گونه جدید ویروس کرونا چگونه از واکسنها فرار میکند؟
رأی دهید
یک تحقیق پژوهشی جدید که اثربخشی واکسنهای کنونی در برابر انواع مختلف کرونا در بریتانیا و آفریقای جنوبی را بررسی کرده، به نتایج واقعبینانهای رسیده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که شبح شیوع گسترده این بیماری همچنان باقی مانده است.
این تحقیق علمی که روز چهارشنبه در مجله «نیچر Nature» منتشر شد، از احتمال عدم کارایی نسل فعلی واکسنها در برابر گونههای جدید ویروس کرونا که همواره در حال تغییر و تحول هستند، هشدار داد.
در گزارش این تحقیق آمده است تغییر ویروس به گونههای مختلف ممکن است رقابتهای موجود در عرصه ساخت «آنتی بادیها» برای مقابله با ویروس کرونا را مختل کند و به احتمال زیاد شیوع مجدد این بیماری را افزایش دهد مگر اینکه واکسنها به سرعت در سراسر جهان توزیع و از انتشار نوع ویروس کرونا جلوگیری شود. عدم انتشار خود ویروس و محاصره آن با واکسنها فرصت تولید و تغییر را آن گرفته میشود
آخرین نتایج میدانی این پژوهش علمی نشان میدهد که واکسن «نواواکس» که میزان اثربخشی آن در برابر ویروس کرونا گونه بریتانیا 90٪ گزارش شده، در برابر گونه آفریقای جنوبی ویروس تنها 49.4٪ موثر است.
فرار ویروس کرونا از واکسنها
دیوید هو، مدیر مرکز تحقیقات ایدز، در «آرون دیاموند» و «کلاید 56» در دانشگاه کلمبیا، که این پژوهش را تهیه و مدیریت کرده است، گفت:« تحقیقات و دادههای آزمایشات بالینی جدید ما نشان میدهد که ویروس کرونا به جهتی فرار میکند که واکسنها و درمانهای کنونی علیه او بکار گرفته شدند. این ویروس با تغییر هویت خود را از واکسنها مخفی میکند.»
این استاد دانشگاه هشدار داد که در صورت عدم جلوگیری از شیوع ویروس کرونا با استفاده از واکسن و رعایت فاصلهگذاری شاید جامعه بشری مجبور شود به طور مستمر همانگونه که با ویروس آنفولانزا مبارزه کرد، به مبارزه با ویروس « SARS-CoV-2» ادامه دهد.
او همچنین خواستار افزایش تلاش و هماهنگی برای سرعت بخشیدن به واکسینه کردن کانونهای شیوع این بیماری شد.
دیوید هو خاطرنشان کرد: «زمان برای از بین بردن دائمی تهدیدهای ناشی از ویروس کرونا، بسیار مهم است و نباید به این ویروس اجازه داد تا به جهشهای جدید تبدیل شود و برای زمانهای نامحدود باقی بماند».