داروی ضد آسم «بهبود بیماران بستری در خانه را سرعت می‌بخشد»

بی بی سی :آزمایش‌های انجام شده در بریتانیا نشان داده که یک داروی ارزان قیمت که معمولاً برای درمان آسم مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند به بهبود سریع‌تر مبتلایان به ویروس کرونا که در خانه بستری هستند کمک کند.

گروه تحقیقاتی دانشگاه آکسفورد گفته است که در افراد بالای ۵۰ سال با نشانه‌های اولیه ابتلای به کرونا، استفاده از دو دوز داروی اسپری تنفسی بودزوناید budesonide می‌تواند در تسریع بهبودی موثر باشد.


همچنین شواهد اولیه حاکی از آن است که این شکل تجویز این دارو می‌تواند باعث کاهش لزوم بستری شدن مبتلایان در بیمارستان‌ها شود.

سازمان ملی خدمات بهداشتی بریتانیا - مسئول ارائه خدمات درمانی - به پزشکان اجازه داده است این دارو را به طور مورد به مورد تجویز کنند.

در حال حاضر برای کمک به مبتلایان به ویروس کرونا که در بیمارستان بستری نیستند، به جز پاراستامول گزینه‌های تجویزی چندانی در دسترس نیست.

از بودزوناید به طور گسترده برای کاهش عوارض بیماری آسم استفاده می‌شود. این دارو بر ریه‌ها تاثیر می‌گذارد، یعنی عضوی که ویروس کرونا می‌تواند بیشترین آسیب را به آن وارد کرده و عواقب جدی برای بیمارانی که بستری نیستند در پی آورد.

پروفسور استیون پوییس، مدیر سازمان ملی خدمات بهداشتی بریتانیا گفته است که از نتایج آزمایش این دارو تاکنون "راضی" است و پزشکان عمومی می‌توانند پس از "گفتگو با بیماران و رسیدن به تصمیم مشترک با آنان" این دارو را تجویز کنند.
بودزوناید به صورت اسپری تنفسی مورد استفاده مبتلایان به آسم قرار می‌گیردحفاظت از جامعه
پروفسور مونا بفادل، متخصص دستگاه تنفسی که در آزمایش اولیه این دارو زیر نظر گروه تحقیقاتی آکسفورد شرکت داشت گفته است که نتیجه به دست آمده "تحولی است که باید ما را به هیجان بیاورد".

او گفته است که به این ترتیب "ما هرچه بیشتر و هرچه سریع‌تر به شفای بیماران و در نتیجه حفاظت از جامعه کمک می‌کنیم".

در اوایل شیوع کرونا مشخص شد که در مقایسه با سایر گروه‌های جمعیت، تعداد مبتلایان به آسم که در اثر ابتلای به ویروس کرونا نیاز به بستری در بیمارستان دارند کمتر است. بنابراین این نظر پدید آمد که ممکن است داروهای مورد استفاده برای آسم در کاهش شدت بیماری کرونا موثر باشد.

در آزمایش گروه آکسفورد بیش از ۱۷۰۰ نفر از مبتلایان به کرونا زیر نظر قرار گرفتند. همه آنان بیش از ۵۰ سال سن داشتند. گروهی از آنان بیش از ۵۰ سال و دارای بیماری‌های زمینه‌ای بودند و بعضی دیگر بالای ۶۵ سال و بدون هیچ بیماری دیگری.

طی دو هفته اول پس از ابتلای به بیماری، ۷۵۱ نفر از این افراد که در خانه بستری بودند هر روز در دو نوبت اسپری بودزوناید استنشاق کردند.

نتیجه آزمایش نشان داد که این گروه به طور متوسط سه روز زودتر از گروه دیگر از کرونا بهبود یافتند.

یک سوم از کسانی که بودزوناید استنشاقی مصرف کردند در ۱۴ روز اول استفاده از آن بهبود یافتند در حالی که در مورد گروه دیگر، بهبودی در این مدت کمتر از یک چهارم بود.

