یافته محققان دانشگاه تلآویو؛ گشایشی در درمان سرطان مغز
رأی دهید
بر اساس یک بیانیه مطبوعاتی، پژوهشگران دانشگاه تلآویو طی تحقیقات خود به گشایشی در مبارزه با سرطان مغز دست یافتهاند که بر جلوگیری از فراگستری (متاستاز) گلیوبلاستوما استوار است. گلیوبلاستوما نوعی تومور بدخیم سرطانی است که میتواند مغز یا طناب نخاعی را گرفتار کند.
بنا بر گزارشی که روزنامه جروزالمپست در ارتباط با این بیانیه منتشر کرده، پژوهشگران نقصی را در سیستم ایمنی مغز شناسایی کردهاند که میتواند به مبارزه علیه سرطان کشنده مغز یاری کند.
این نارسایی از پروتئینی به نام "پی ـ سلکتین" یا SELP ناشی میشود که محققان از آن برای بازگرداندن فعالیت طبیعی مغز و جلوگیری از گسترش سرطان استفاده کردهاند.
این تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور رونیت ساتچی ـ فاینارو بافت سالم مغز را با بافت آلوده به گلیوبلاستوما مقایسه کرده است.
فاینارو گفت: «ما فعل و انفعالات میان سلوهای ایمنی در مغز و سلولهای گلیوبلاستوما در تومورهایی که اخیرا از مغز بیماران خارج شده را بررسی کردهایم.»
از آن جا که سلولها قادرند از طریق پروتئینها با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، محققان میخواستند دریابند، به هنگام ارتباط سلولهای ایمنی میکروگلیا (سیستم ایمنی بدن) با گلیوبلاستوما چه پروتئینهایی ترشح میشوند.
در این جستوجو مشخص شد که پروتئین SELP به مختل شدن عملکرد سیستم ایمنی مغز و تقویت تومورهای گلیوبلاسوما کمک میکند.
فاینارو معتقد است که این مطالعه ممکن است، پیامدهای درمانی به دنبال داشته باشد زیرا احتمال استفاده از SELP برای درمان دردهای همراه با کمخونی داسیشکل نیز وجود دارد.