برای اولین بار است که پیراهن خود را برای مسابقات یورو ۲۰۲۰ را رونمایی می‌کند و کریمه را جزئی از مرزهای خود قرار داده و شعار "شکوه اوکراین" را هم برای این مسابقات در نظر گرفته است.

روسیه، شبه‌جزیره کریمه را در سال ۲۰۱۴ از اوکراین جدا به ضمیمه خاک خود کرد و با وجود اینکه در سطح بین‌المللی این امر پذیرفته نشد، اما روسیه آن را بخشی از خاک می‌داند.

رئیس فدراسیون فوتبال اوکراین لباس جدید تیم ملی کشورش را با ویدیویی در فیس‌بوک معرفی کرده است.

در قسمت جلوی این پیراهن زرد رنگ، خطوط سفید نقشه اوکراین را نشان می‌دهد، کریمه و مناطق دونتسک و لوگانسک که تحت کنترل جدایی طلبان نزدیک به روسیه است، هم در این نقشه جزئی از اوکراین هستند.

در پشت این پیراهن هم شعار "شکوه اوکراین" درج شده، که این شعار توسط میهن‌پرستانه را مخالفان ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور طرفدار روسیه در سال ۲۰۱۴ علیه وی سر می‌دادند.

رئیس فدراسیون فوتبال اوکراین گفته است که "ما معتقدیم نقشه اوکراین به بازیکنان قدرت می‌بخشد، زیرا آنها برای تمام اوکراین می‌جنگند".

اما سخنگوی وزارت خارجه روسیه با انتقاد از این لباس گفت که تیم فوتبال اوکراین با این لباس " کریمه متعلق به روسیه را به خاک اوکراین متصل کرده" و موجب ایجاد "یک توهم غیر ممکن" شده است.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین شعار تیم اوکراین را "ملی‌گرایانه و فریاد تجمع نازی‌ها" خواند.

یک نماینده مجلس روسیه نیز هم این پیراهن را "کاملا نامناسب" خوانده و از برگزار کنندگان یورو ۲۰۲ و یوفا خواست تا در این خصوص اقدامی انجام دهند.

مسابقات یورو ۲۰۲۰ بعلت شیوع کرونا سال گذشته به تعویق افتاد تا از ۱۱ ژوئن امسال به میزبانی ۱۱ شهر از جمله سن‌پترزبورگ، روسیه برگزار شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
rahjoo - مازندران، ایران

اگه شما روسها ادم بودین که خامنه ای رو پرورش نمیدادین.رفتین تو خاک اوکراین بعدشم میگین ساکت شین هیچی نگین
‌سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۱۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +258سخنرانی یک فعال کویتی در سازمان ملل که آنها را شوکه کرد: از اسرائیل بیاموزیم
  • +219شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +184شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +164روحانی حکومتی: پس از افشای محل یک تونل موشکی، ۴۲ عضو سپاه خفه و کشته شدند
  • +142پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +140مقام اسرائیلی از کشته شدن علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران خبر داد
  • +125ترامپ: باید «سرطان» جمهوری اسلامی را کامل از بین برد؛ باید جلوی اتمی شدن رژیم «دیوانه» را می‌گرفتیم
  • +124کشته شدن عضو هوافضای سپاه که از ساقط کردن اف-۳۵ می‌گفت
  • +119سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +117ویدیوهای روز؛ همسایه به زن استاد بسیجی کشته شده: خوردی؟ حالا باز برو شعار بده