شواهد اولیه حاکی از آن است که کسانی که این دارو را به کار بردند در مقایسه با دیگران نیاز کمتری به بستری شدن در بیمارستان داشتند (۸.۵ درصد در مقایسه با ۱۰.۳ درصد) اما گروه پژوهشی گفته است که قبل از تایید این نتیجه یا اینکه آیا استفاده از بودزوناید باعث کاهش تلفات مبتلایان می‌شود به تحقیقات بیشتری نیاز است.

آماری که تا کنون اعلام شده نتیجه اولیه آزمایش‌هایی است که تا اواخر ماه مارس انجام شده و هنوز برای انتشار در نشریه‌های علمی مورد بررسی قرار نگرفته است. انتظار می‌رود نتایج نهایی این تحقیقات که احتمالاً شامل اطلاعات بیشتری خواهد بود در اواخر ماه آوریل منتشر شود.

پروفسور بفادل گفته است که بودزوناید مانند سایر داروهای گروه کورتیکواستروئید که از طریق اسپری وارد ریه‌ها می‌شود ، "در محلی کار می‌کند که حمله ویروس به آن احتمالاً بیشترین آسیب را دارد و آثار این دارو در کاهش التهاب مشخص شده است".

تحقیقات آزمایشگاهی همچنین نشان داده است که کاربرد این دارو باعث کاهش قدرت تکثیری ویروس هم می‌شود.

دکتر گیل هیوارد، پزشک عمومی و از همکاران این آزمایش، گفته است که پزشکان سازمان ملی خدمات بهداشتی می‌توانند به عنوان بخشی از روند درمانی بیمارانی که در معرض خطر بیشتری هستند این دارو را تجویز کنند. بهای این دارو در بریتانیا حدود ۱۴ پوند است.

وی افزوده است که "ما اکنون شواهدی از تاثیرگذاری این دارو در درمان بیمارانی که در خانه بستری هستند به دست آورده‌ایم".

آزمایش محدودتری که در مراحل اولیه استفاده از این دارو در ماه فوریه صورت گرفت نیز نتایج امیدبخشی داشت.

نتیجه به دست آمده توسط گروه پژوهشی آکسفورد جدیدترین مورد از نتایج تحقیقات در بریتانیاست که نتایج مثبتی در مقابله با ویروس کرونا داشته است.

سال گذشته گزارش شد که یک داروی استروئید دیگر به نام دگزامتازون dexamethasone در نجات جان مبتلایان بستری در بیمارستان مفید و تا کنون چند داروی دیگر نیز برای مقابله با این بیماری شناسایی شده است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +914شاهزاده رضا پهلوی: آمادگی خود را برای هدایت و رهبری دوران گذار اعلام می‌کنم
  • +564نتانیاهو خطاب به مردم ایران: خامنه‌ای از شما بیشتر از اسرائیل می‌ترسد
  • +422اعلام آمادگی شاهزاده رضا پهلوی برای رهبری دوران گذار و نظرات موافقان و مخالفان
  • +269شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی غیر‌قابل اعتماد و توافق با آن غیرممکن است
  • +233شاهزاده رضا پهلوی: مقابل رژیم مرگ و اعدام، مبارزه ما برای زندگی است
  • +233نظر وزیر خارجه آینده آمریکا درباره آتش‌بس در غزه: اسرائیل باید تک تک اعضای حماس را نابود کند
  • +220دانشجویان دختر بلژیکی در اعتراض به بازداشت آهو دریایی در مقابل سفارت ایران نیمه‌برهنه شدند
  • +172خبرگزاری فرانسه: موساد از بالا تا پائین سپاه پاسداران و بیت رهبری مأمور دارد
  • +172شرق الاوسط : اسرائیل و ترامپ طرحی برای سرنگون کردن رژیم ایران تهیه کرده‌اند
  • +152وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ بر این باور است که جمهوری اسلامی باید برای مذاکره «التماس کند»